Slik unngår du dyre billetter, kø og stress i New York

Kjøp billetter, guidede-turer og slipp køer mens du er på ferie!

New York, The Big Apple, The City that never sleeps. Kjært barn har mange navn og NYC holder en spesiell plass i nordmenns hjerter. Til tross for en lengre reise, er dette en soleklar favoritt og flyene fylles opp med spente passasjerer som er klare til å oppdage alt New York har å by på.

Stor by, store forventinger

Enten du har besøkt storbyen eller om du har tenkt deg dit for første gang, kan du risikere å bli overveldet av alt du kan og vil gjøre. Inntrykk, severdigheter og attraksjoner er like høye som skyskrapere som dominerer byens silhuett. Det er derfor viktig å gjøre research og planlegge oppholdet slik at dine forventinger blir oppnådd.

Her kan du se ledige hoteller i New York

Det er tusenvis av attraksjoner du kan se i denne fantastiske byen, men det er umulig å få sett alt på en tur. Derfor bør du lager en liten oversikt over ting du ønsker å se.

Les: 69 grunner til at New York er verdens beste by

Å bestille billetter når du allerede er på ferie kan ofte være for seint. Ved å booke alt på forhånd har du lagt opp en plan for dagene og du slipper å stresse med dette mens du er på tur. Mye enklere å planlegge dagene og ferien blir mye mer strukturert og stressfri.

NewYork.com gir deg full oversikt over alle attraksjoner, severdigheter, events, restauranter og ting du burde gjøre i New York. Istedet for å lete, google og bestille forskjellige billetter fra forskjellige sider kan du enkelt planlegge dine utflukter her.

Enten du vil ta en guided-tur i byen, dra på ferge, se en basketball eller baseballkamp kan du kjøpe dine billetter her. Les anmeldelser på alle musikalene som går på Broadway under ditt opphold og book billetter slik du kan nyte en helaften på musikal.

Her er en liste over ting enhver turist bør få med seg i New York.

1. Se Frihetsgudinnen

iStock_000048702220_Small

 

Den ikoniske statuen er et obligatorisk syn når du er i New York. Med sine 381 meter over bakken ser frihetsgudinnen over byen og du kan kjøpe billetter til utkikkspunktene på toppen. Derfra får du et unikt syn over byen, Manhattan og Downtown. Her drar de fleste turister og det lureste er å skaffe seg billetter for å unngå køene. Du kan også gå til innkjøp av VIP-billetter.

Se tilgjengelige billetter og guidede turer her

2. Se utsikten fra Empire State Buiding

Dette er et must uansett om du har høydeskrekk eller ikke. Det er herfra du får den mest berømte utsikten over byen og du kan velge mellom 2 utsiktspunkter ( 86 etasje og 102). Køene til billettlukene er veldig lange, men kjøper du billett på forhånd kommer du deg opp på ekstremt kort tid. Heisene i bygningen går opp i ekstrem fart. Det mange ikke vet er at du kan besøke den ikoniske utsiktsposten helt frem til klokken 02 på natten. Siste heisen går frem til kl. 01.45. Se billetter NY Skyride & Empire State Building Combo her og skaff deg dine før avreise!

Skal du til New York denne måneden kan du få med deg denne dealen! World Yacht Dining Dinner Cruises! Les mer om det her

3. Gå tur i Central Park

iStock_000021882511_Small

Det grønne arealet midt i Manhattan er det perfekte stedet for et avbrekk fra byens pulserende liv. Ta deg en joggetur, spis en lunch eller gå på en av restaurantene i parken som gjennom serier og filmer har blitt populære attraksjoner i byen.

Du kommer til å bli overrasker over størrelsen på denne grønne oasen. Det finnes severdigheter og skjulte perler i denne parken. Book en «Gå-tur» her.

NYC1

Gå sammen med andre og opplev den verdenskjente parken. Turen tar cirka 2 timer og er en artig aktivitet å ta med barn på. Her kan du kjøpe billettene.

 

Se etter hotellrom i New York her

4. The Met

Du trenger ikke å være kunstinteressert for å besøke dette verdenskjente museet. The Metropolitan Museum of Art byr på utrolige utstillinger og det er godt å merke til seg at takterrassen er åpen for besøk. Du kan se utover Central Park mens du tar deg en kaffe på terrassens kafé.

5. Time Square

Ser du neonlys, store reklameskilt, gule taxi som tuter og hundrevis av turister- da har du funnet frem til Time Square. Området er kjent fra filmer og serier, derfor er det også en opplevelse for mange å ta et bildet herfra. Du finner butikker og restauranter overalt , men vi anbefaler heller at du tar en matbit et annet sted. Du kan fort ende opp på de typiske » tursitfellene».

nyc2

Hopp på en av turistbussene om du er sliten og lei av å gå. Bestiller du på forhånd kan du spare opptil 20% på billettene. Du finner de her

6. Ground Zero

Det er umulig å besøke monumentene der WTC stod, og ikke gå derfra med et sterkt inntrykk. Et nyåpnet museum forteller mer den grusomme dagen fra september 2001. Et absolutt must for alle besøkende. Enorme køer for billetter, så her bør du være tidlig ute og beregne god tid. Kjøp billetter og en guided tour- pakke. På den måten sparer du både tid og penger.

Her kan du kjøpe inngangsbillett, guide-tur og inngang til museet

 

7. Brooklyn Bridge og Brooklyn

En solfylt dag i New York burde starte med en joggetur eller en spasertur gjennom Brooklyn Bridge. Bildene og utsikten du får her er fantastiske.

Kom deg over til Brooklyn og prøv øl og vin ved å kjøpe en guided-tur i Brooklyn.

8. Top of the Rock- Rockefeller center

nyc3

I likhet med Empire State building gir utsiktsposten Top of the Rock deg en fantastisk utsikt over Manhattan. Her har du fin utsikt til både Central Park og One World Trade Center.

Ikke vent med å skaffe deg billetter til utsiktsposten. Kjøp billettene dine her og spar

9. Se stand-up eller show på Broadway

iStock_000017806037_Small

New York er kjent for sine utrolige Broadway-shows og stand-up komikk. Mange kjente komikere har debutert nettopp her og i byens mange klubber kan du til enhver tid se et stand-up show.

Er du ikke fan av stand-up, må du kjøpe billetter til en av forestillingene på Broadway. Lang liste over verdenskjente musikaler gir deg muligheten til å velge det som passer deg. Mama Mia, The Lion King, Gigi eller Chicago er bare noen av musikalene du kan kjøpe billetter til gjennom NewYork.com.

lionking

The Lion King. Les mer om forestillingen og skaff deg billetter på NewYok.com

Du kan kjøpe premiumseter.

Les om historien til musikalen, skuespillerne, datoer og tidspunkt for musikalen og mye mye mer her

Spis en god middag før du drar på musikalen. Antall restauranter og spisesteder i denne byen er vel sekssifret, så valget er ikke lett. Det er heller ikke spesielt billig om du skal på de mest populære stedene. Ved hjelp av VIP Dine4Less card sparer du opptil 25% på restaurantene i New York.

Skaff deg VIP kortet her

 

10. Basketball eller baseball kamp

Lyst å se en kamp i ekte New York stil? Kjenn energien og entusiasmen publikum har på en Yankees-kamp! Utrolig artig!

Kanskje du skal reise med kjæresten? Da kan du overraske han med et par baseball-billetter!  Her kan du kjøpe billetter.

Leter du etter litt luksus i The Big Apple? Her kan du titte på de mest eksklusive hotellene i byen

Ut og spise

Det finnes utallige restauranter i denne fantastiske byen. Det er alltid lurt å booke bord lenge før du reiser. De mest populære spisestedene har lange ventelister. Les mer om restauranter, steder å se og ting å gjøre på NewYork.com

Skaff deg VIP Dine 4Less kortet og spar opptil 25% på restauranter!

De 10 beste hotellene i New York

New York er den største byen i USA. og har rundt 8,5 millioner innbyggere. Den første europeeren som kom til Manhattan seilte dit i 1524, men noen europeisk bosetting skjedde ikke før i 1614 da nederlandske pelshandlere slo seg ned der. Peter Minuit kjøpte øya fra indianerne, og stammene som bodde der trakk seg sakte ut. I 1664 tok engelskmennene over det som da het Nieuw Amsterdam, og døpte om byen til New York.

3681052_245_z

 

Det beste hotellet for shopping: The James

3681052_197_zSpør du oss er det ingen tvil om at det beste stedet å shoppe i New York er i området rundt Soho, litt lenger ned på Manhattan enn Fifth Avenue og Times Square. Du finner mange av de samme butikkene som lenger opp, men med færre mennesker og kanskje litt finere plassert. Soho er også et område med svært mange gode spisesteder i New York, og et veldig kjendistungt område.

Les vår guide til Soho her: New York – en guide til Soho

Hotellet vi anbefaler her, som kanskje også kan være vår toppfavoritt uansett i New York, er utvilsomt The James. Dette hotellet har en veldig fin plassering i gangavstand til butikkene du har lyst til å besøke. Noen få hundre meter tar deg til både Soho, Meatpacking, Tribeca og flere av de andre virkelig kule områdene (Du kan også sjekke vår guide til områder i New York her). Hotellets rooftop-bar er virkelig strålende, og på kveldene kan du forvente lang kø. En kø du går rett forbi om du bor på ett av hotellets virkelig vakre, designede rom. Restauranten, David Burke Kitchen, gir deg meget god mat og muligheten til å lage din egen kaffe med litt muffins på morgenen et sjarmerende trekk.

Havner du litt oppe i etasjene (noe du forsåvidt nesten ikke kan unngå) så får du også veldig fin utsikt. En utsikt som selvfølgelig nok er enda finere fra takterrassen på kveldene.

De meget serviceinnstilte dørmedarbeiderne skaffer deg raskt og kjapt transport om du vil bevege deg rundt på Manhattan uten å bruke beina.

Les mer om hotellet og se flere bilder her

423330_261_z

Det beste hotellet for severdighetene: Hilton Times Square

423330_253_zHvis du vil til New York for å se på severdighetene kan du selvfølgelig nok velge flere områder. Det finnes gode argumenter for at området nederst på Manhattan med Ground Zero og Statue of Liberty er et godt utgangspunkt i New York, mens argumenter for å plassere seg i nærheten av Empire State Building er også gode. Vi velger likevel å ta utgangspunkt i Times Square med sin sentrale plassering i forhold til både Central Park, 5th Avenue og svært mye annet.

Du kan nesten ikke bo mer sentralt midt på Times Square på dette hotellet som stod ferdig i 2000, og fikk nyoppussede rom i 2014. De 460 rommene er av god størrelse i en by hvor ikke alle rom er store, og har alt man kan forvente seg av fasiliteter for et byhotell. Utgangen på hotellet er plassert noen få meter fra der hvor alt skjer, rett ved siden av en Applebee’s.

Hotellet kan hjelpe deg med det aller meste fra Broadway-show (maksimalt noen få hundre meter å gå) til billetter for å kjøre til outlet (enten blir du plukket opp ved utsiden av hotellet eller tar bussen fra bussholdeplassen ikke langt unna). Kort sagt er du her rett ved alt med et hotell som kan tilby det meste i høy kvalitet.

Restaurant Above er hvor du spiser frokosten (og kan få middag før du eventuelt skal se et show), med vakker utsikt over Times Square. Hotellet ligger på 42nd Street, og rundt hotellet er det alltid mennesker. Her bor du rett og slett midt i gryta i New York.

Les mer om hotellet og se flere bilder her

4758665_10_z

Det beste hotellet for design: The NoMad

4758665_7_zDet er mange designhoteller i New York, og vi har allerede nevnt The James over som ett. Det er rett og slett mye å ta av, men skal du virkelig gå for følelsen av å leve som en del av et glossy magasin ville vi gått for The NoMad Hotel.

Hotellet er designet i samarbeid med Jacques Garcia, Maison Kitsuné og Bespoken for å nevne noen. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, verken på dressene til dørmennene eller til ølet som serveres i baren (Le Poulet).

Med sitt bibliotek med trapp importert fra sør i Frankrike kan du sette deg ned med en god bok, få servert kaffe eller vin (eller cocktails!) og føle deg som om du egentlig er del av en artikkel i Vogue, for øvrig en følelse du også nok får i de to barene (Nomad og Elephant).

Rommene er en opplevelse i seg selv. Alle rommene er designet av Garcia, og er en blanding av klassisk europeisk design med New York-krydder. Hans inspirasjon var leilighetene han selv hadde bodd i da han var ung i Paris. Størrelsene på rommene er også god, og du føler virkelig som om du får litt ekstra luksus ved å bo her.

Les mer om hotellet og se flere bilder her

916343_112_z

Det beste hotellet for luksus: The Mandarin Oriental

916343_57_yAntall luksushoteller i New York er relativt høyt, og det er flere å velge mellom. Vi velger likevel hotellet som også har den helt unike plasseringen – The Mandarin Oriental.

Rett ovenfor Central Park finner du dette luksushotellet som har et stort innendørs svømmebasseng, muligens det beste spaet i byen og veldig gode treningsområder (selv om det beste er rett utenfor døren med jogging i Central Park).

Skulle du komme til å bli sulten kan du spise på Asiate og blir du tørst kan du drikke på Mobar. Mest av alt må du kjempe deg ut av rommene, som er så vakre og store som du knapt har sett maken til. De minste rommene, som har utsikt til Hudson River, er på 40 kvadratmeter. Beveger du deg opp mot suitene så er du oppe i 75 kvadratmeter, hvor badene er det som virkelig har sin størrelse. Helt utrolige bad med alt du kan drømme om et bad skal ha.

Legger du på det som er kjent som en av de beste servicene du kan få i byen med dørmenn som kan det meste, om ikke alt, du kan spørre om og løsninger for både små og store så er dette et strålende luksusvalg.

Les mer om hotellet og se flere bilder her

4182702_97_z

Det beste hotellet for en billig tur: Yotel

4182702_88_zÅ finne et sentralt, og godt, hotell i New York er ikke enkelt. Går du ned i pris må du ofte gå veldig ned på både standard, service og beliggenhet.

En løsning for en litt rimeligere opplevelse i New York finnes likevel. Da Simon Woodroffe, mannen bak YO!Sushi begynte å bli lei av å betale alt for mye for hotellrom laget han sitt eget hotell. Han begynte med flyplasshoteller, og åpnet i 2011 Yotel i New York. Hotellet ligger i Hell’s Kitchen, et av de få områdene i byen uten mange høye bygninger (Yotel er en av de få).

Han var inspirert av både hvordan fly og cruiseskip var innredet, og deres økonomiske måte å bruke plass på. Det betyr at på Yotel-rommene så får du kontroll for å skyve sengen ut, badet er plassert genialt i forhold til toalett og det meste er smarte, små løsninger. Rommene er i og for seg ikke så store, men har alt du trenger uansett.

Hotellet er også et designhotell, og rangeres på topp 5 av de vakreste hotellene i byen. Deres lobby ligger høyt oppe, med en veldig hyggelig bar. Restauranten på hotellet er også strålende, og servicen ekstremt effektiv (du sjekker inn i 1.etasje før du møter de første menneskene i den virkelig lobbyen lenger opp, nede på gulvnivå er det mye service å få).

Les mer om hotellet og se flere bilder her

4267521

Det beste hotellet for romantikken: The Greenwich Hotel

4306926Dette veldig romantiske hotellet ligger i Tribeca, og har blant annet et veldig vakkert underjordisk basseng, spa og en særdeles koselig restaurant.

Det å gå inn på dette hotellet er litt som å kle av seg New York for å ta turen inn i en eksklusiv verden hvor alt bare føles riktig, deilig, koselig – og selvfølgelig romantisk. Den italienske restauranten på hotellet føles nesten som om den serverer spaghetti med kjøttboller i bakgården.

Yoga-timene på hotellet kan være perfekt oppvarming, eller om man velger de mange behandlingene for to i spaet. Den belgiske designeren Alex Vervoordt har samarbeidet med den japanske arkitekten Tatsuro Miki på oppdrag fra eieren – Robert de Niro – og skapt noe virkelig vakkert i New York.

Et hotell som har virkelig mye, men kanskje først og fremst den virkelig gode stemningen. Som får deg i stemning.

Les mer om hotellet og se flere bilder her

789469_71_z

Det beste hotellet for forretningsreisende: Ritz-Carlton Battery Park

789469_44_ySkal du på forretninger i New York er det relativt sannsynlig at du skal i nærheten av Wall Street, og dette hotellet ved Battery Park har en strålende beliggenhet. Husk bare at Ritz-Carlton har to hoteller i byen (det andre rett ved Central Park).

Rommene på hotellet er komfortable og smarte, med gode muligheter for å jobbe med egne arbeidsplasser. Skal du jobbe litt på rommet har man rett og slett en strålende roomservicemeny, og med tanke på at det også er lett å få fikset møterom på hotellet er dette et godt utgangspunkt.

Treningsrommet har alt du trenger om du ikke vil jogge med utsikt til Statue of Liberty, for øvrig en statue du ser fra mange av rommene. Business-loungen har alltid noe å spise på, god kaffe og serviceinnstilte medarbeidere som kan levere på det aller meste.

Alt i alt er Ritz-Carlton Battery Park et virkelig godt valg for en effektiv og god forretningsopplevelse i New York.

Les mer om hotellet og se flere bilder her 

533436_402_z

Det beste lille hotellet: The Library Hotel

533436_412_zEt nydelig, vakkert lite hotell med 60 gjesterom plassert rett ved Grand Central på Manhattan. Hotellet er inspirert av Dewey-systemet og er et hotell som har bøker over alt. Over 6 000 bøker kan fritt lånes mens du besøker hotellet.

De unike rommene er alle sammen i en bibliotek-sjanger (slik som romantikk-rommet) over, og hotellet har en overdådig frokost som alltid er inkludert. I tillegg har de gratis vin og ost på ettermiddagene og fri tilgang til New York Sports Club.

Ønsker du å spise på hotellet kan du gjøre det på den supre bistroen, som også leverer roomservice. Baren på taket er selvfølgelig nok sjarmerende som bare det, og Poetry Garden er det du tror det er – ren poesi i hotell.

The Library Hotel er for deg som kanskje har vært i New York flere ganger og har lyst til å oppleve noe litt annerledes og spesielt.

Les mer om hotellet og se flere bilder

8356903_11_z

Det kuleste hotellet: CitizenM

8356903_14_zDette er et fargerikt mesterverk av et hotell med en super plassering rett ved Times Square. Folkene som jobber på hotellet kalles ambassadører, og er virkelig det også. Lobbybaren er et møtested, og alt i alt er dette et hotell hvor du virkelig føler at du lever.

Loungen på taket er en fin detalj, mens rommene virkelig har sjel og er annerledes enn det du er vant til.

Hvis du vil oppleve noe litt annerledes, litt kulere og litt tøffere på hotellfronten så er CitizenM et veldig godt valg. Ikke forvent deg en standard hotellpakke, men spis frokost med dine medgjester på en lang bardisk eller bare heng rundt datamaskinene i lobbyen.

Her trenger du ikke Tinder. Lobbyområdet er mer enn nok.

Les mer om hotellet her og se flere bilder

6365_530_z

Det beste hotellet: The St. Regis

6365_503_zDet er litt vanskelig å velge det absolutt beste hotellet i New York. Alle hotellene på listen over kunne vært der. Hoteller med sjel, luksus og design. Vi velger likevel The St.Regis New York som vår absolutte favoritt.

Hotellet er et dyrt hotell hvor du skal slite med å finne en natt til under 5 000 kr, men du får faktisk det du betaler for. Kanskje spesielt etter at hotellet har pusset opp alle rom, fellesarealer og sin King Cole Bar som nå er King Cole Bar & Salon. Stedet hvor Bloody Mary ble født

Hotellet sier selv at de har den beste adressen på Manhattan, og det er litt vanskelig å krangle med det. Rett ved 5th Avenue, Central Park og med veldig fine restauranter og barer rundt.

Å bo på St. Regis er en opplevelse for livet.

Les mer om hotellet her og se flere bilder

Ute etter luksushotell? Sjekk de aller beste i New York her

Les også disse sakene om New York:

Alt du trenger å vite om New York

Topp 10 i New York

Slik får du drømmeturen til New York

Alt du trenger å vite om New York

69 grunner til at New York er verdens beste by

Bo billig og bra i New York