Foto: iStock

Dra på en spontan shoppingtur før jul

Benytt muligheten og kjøp unike julegaver i utlandet!

Juleshopping kan være stress, men det kan også være utrolig koselig og fint. Spesielt hvis du kombinerer julehandelen med en reise, noe som gjerne gir deg både nye impulser, billigere julegaver og ikke minst en hyggelig førjulstur. Du trenger ikke reise så langt heller.

Noen ganger kan det å shoppe julegaver i hjembyen være kjedelig. Pakk tingene tine, ta med bilen (eller bestill deg en flybillett), book hotell og dra på en spontan juleshopping! Å komme seg vekk gjør julehandelen spennende, samtidig som du får oppleve en annerledes julestemning. Vi har valgt fire reisemål som du kan reise til allerede i morgen, uten å måtte planlegge så mye.

Her er turene vi anbefaler før jul!

Finn billige flybilletter før jul her.

Sjekk hoteller til superpris her.


Gøteborg: Morsom jul på Liseberg

gothenburg

Foto: Björn Andrén/Matton Collection/Corbis

Koselige Gøteborg ligger kun en kort kjøretur unna, og kan by på svært bra shopping og julemarked. Dra innom Sveriges ledende varehus Nordiska Kompaniet for eksklusiv shopping, eller Skandinavias største shoppingsenter Nordstan hvor du finner alt. Liseberg blir omgjort et vakkert vinterland med spennende boder og åpne karuseller for hele familien.

 

Visste du forresten at du kan få gratis tilgang til julemarkedet på Liseberg, dersom du overnatter på et Nordic Choice-hotell? Les mer om det her.

I Gøteborg finner du så klart også kjedebutikker som TopShop, Weekday, Cheep Monday, Monki, Acne Studio og Nudie. De fleste butikkene holder åpent på søndager, så her er alt tilrettelagt for en helg med juleshopping hver dag!

Det er ikke få stilige hoteller i Gøteborg, og et av de vi virkelig anbefaler er Clarion Hotel Post. Sjekk også ut Elite Plaza Hotel og Clarion Collection Hotel Odin.

 

Trenger du leiebil? Klikk her!


København: Glitrende jul på Tivoli

Jul på Tivoli er populært for både store og små. Foto: iStock

København er nordmenns storfavoritt, og det er ikke uten grunn. Du kommer deg til København på under en time med fly, og har uendelig med shoppingmuligheter. Ta turen til Strøget, til de mindre gatene i nærheten og ikke minst til Tivolis julemarked som er åpent fra og med 18.november og frem til 31.desember.

 

Les også: Julemarked i København: Opplev julemarkedet på Tivoli

 

Allerede i åpningshelgen er det ledig på flere av byens hotteste hoteller, som Marriott Copenhagen. Sjekk også ut Tivoli Hotel rett ved Tivoli, sentrale Radisson Blu Royal Hotel og vakre Bella Sky.

 

Les også: De 10 beste hotellene i København


Berlin: Europas beste julemarked

Christmas Market with snow

Foto: iStock

Berlin er en av våre største favoritter. Urban, billig, nærme og uendelig med shoppingmuligheter. Ta turen innom Friedrichstrasse, Weinmester strasse og KaDeWe for variert og spennende shopping, og husk å ta med barna til zoologisk hage.

 

Les mer i vår store Berlin-guide.

 

Er du i Berlin før jul,  du ta turen innom julemarkedet Gendarmenmarkt. Det vakre markedet ligger mellom Deutscher Dom og Französischer Dom, og er åpent hver dag fra 18. november til 30. desember. Her får du garantert julestemning! Ellers er det rundt 60 markeder spredt rundt omkring i byen, så hvis julemarkeder er noe for deg vet du hvor du skal reise før jul.

 

Finn flybilletten til Berlin her.

 

Her bør du bo i Berlin:

Sana Berlin Hotel

Hotel Palace Berlin

Melia Berlin

H10 Berlin Ku’damm 


London: Den aller beste shoppingen

London Piccadilly during night evening

Foto: iStock

London er byen for de shoppingglade, det er det ingen tvil om. Her kan du finne hemmelige skatter på Camden Market, eller du kan rusle ned kjente Oxford Street hvor du finner det meste av kjedebutikker. Husk også Victoria’s Secret like ved, perfekt for julegaveshoppingen til kvinnen i ditt liv. Dog anbefaler vi at du styrer unna Oxford Street, ettersom det kan være meget kaotisk rundt juletider.

Shoppe kan du også gjøre i gater som New Bond Street og Regent Street, eller du kan utforske Canary Wharf med færre turister og en vakker skyline. Vil du gjøre all shoppingen ett sted, bør du sjekke ut det store kjøpesenteret Westfield.

 

Les vår store guide på juleshopping i London her.

Du kan få flybilletten til London til under 200 kroner. Finn billig flybillett her.

 

For shoppingturen er et opphold på W London Leicester Square helt genialt. Hotellet ligger midt i det som kalles West End, rett ved Leicester Square (naturlig nok). Her har du kort avstand til så å si alt! Sjekk også ut dette hotellet i sentrum.

 

Det kan være litt dyrt med hotell i London, men fortvil ikke. Vi har funnet 10 hotellkupp i London.

Her finner du hoteller i nærheten av Oxford Street.


Les også:

Slik får du en perfekt shoppingtur til London

Juleshopping i London

9 familievennlige hotell i London