Sommerferie i den norske fjellheimen

Slik ferie får du kun i Norge – og fotturer i fjellheimen blir ikke bedre enn på høsten her til lands. Temperaturen er «akkurat passe», du får et lite stykke Norge for deg selv og kvalitetstid med familie. Her får du fred og ro i sjela, pluss mange fantastiske stunder i upåklagelig natur. Det gir deg gratis mosjon og du sparer penger på å ikke fly. Vi elsker jo også vårt eget land, så det å høre på og møte turister som skryter av Norge er vel heller ikke dumt? Dette er «typisk norsk». Hva er ikke bedre å være frakoblet fra Internett og alt det som hører med, for deretter å smøre nistepakke og fylle termosen med kaffe og kakao, ta på turklær, ta på sekken og gå en lang tur i fantastisk norsk natur? Når gjorde du det egentlig sist?… Tenker du fælt nå? Ja, men er det så lenge siden? Olav Thon er et prakteksempel på å bruke norsk natur. Hytta hans er ikke større enn 12 kvadratmeter og med utedo, det opplyser utmark.org. I tillegg kjører han Suzuki Jimny, en av de enkleste firehjulstrekkerne du får på markedet. Likevel gliser han, og vi vil tro at fjellet betyr ro, frihet og god stemning for Thon. Nå fikk vi veldig lyst til å dra på meg turskoa, finne tursekken og smøre den tradisjonelle matpakka vi nordmenn er så kjent for. Vi vil på tur – og det i Norges flotteste, kanskje verdens flotteste natur. Det finnes flere måter i reise til fjells på. Enten kan du bo på høyfjellshotell, bo på hytte(r) eller rett og slett telte i det fri. Eller kanskje du liker aller best å sove under åpen himmel?

Hotellene det er verdt å bo på

1.Quality Hotel & Resort Hafjell

6376967

Familiehotellet som ikke ligger langt fra fjellet eller Hunderfossen familiepark. Lilleputthammer familiepark er også åpen i høstferien. I tillegg er det mulig å ta gondolbanen opp til Mosetertoppen og vandre innover i flott fjellterreng.

Her har du oversikt over leie av hytte eller leilighet

2. Radisson Blu Resort Trysil

49828027

Et hotell som virkelig anbefales ligger her i vakre Trysil. Radisson Blu Resort, som både passer for unge og voksne. Trysil som destinasjon satser nå på å bli en av Skandinavias beste sykkeldestinasjoner, for både sti- og tursykling. Her handler det om å samle hele familien til en aktiv høstferie. Andre ting Trysil kan by på denne sesongen er 18-hulls golfbane, elveaktiviteter og fiske. Etter en lang dag ute i naturen, kan forøvrig Radisson Blu Resort Trysil by på svømmebasseng i flotte omgivelser. Er ikke hotellivet noe for deg, kan du leie hytter eller leiligheter her.

3. Quality Resort and Spa, Norefjell

26706638

Fjellterrenget på Norefjell er flott til fotturer og sykling, og det er mulighet for rideturer med og uten instruktør. Ellers er det 18-hulls golfbane i nærheten. Kjører du også cirka 15 minutter fra Norefjell, kan du kjøre gokart eller crosscart hos Sigdal Motorsenter. Et forholdsvis nytt og flott hotell beliggende cirka 1,5 timers kjøretur fra Oslo. Det er kåret til Norges ledende spa-hotell to år på rad, og absolutt verdt et besøk. Vil du ha litt ro og nyte omgivelsene, anbefales det å reise før vintersesongen begynner for fullt. De kan blant annet tilby en innendørs 16 meters klatrevegg i lobbyen. Er ikke hotell noe for deg, kan du leie hytte eller leilighet her. 

4. Dr. Holms, Geilo

42206613

På Geilo kan du fiske i mange fjellvann og elver. Du kan sykle på stier på høyfjellet eller i skogsterreng. Du kan ri i fjellet eller drive med rafting i en av Europas beste raftingelver. Frister Geilo og deres tilbud av aktiviteter? Dr. Holms er et ærverdig hotell beliggende svært sentralt. Det har historie og flotte omgivelser. I tillegg kan stedet friste med eget innendørs basseng og spa-avdeling. Er ikke hotell noe for deg, kan du leie hytte eller leilighet her. 

5. Skarsnuten, Hemsedal

2955392_15_z

Et flott hotell beliggende i fjellsiden ved Hemsedal skisenter, som ved vintersesongen er svært befolket. Men høstsesongen er likevel en bra tid å reise på. Det er 20 topper å bestige, du kan ta med hele familien på ridetur eller sykle downhill. Frister dette? Da er Skarsnuten noe for deg og dine. Er ikke hotell interessant, kan du leie hytte eller leilighet her. 

Var det ikke dette du håpet på? Her får du oversikt over de beste reisemålene i vakre Lofoten.

View from Reinebringen at Lofoten Islands, located in Norway, during summer sunset.

Her får du se usedvanlig vakker natur, men ikke vent til sent i oktober med å reise hit, da det fort blir vinter i Nord-Norge. Her er vår guide til en perfekt tur til Lofoten.

Les også

De 250 beste hotellene i Norge

Fjelltoppene alle må bestige

1. Et landemerke

Lake Gjende, Besseggen and jotunheimen snow mountains, Norway

Besseggen, som ligger i Jotunheimen er på liste over «verdens mest spennende vandringer» i 2014 (magasinet National Geographics), og er en av de mest populære toppturene blant nordmenn. Ikke vært der enda? Turen tar cirka 7-8 timer og anbefales på det sterkeste. Her kan du bo, hvis du skal bestige Besseggen i høst.

2. Fjellplatået «alle» går til

Preikestolen or Prekestolen

Preikestolen kjenner de fleste til, og enda flere har nok sett bilder fra det 25*25 meter store platået, som ligger cirka 600 meter over Lysefjorden. Det er et velkjent turistmål i Rogaland. Her kan du bo, hvis du skal bestige Preikestolen i høst.

3. Norges høyeste topp

Galdhøpiggen

Utsikten fra Galdhøpiggen ut over Jotunheimen nasjonalpark blir ikke bedre på en godværsdag. Det er tross alt Norges høyeste fjelltopp, og rager 2469 meter over havet. Fjellturen passer også for barn, så nå er det bare å pakke bilen! Er Galdøpiggen ditt neste mål? I så fall, her kan du bo under oppholdet.

4. Østlandets videste utsikt

At the top of Gaustatoppen, Telemark, Norway

Gaustatoppen er en populær topptur med tre timers tur opp i normalt tempo, mens det er cirka to timer ned igjen. Det er 700 høydemeter opp, og det gjør at du får Østlandets videste utsikt på en skyfri dag. Her kan du om du skal på Gaustatoppen

4. Spektakulært

Denne fjelltoppen får turistene til å måpe. Fjellryggen Romsdalseggen ligger mellom Venjesdalen og Åndalsnes i Rauma kommune i Møre og Romsdal.Den middels krevende turen tar mellom seks og åtte timer, men til gjengjeld får du fantastisk utsikt over fjell og fjord. Her kan du sjekke inn på hotell i nærheten

Trenger du og familien bekledning eller annet utstyr til sommerferien?

Sjekk stort utvalg av kvalitetsprodukter her

Trenger du nye tur-/fjellsko? Vi gir deg guiden til å velge rett modell