Reisetrender i 2023: Slik vil vi reise

Vi har fått resultatene fra en omfattende studie om hva slags type reiser folk vil på i 2023. Overraskende nok er strandferie ut.

Hotels.com har utført sin årlige store undersøkelse av hva som kommer til å bli reisetrendene for 2023. De har samlet data fra en omfattende studie av 24 000 respondenter i 17 land og søksstatistikk. Resultatet for det neste året er uventet.

Reisetrender i 2023:

Film- og serieturisme, kulturhovedsteder og velværeferie er de tre største trendene. Vi har tilbrakt to år innestengt i hjemmene våre, og for mange har det blitt mye TV-titting. Da er det kanskje ikke så overraskende at film- og serieturisme har vokst frem som et interessefelt. I undersøkelsen kommer det frem at steder sett i serier og filmer utgjør hele 43 prosent av kildene til reiseinspirasjon. Hvorfor bare se storslåtte steder på skjerm når du kan reise dit selv! For eksempel ble «Mamma Mia 2» spilt inn på Vis i Kroatia, selv om handlingene i filmen utspiller seg i Hellas.

Sjekk ut hoteller å Vis her

Storbyferie gjør comeback


Nasjonalparker og opphold i landlige omgivelser har vært populære de siste to årene. Men nå gjør storbyferien et comeback. Destinasjonene som opplever den største økningen er kulturrike byer, der kunst- og kulturarrangementer er på vei tilbake for fullt.

Her er kulturhovedstedene som kaller i 2023

Edinburgh i Skottland

Lisboa i Portugal

Tokyo i Japan

Dublin i Irland

Dublin bar and street

New York i USA

New York Taxis in Time Square

Sydney i Australia

Dubai i De forente arabiske emirater

Montreal i Canada

München i Tyskland

Bangkok i Thailand

Velvære

Interessen for velværeferier er mye høyere nå enn tidligere og 59 prosent mener det er fordi de er mer fokusert på sin mentale og fysiske helse nå. Vi søker oss til hoteller som tilbyr praktiske aktiviteter og som lar oss komme tett på naturen. Her er to gode hotellvalg når du vil senke skuldrene:

Loire Valley Lodges, Frankrike

Whitepod, Sveits