Sol og varme året rundt

Når skal du dra hvor?

Du vet sikkert om flere titalls steder du kan reise til for å finne godværet i sommerferien, men hva med årets andre måneder? Vi guider deg til sol og gode opplevelser, året rundt.

Januar

Synes du vinteren har vart lenge nok allerede, og trenger et varmt avbrekk? Januar er den perfekte måneden for å reise til eksotiske destinasjoner som Thailand og India, hvor du er sikret høye temperaturer og sol.

Februar

For en ekte luksusopplevelse i februar, er Maldivene og Seychellene to åpenbare valg. Her kan du lett drømme deg bort, med varme sanddyner og luksusbungalows i vannkanten. Brasil er også et reisemål med mye å by på – hvis du ikke er redd for store folkemengder bør du for eksempel sjekke ut det berømte karnevalet i Rio som i år starter den 28.februar. Ditt neste hotell i Brasil finner du her.

Mars

Welcome to Miami! Det er aldri feil å dra til den pulserende amerikanske byen, og i mars kan Miami friste med sol, shopping og fantastiske strender. Det er fortsatt høysesong her i mars, så du bør være forberedt på mye mennesker og liv de fleste steder. Miami beach er stedet for å se og bli sett! Sjekk ut våre tips for Miami og andre steder i Florida her. 

Et stort utvalg hoteller finner du på booking.com eller hotels.com.   

April

Legger du ferien til april, har du mange muligheter til å finne varmen uten å lete alt for lenge. Legger du for eksempel turen til Spanias fjerde største by Sevilla, kan du forvente temperaturer på opp imot 25 grader og sjarmerende byliv. Med sin historiske klang og spennende arkitektur er også Roma et perfekt reisemål nå, før sommervarmen slår inn for fullt. Les mer om den vakre italienske byen i vår reiseguide.

Mai

I mai stiger temperaturene flere steder rundt omkring i Europa, og du kan for eksempel få en varm ferie i både Hellas og Italia allerede nå. Hva med en avslappende reise til den greske øya Naxos, eller et besøk til Napoli i Italia? Tenk pizza, gestikulerende italienere og god stemning! Her kan du booke tur til ferieøya Naxos. 

Juni

Endelig er årets første sommermåned her, og mange er klare til å pakke kofferten. Du har mye å velge i når kalenderen viser juni, og et av våre tips er å legge turen til Barcelona byen hvor du får den perfekte blandingen av strand, byliv og kultur . Spis tapas i det gotiske kvarter, nyt late dager på stranda og drikk cava med de lokale. Ikke glem våre kjære naboland heller, i juni er både København og Stockholm verdt et besøk. Her finner du hoteller i både Barcelona, København og Stockholm.

Juli

Som juni er også juli måneden for å finne varme turer ikke alt for langt fra hjemme, og i land som Hellas er du sikret en varm sommerferie. Sjekk også ut Dubrovnik eller Split i Kroatia, hvor du finner flust av både flotte strender og kulturelle impulser. Visste du at King’s Landing i Game of Thrones ble filmet nettopp i Dubrovnik? Sommerferien kan du bestille her.

August

August er måneden for New York. Du har vel hørt uttrykket høsten i New York? Varme, deilige kvelder i denne storbyen er virkelig noe å få med seg. Sjekk vår guide til drømmeturen til New York her.

September

September måned er en vårmåned i et land du har all grunn til å besøke: Brasil. I denne måneden er klimaet på sitt aller beste for oss nord-europeere. Trenger du noen flere grunner? Sjekk våre 20 grunner til å reise til Brasil her.

Oktober

Blant stedene du bør besøke i tiden som kommer, finner du eksotiske Myanmar. Du kjenner kanskje landet bedre under det tidligere navnet Burma? Myanmar er nå på god vei til å bli demokratisk, og det er mye enklere å reise dit enn tidligere. I oktober er regntiden over, og i du kan blant annet utforske vakre templer og ruiner i landet hvor tiden ser ut til å ha stått stille. Perfekt for den eventyrlystne!

Her finner du et stort utvalg hoteller i Myanmar.  Et annet bra alternativ for denne tiden av året er den vakre ferieøya Sardiniahvor du garantert får den gode feriefølelsen.

November

Puerto Vallarta og Playa del Carmen har mye å by på for deg som drømmer om en ferie i Mexico. Du kjenner kanskje bedre til det populære reisemålet Cancun, men disse to stedene er lang mer autentiske og spennende for deg som ikke vil til en typisk turistfelle.  Kanskje Mexico er stedet for en babymoon? Sjekk ut dette hotellet i Playa del Carmen, eller dette i Puerto Vallarta.

Desember

I Australia har de sommer når vi har vinter, og desember er derfor en ypperlig anledning til å gå «down under». Besøk urbane Melbourne for  og Great Barrier Reef for en dykkeopplevelse utenom det vanlige. Les mer i vår store Australia-guide her