Storbritannias strandperler

Storbritannia har noen av Europas beste strender og British Airways har identifisert 11 steder hvor du kan oppleve den ultimate britiske strandferien i sommer. Her finner du tilbud på strandferierSjekk ut sommersalget på Hotels.com!

Brighton

Photo showing the big wheel attraction at Brighton beach, next to the pier. The beach is pictured in the morning, when the sun is shining and tourists are sunbathing on the sandy shingle / pebbles.

Turistbyen Brighton ligger en og en halvtimes kjøretur fra London og har fått det passende kallenavnet ”London by the sea”. Brighton er en av de mest besøkte byene i Storbritannia og kan friste med flotte surfestrender, turistattraksjoner og yrende folkeliv. Opplev restauranter og utesteder med fantastisk havutsikt og ta en tur innom den populære fornøyelsesparken like ved Brighton Pier.

Beste hotell i Brighton: Hilton Brighton Metropole

Bournemouth

Detail of Bournemouth Pier and crowded beach.

Bournemouth er en kystby i Dorset på Englands østkyst, omlag to og en halvtimes kjøretur fra London. Byen trekker mange besøkende med sitt varme, solrike klima, palmer og en 11 kilometer lang sandstrand. Bournemouths strender egner seg utmerket for surfing.

Beste hotell i Bournemouth: Bournemouth Highcliff Marriott Hotel

Cornwall

Cove and harbour of Port Isaac, Cornwall, England

Porthminster Beach i Cornwall er inspirasjonen bak Virginia Woolfs berømte roman, Til fyret. Stranden ligger i den delen av England som har mildest klima og i Porthminster Beach får du virkelig en tropisk følelse med svaiende palmer og krystallklart vann. Om det ikke frister å bade, kan du nyte solen fra en solseng på stranden, eller ta en runde på minigolfbanen som ligger like ved.

Beste hotell i Cornwall: Tregenna Castle Resort

South Cornwall

Porthcurno beach and cliffs in West Cornwall, South West England. There are tall granite cliffs rising up from an empty beach. There are waves rolling into the shore.

Porthcurno er uten tvil en av Sør Cornwalls vakreste bukter. En av de flotteste strendene i bukten ligger mellom to granittklipper og har en fantastisk hvit sand. Stranden er lett tilgjengelig og svært populær blant familier. Det er best å besøke stranden ved lavvann, men du kan også dra til andre strender i bukten eller sitte på sanddynene i det gamle fortet Treryn Dinas, og nyte utsikten over det turkise havet.

Beste hotell i South Cornwall: Grassmead Grasscroft

Her finner du flybilletter.Slik finner du billigst og best leiebil

North Devon

Croyde, England - March 30, 2007: Surfers walk along the sandy beach under a sun weakened by sea mist at Croyde Bay on the Atlantic coast of North Devon.

I North Devon ligger Saunton Sands, en fem kilometer lang strandstrekning koblet til Braunton Burrows, stranden med flest sanddyner i Storbritannia. Her finner du også flott flora med en rekke sjeldne planter og sommerfugler.

Beste hotell: Saunton Sands Hotel

South Devon

The beautiful emerald waters at Great Mattiscombe Sand, Devon, England.

Fem kilometer utenfor Darthmouth ligger rolige og fredfulle Blackpool Sands.  Stranden er populær blant familier og svært badevennlig. Etter en dukkert i det turkise vannet kan du padle i en leid kajakk eller stå på paddleboard. Stranden har tilgang til både toalett og dusj.

Beste hotell i South Devon: Frogwell

Kent

A line of blue and yellow beach huts in Broadstairs, Kent.

Med sine hvite klipper er Botany Bay er en av de fineste strendene i Kent. Ved lavvann kan du benytte anledningen til å lete etter fossiler eller bade i en av uthulningene. Vær oppmerksom på at stranden blir mindre ved høyvann.

Beste hotell i Kent: The Botany Bay Hotel

Norfolk

Walking through the dunes on the expansive Holkham Beach at Holkham Bay, on the North Norfolk coastline, looking for shells.

I Norfolk finner du Holkham Beach, kåret til en av Storbritannias beste strender. Stranden er kjent for sine vidstrakte sanddyner og det var her innspillingen til den berømte Hollywood-filmen Shakespeare in Love fant sted i 1998. Ikke glem å pakk med deg en vindjakke – her kan det blåse godt.

Beste hotell i Norfolk: The Nelson

Wales

Deserted beachscape

Rhosili Beach er svært populær blant surfeentusiaster, turgåere og paraglidere. Adkomst til stranden kan være litt krevende, men det krystallklare vannet er virkelig verdt turen. Rhosili Beach er kåret til Europas tredje beste strand og er ansett som en av verdens aller vakreste. Dra hit på en solrik dag og ikke glem å ta med fotokamera!

Beste hotell i Wales: Blas Gwyr

Lancashire

Two boys running on the beach in Formby, Merseyside, United Kingdom. An oil and gas drilling rig can be seen in the background in the Irish Sea.

Sanddynene på Formby i Lancashire er en perfekt setting for en familiepiknik, en gåtur, eller bare for å slappe av og nyte ferielivet. Er du heldig, kan du du finne forhistoriske spor av både dyr og mennesker langs den vidstrakte sandstranden. Formby er også kjent for å ha spektakulære solnedganger.

Beste hotell i Lancashire: Formby Hall Golf Resort & Spa

Northumberland

Bamburgh Castle taken here from the north dates back to the 6/7th century

Stranden Bamburgh i Northumberland strekker seg fem kilometer langs kysten, hele veien til Bamburgh-slottet. Stranden er kåret til en av de beste surfestrendene i verden, og på klare dager kan du se helt til Færøyene.

Beste hotell i Northumerland: Hillcrest House

Ute etter de aller beste hotellene i verden? Du finner de på Laurel Nights.

Les også:I disse byene finner du sol og sommer nå Europas hotteste sydentur