De beste spa-hotellene i Norge

By + spa eller bare fred og ro, søvn og spa?

Å booke seg inn på et deilig spa-hotell og nyte pleie av kropp og sjel – hvem sier vel nei til det? Alle trenger et lite avbrekk av hverdagens travle dager, kanskje spesielt akkurat nå. I samme slengen kan du oppleve noen av Norges fineste byer.

Her finner du en rekke avslappende spa-hoteller i Norge, som du kan bare nyte, enten i kombinasjon med litt shopping eller bare for ren avslapning.


1.The Thief – Thief SPA Oslo

På Oslos prakthotell på Tjuvholmen kan du nyte Oslofjorden i fulle drag, spise fantastisk mat basert på nordiske råvarer, ta en spabehandling, spise frokost så lenge at du går rett over i lunsj, og tusle over på Astrup Fearnley-museet i tøflene (vel nesten da, men du får gratis inngang som gjest på The Thief).

Bestill en kjærlighetspakke med 5-retters middag på restauranten Fru K og book deg inn på en klassisk massasje eller prøv en ny og mer spennende behandling som Thief Shiatsu i et av verdens 25 aller beste spa (ref. Condé Nast Traveller).

Du kan for eksempel booke en time på Thief Shiatsu; en beroligende japansk massasje som utføres på behandlingsbenk eller matte på gulvet. Terapeuten bruker tomler, fingre, albuer og håndflater på alle kroppens shiatsu punkter. Ingen olje – kroppen dekket med et lett stoff – dyp massasje

Her finner du hotellet


2.Quality Spa & Resort Norefjell

Godt under to timer fra Oslo finner du lekre Quality spa & resort Norefjell. Vinterstid kan du kombinere spa med ski, og ellers kan du bare nyte. Her får du et spa med fokus på det nordiske (tenk gran, furu og fjellvann). På hotellet finner du et stort vannområde, og flere ulike behandlingstilbud.

Her finner du hotellet


3.Kragerø Resort

Kragerø Resort er det perfekte reisemålet i sommer, med din kjære eller noen gode venner. Her kan dere fylle dagene med lange frokoster og lunsjer, trening i velutstyrt treningsrom, spabehandlinger og selvfølgelig middag fra et prisbelønt kjøkken med tilhørende god vin.

Kragerø Resort tilbyr utallige opplevelser og inntrykk med en idyllisk og naturfylt ramme. Hotellet har en spennende og unik arkitektur, og en beliggenhet som gir deg fantastisk utsikt over en av Norges vakreste kystbyer, både fra hotellrommet, boblebadet og restauranten.

Her finner du hotellet


4. Støtvig Hotell

Støtvig ligger ved Larkollen i Moss, og kan skilte med utsikt over Oslofjorden, kostnadsfri adgang til spaet, flere restauranter og rom med flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi. Hotellet befinner seg 5 km fra Moss & Rygge Golfklubb, så her kan du enkelt kombinere spa og golf.

Spafasiliteter inkluderer innendørs- og utendørsbasseng, dampbad og badstue – eller du kan ta en tur på den private stranden ved fjorden. Stort bedre blir det ikke.

Her finner du hotellet. 


5.Clarion Collection Hotel With

Tromsø blir ofte omtalt som Nordens Paris, og er et arktisk eventyr. Og booker du deg inn en helg på Clarion collection Hotel With bor du i tillegg midt på bryggen i Tromsø med utsikt til havet og omringet av de mektige fjellene samt Ishavskatedralen.

Hotellet i seg selv er en designperle i Tromsø og spa-anlegget er frittstående og ligger rett ved siden av hotellet (Bryggen spa). Her får du alt hva hjertet kan begære av behandlinger. En av de mest populære behandlingene er Bryggen Spa luxus (3,5 t), som består av:

Fotpleie, med fotmaske og varmende parafinvoksbad, soft chrushed peeling, velgjørende saltdampbad/aromabad som klargjør kroppen for massasje tilpasset med eteriske oljer som passer til deg, kroppsinnpakning etter ønske, hudpleie, farging av vipper og bryn samt frisk frukt og drikke servert underveis. Dette er velvære!

Her finner du hotellet


6.Farris Bad, Larvik

Farris Bad nyter en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik, kun 1,5 time fra Oslo og 15 minutter fra Torp flyplass Sandefjord.

Det store spa-anlegget har Nordens største og mest innholdsrike avdeling, og er det eneste hotellet som har etablert sitt spa på en ekte mineralholdig kilde.

Her får du også gode parbehandlinger, slik som denne:

Dere går sammen til behandling og starter med å gi hverandre en velgjørende skrubb. Deretter ligger den ene i kurbad og slapper av, mens den andre får en herlig ryggmassasje. Så bytter dere plass. Kurbadet gjør huden silkemyk og velduftende. Vår massør gir hver av dere effektiv massasje i 25 min som løser opp muskulatur og spenninger i rygg, skuldre og nakke. Som avslutning slapper dere av i suiten med frukt og forfriskende drikke.

Her finner du hotellet


7.Solstrand Hotel & bad

Dette spahotellet har blitt drevet av samme familie siden 1929. Spaet består av svømmebasseng, badstue og en velvære-avdeling som tilbyr behandlinger.

Skandinavisk natur er tydelig hotellets tema, med treverk i eik og bjørk, kleberstein og skifter. I tillegg har du fantastisk utsikt over fjorden.

Her finner du hotellet


8.For hele familien: Quality Hotel & Resort Skjærgården, Langesund

Ok, dette er ikke helt et spahotell. Her finner du nemlig en stor, innendørs badepark. Det er vel hva vi ville omtalt som det nærmeste du kommer et spa for hele familien. Langesund ligger for øvrig ikke langt fra Porsgrunn og Skien.

Her finner du det


9.Hotel Union Geiranger

Dette spahotellet kan skilte med en spektukalær utsikt over Geirangerfjorden. Union Spa er fordelt på  innendørs-og utendørsbasseng, badstue og boblebad.

Les mer om hotellet her


10.Rømskog Spa & Hotel, Vortungen

Galleribilde av overnattingsstedet

Få et komplett, avslappende opphold på dette 4-stjernershotellet i Østfold. Saltvannsbasseng, dampbadstue, tradisjonell badstue og et utendørsbasseng med 38 varmegrader. Hotellet ligger kun 1,5 timer unna Oslo.

Les mer om hotellet her

11. The Well

Norges mest omtalte spa har nylig utvidet til å også bli hotell, med flere ulike spa- og hotellpakker tilgjengelig. Dette gjør at spa-oppholdet kan vare enda lenger, og at du virklelig kan finne roen.

Les mer om hotellet her


Les også:

20 grunner til å reise til Paris

De 33 beste hotellbassengene i verden