Spår latinamerikansk reisefeber i 2017

Hvert år lanserer flyselskapet British Airways sin «hot-spot»-liste over land for det kommende året. I 2017 er det Asia og Sør-Amerika som troner listen over de mest populære destinasjonene. USA følger tett etter, og er fortsatt en storfavoritt blant nordmenn.   – Nordmenn blir stadig mer ambisiøse med sine ferie- og reiseplaner. Folk er villige til å dra både lenge og langt for en annerledes og uforglemmelig ferieopplevelse. Årets liste reflekterer nettopp denne trenden. Sør-Amerika har alltid vært populær blant backpackere, men vi opplever økt etterspørsel fra feriereisende som ønsker å utforske mer spennende reisemål, selv på korte ferieturer, sier Peter Rasmussen, sjef for British Airways i Nord-Europa.  

Fått med deg det store nyttårssalget hos Hotels.com?

Her er listen over ti destinasjoner som British Airways anbefaler i 2017:

1. Santiago, Chile

Chile ligger mellom Stillehavet og Andesfjellene og er et av Sør-Amerikas mest velstående land. Med en langstrakt kystlinje på den ene siden og noen av verdens beste skisportområder på den andre, har Chile blitt en populær destinasjon for de som ønsker mektig og variert natur. Hovedstaden Santiago, er en metropol hvor du kan oppleve spennende byliv og fantastisk mat og vin før du utforsker det eksotiske landet.

Beste hotell i Santiago: Renaissance Santiago Hotel

Renaissance Santiago Hotel, Santiago, Gjesterom

Kort gåtur til kjøpesenteret Parque Arauco. Hotellet byr på restaurant, treningssenter og spa. Flotte rom med moderne innredning.

Se mer av hotellet her.

2. Buenos Aires, Argentina

Argentinas hovedstad er en populær turistdestinasjon. Byen lokker med fantastisk mat, pulserende uteliv og fargerik arkitektur og kunst. Sjekk ut verdens største tangofestivalen, som er en unik og autentisk kulturopplevelse i august.

Beste hotell i Buenos Aires: Hotell Madero Buenos Aires

Hotel Madero Buenos Aires, Buenos Aires

Femstjerners hotell med perfekt plassering midt i sentrum. Det er eksklusiv innredning på hotellrommene, du får en herlig frokostbuffét og et flott spa-anlegg du bare må oppleve – på taket.

Les mer om hotellet her.

3. Rio de Janeiro, Brasil

Rio de Janeiro er nok mest kjent for sitt fantastiske karneval i februar, men byen har langt mer å by på en fargerike kostymer. Nyt byens fantastiske strender, sving hoftene på en av de mange danseklubbene og opplev et yrende uteliv og utendørskafeer. Rio er også en populær kjendisdestinasjon, hvor du blant annet kan spotte stjerner som Madonna, Beyoncé, Lady Gaga og David Beckham.

Her bor du i Rio De Janeiro: Windsor Atlântica

Windsor Atlântica, Rio de Janeiro

Se bilder av hotellet her.

4. Barbados

Øst i det karibiske hav finner du den selvstendige øystaten, og det ultimate ferieparadiset, Barbados. Øya har engelsk som sitt offisielle språk og er en svært populær destinasjon takket være sine fantastiske, kritthvite strender. Foruten badeliv, sand og sol, kan du bedrive vannsport og snorkle blant skilpadder, delfiner og nydelige koraller.

Bo som Rihanna på dette hotellet: Temarind Cove Hotels

Tamarind by Elegant Hotels, Paynes Bay

En karibisk drøm. Perfekt hotell for avslapning med store rom og suites, flotte hager, tre utendørsbassenger og stranden rett foran hotelldøra. Hva mer ønsker man?

Se flere bilder av dette flotte hotellet her.

5. New York

Nordmenn har virkelig fått øynene opp for ”det store eplet” og trafikken over Atlanteren er rekordhøy. Den amerikanske storbyen med over 8 millioner innbyggere og et hav av opplevelser i vente, kan også lokke med over 12 000 ulike restauranter, fantastisk shopping, og museer i verdensklasse. Det er alltid noe nytt å oppdage i byen som aldri sover.

Her må du bo: Grand Hyatt New York

Grand Hyatt New York, New York, Lobby

Et ikonisk hotell i Manhattan tilknyttet til Grand Central undergrunnsstasjon. New Yorks Times Square ligger kun 6-minutters t-banetur unna.

Les mer om hotellet her.

6. New Orleans

I New Orleans kan feriegjester nyte jazz og blues-musikk, besøke historiske sukkerplantasjer, dra med cruise nedover Mississippi-eleven, eller ta en kort kjøretur til en av de mange strendene langs Golfkysten. New Orleans er spesielt ikonisk for sin musikk og kunst og arrangerer hele 45 internasjonale festivaler hvert eneste år, inkludert den berømte Mardi Gras-feiringen. British Airways sin nye rute med oppstart i mars forventes å bli populær både blant turister og forretningsreisende i 2017.

Beste hotell i New Orleans: Le Pavillon Hotel

Le Pavillon Hotel, New Orleans

Historisk hotell som ligger i en vakker bygning med perfekt beliggenhet. Totalt 226 hotellrom med flott interiørstil.

Les mer om hotellet her.

7. Johannesburg

Johannesburg er Sør-Afrikas største by og et populært reisemål blant nordmenn. Byen kan friste med et deilig subtropisk klima, hvor selv i vintermånedene juni-august er temperaturen ofte over 20 grader. Johannesburg har et stort utvalg restauranter og museer, samt god shopping og et yrende natteliv. I utkanten av byen kan du også dra på en uforglemmelig safariopplevelse.

Her bor du i Johannesburg: African Pride Melrose Arch Hotel

African Pride Melrose Arch Hotel, Johannesburg, Uteområde

Dette hotellet ligger kort avstand til Melrose Arch-kjøpesenteret. 10 km unna sentrum. Utmerket hotell for deg som er interessert i uteliv, restauranter og historie.

Se flere bilder av hotellet her.

8. Hong Kong

Hong Kong er en urban jungel av skyskrapere og neonlys. Den tidligere britiske kolonien er en attraksjon i seg selv, men kan også tilby uendelige kulturopplevelser. Få et innblikk i byens gamle kinesiske tradisjoner og Østens mystikk, se verdens største Buddha-statue , Tian Tan Buddha, eller opplev Hong Kongs flotteste panoramautsikt fra Victoria Peak. Hong Kong er også kjent for både eksklusiv luksusshopping og kinesiske markeder hvor du kan teste pruteferdighetene og mat fra alle verdenshjørner.

Her bor du i Hong Kong: Park Hotel Hong Kong

Park Hotel Hong Kong, Kowloon

Park Hotel Hong Kong har best beliggenhet i nærheten av shopping, uteliv og restauranter. Et 3-etasjerns kjøpesenter ligger rett ved siden av hotellet.

Les mer om hotellet her.

9. Beijing

Beijing var Kinas keiserlige hovedstad i 800 år og kan i dag lokke med uendelige turistattraksjoner. Den 6350 kilometers lange Kinesiske muren like nord for Beijing er et av verdens fremste byggverk. Opplev også Den forbudte by med sine storslagne palasser og hager. Inngangen til palassene er fra Den himmelske freds plass som er en attraksjon i seg selv med både tragisk og fantastisk historie. Beijing er også et shoppingeldorado utenom det vanlige med sine utallige kinesiske markeder. Ta turen til det berømte loppe- og antikkmarkedet Panjiayuan i sørvest-Bejing for en helt unik turistopplevelse.

Her bor du: Sofitel Wanda Beijing

Sofitel Wanda Beijing, Beijing, Oppholdsområde

Her får du topp service og bor i nærheten av kjøpesenteret Shin Kong Place. Hotellet har nydelig interiør med høy luksusfaktor.

Sjekk ut hotellet her.

10. Dubai

Dubai er et moderne ferieparadis hvor Østen og Vesten møtes. På kort tid har byen gått fra en enkel fiskeby til en av verdens mest moderne og luksuriøse metropoler. Her kan du blant annet besøke verdens høyeste hotell, se kunstige øyer formet som palmer, stå på ski innendørs eller bo på verdens første undervannshotell. Opplev Dubais langstrakte sanddyner midt i ørkenen på en firehjult ørkensafari, eller gjør som de lokale innbyggerne og bruk en kamel som fremkomstmiddel! British Airways startet nylig sitt januarsalg på en rekke langdistanserute. Man kan blant annet få 10 prosent rabatt på den nye Santiago-ruten og 20 prosent rabatt på flyvninger til USA.

Sjekk flyreiser her.

Her bor du i Dubai: Four Points by Sheraton SheikhZayed Road

Four Points by Sheraton Sheikh Zayed Road, Dubai, Dubai, Basseng

Hotellet ligger ved Burj Khalifa, med 384 gjesterom, 3 restauranter, utendørsbasseng, barnebasseng og herlig takterrasse.

Se flere bilder av hotellet her.

Les også:

Den store vinterferieguiden

Dette er byen du skal besøke i 2017

  Kilder: British Airways