Spania i objektivet

Spania er nok best kjent for sol, strandliv og tapas, men landet byr på opplevelser for alle sanser.

Aldri tidligere har så mange nordmenn reist på ferie til Spania. Det er ikke så overraskende. Få land tilbyr et så variert ferietilbud som Spania: himmelsk klima, flotte strender, kulinariske opplevelser blandet med kultur, natur og storby.

Påskeferien nærmer seg, og stadig flere vil bytte ut appelsiner, kvikk lunsj og hyttekos med en tur til solfylte Spania. I tillegg er påskefeiringen der en livlig folkefest som må oppleves.

Med stadig nye direkteruter og et fyldig tilbud på hotellplasser, er vakre Spania blitt et ideelt reisemål. Lurer du på hvor du bør legge turen, vi har lagt en guide. Disse er nordmenns favorittbyer i solfylte Spania.

Vi har skjekket hotellpriser for påskehelgen i de forskjellige reisemålene (28. mars-1.april). Prisene vi oppgir under er for hotellopphold (4 netter) for to voksne.

Barcelona

 

Barcelona, Barcelona… Det er sikkert ikke overraskende at denne kosmopolitiske middelhavsbyen er nordmenns favoritt. Katalonias hovedstad har så utrolig mye å by på, alt fra rik historie og arkitektoniske perler til utsøkt gastronomi og fantastiske shoppingmuligheter.

Visste du at Eiffeltårnet faktisk kunne stått i Barcelona i stedet for Paris? Gustave Eiffel, som konstuerte det praktfulle verket, tilbød først  Barcelona tårnet sitt, men spanjolene takket nei. Hvem trenger det når de har Antoni Gaudís praktfulle verker, Pablo Picasso, Salvador Dali og Servantes.

Klikk her for å sammenligne priser og finne billig flyreise.

Hotel Silken Diagonal Barcelona 

Hotel Silken Diagonal er et nytt og moderne designhotell som ligger i nærheten av Sagrada Familia, Arc de Triomf og Katedralen i Barcelona. Virkelig et hotell for romantikken og voksne. Er du rask ute, kan du nyte påskehelgen her fra 2719 kroner. Du sparer hele 24% på oppholdet.

Du finner hotellet her

Hotel Murmuri, Eixample 

Det er et stilrent boutiquehotell med flott beliggenhet med gåavstand til Casa Mila, Sagrada Familia og Placa de Catalunya. Bestiller du tidlig, kan du spare 15 % og få weekenoppholdet til 5047 kroner.

Du finner hotellet her

Søk etter flere hoteller her- sjekk pris og tilgjengelighet

 

Madrid

 

Spanjolenes hovedstad er majestetisk og gjestfri. Flott arkitektur, storslagen kunst, hyggelige plazaer, tapas og riojavin, shopping og et heftig natteliv er det som venter deg som tar turen hit. Det er lett å gå seg bort i Madrid, for byen er så overveldende.

Ta en titt på det grandiose Palacio Real, det kongelige slottet, en spasertur i El Parque del Retiro, Madrids svar på New Yorks Central Park, eller sett deg på en plaza og nyt en cerveza og god tapas. For alle shoppingentusiaster finnes det omtrent like mange forlokkende shoppingmuligheter som det finnes fristende steder å ta en drink eller en pust i bakken underveis.

Klikk her for å sammenligne priser og finne billig flyreise.

Hotel Mercure Madrid Santo Domingo 

Det er et firestjerners hotell med gode fasiliteter og sesongbasert utendørsbasseng. Både klassisk og moderne på en gang, ligger hotellet i  hjertet av Madrid. Du finner fortsatt ledige rom i påskehelgen til en pris fra 2662 kroner.

Du finner hotellet her

Klikk her for å sammenligne priser og finne billig flyreise.

Wellington Hotel 

Et klassisk femstjerners-hotell i elegant stil i Salamanca området. Wellington har 255 flott inredet rom med høye tak, senger med linlaken, marmorbad med doble vasker og minibar. Hotellets restauranter serverer baskiske retter med en moderne vri, samt innovativ asiatisk og middelhavsmat, og er en opplevelse. Og alt dette til 4185 kroner i påsken.

Du finner hotellet her

Du finner flere gode tilbud på hotell i Madrid her 

 

Malaga

 

Helt sør i Spania ligger Málaga, den så kalte Solkystens hovedstad. Malaga en spennende by som kombinerer tradisjon og modernitet, der du enkelt kan nyte både strandliv, kultur og et pulserende storbyliv. Er du en golfentusiast, har Costa del Sol verdens største tetthet med golfbaner, med godt og vel 100 golfbaner.

Malaga er også et bra utgangspunkt om man vil leie bil og bli kjent med andre andalusiske juveler i løpet av en dagstur. På en to-timers tur kan du oppleve byer som har blitt erklært del av verdens kulturarv: Córdoba, Sevilla, Granada med sitt Alhambra, Cádiz, flamencoens vugge, eller Jerez, med sherry-vinen som har gjort byen verdenskjent. På de klareste dagene langs Solkysten kan du dessuten skimte den nordlige delen av det afrikanske kontinentet i horisonten.

Her kan du bestille leiebil til gode priser

Hotel Barcelo Malaga 

Barcelo Malaga er ganske så nytt, og strålende designet fra topp til tå. De to restaurantene og baren på hotellet er å anbefale, og hotellet har en flott beliggenhet nær sjøen, i nærheten av Centro de Arte Contemporaneo, Málaga katedral og Malaga amfiteater. Her får du et fantastisk opphold i påskehelgen fra 3378 kroner.

Du finner hotellet her

Klikk her for å sammenligne priser og finne billig flyreise.

Room Mate Lola 

Dette er et fresht og moderne hotell som ligger i hjertet av Malaga, med gåavstand til mange severdigheter og Malaga-havnen. Her kan du slappe godt av, og bestiller du tidlig, kan du spare en del. Pris fra 4530 kroner.

Du finner hotellet her

Søk etter andre hoteller i Malaga her

 

Valencia

 

Valencia er byen for deg som ønsker høyt tempo 24 timer i døgnet i tradisjonsrike og moderne omgivelser. Valencia er en by som enda ikke er invadert av turister, og er du lei av Barcelona og Madrid, er dette byen for deg. Valencia byr på vakre og spektakulære bygninger, Europas største akvarium, et pulserende uteliv og utsøkt mat.

Den sjarmerende byen preges av marmor-gater, koselige spisesteder, trendy barer, intime kafeer og mange småbutikker.

Klikk her for å sammenligne priser og finne billig flyreise.

Ayre Hotel Astoria Palace 

Et koselig firestjerners-hotell som ligger i gamlebyen i Valencia. Det har en fin restaurant og et treningsstudio til de som vil holde seg i form. Alt dette til en hyggelig pris: 2526 kroner.

Du finner hotellet her

 

Hospes Palau de la Mar 

Dette er hotellet sitt, det. Fem-stjerner, strålende luksus, minimalisme og spa med full service. Denne skjønnheten er godt plassert i gamlebyen. Et himmelrike av ro og stillhet hvor du kan få senket skuldrene i flotte omgivelser. Alt dette til 4398 kroner i påskehelgen.

Sjekk hotellet her

Vil du søke etter flere hoteller i Valencia?

Klikk her for å se hele utvalget.

San Sebastian

 

Nord i Spania ligger de matglades favorittby. Ikke bare er San Sebastian ansett som Spanias kulinariske hovedstad, men ifølge magasinet Travel+Leisure har San Sebastian også Europas beste bystrand. Hvis du besøker San Sebastián er det verdt å ta seg en runde i gamlebyen hvor det er massevis av små pintxos-barer(tapas barer) og et fantastisk kvalitets-kjøkken.

San Sebastián har flere Michelin-stjerner per innbygger enn noen annen by i verden, og et atmosfære som bare må oppleves.

Klikk her for å sammenligne priser og finne billig flyreise.

Hotel Silken Amara Plaza 

Dette koselige hotellet har fortsatt ledige rom i påskehelgen. Med god beliggenhet i hjertet av San Sebastian, har dette firestjerners-hotellet en god balanse mellom kvalitet og pris. Påskehelg: 3371 kroner.

Du finner hotellet her

 

Villa Soro 

Vil du unne deg litt luksus, er denne storslåtte villa et bra valg. Et boutiquehotell som ligger nær stranden i San Sebastian, med fritidsfasiliteter og flotte omgivelser.

Du finner Villa Soro her

Les også: Gjør et virkelig storbykupp nå

Les også: 5 deilige steder for kjæresteturen