Storbritannias strandperler

Storbritannia har noen av Europas beste strender, og British Airways har identifisert 11 steder hvor du kan oppleve den ultimate britiske strandferien i sommer.

Cornwall, England kan friste med sine idylliske strender. Foto: Getty

Storbritannia har mange strandperler med fin sand og turkist vann. Her er 11 plasser du bør få med deg.

Brighton

En av de mest besøkte byene i Storbritannia. Foto: getty

Turistbyen Brighton ligger en og en halvtimes kjøretur fra London og har fått det passende kallenavnet ”London by the sea”.

Brighton er en av de mest besøkte byene i Storbritannia og kan friste med flotte surfestrender, turistattraksjoner og yrende folkeliv. Opplev restauranter og utesteder med fantastisk havutsikt. Det anbefales å ta en tur innom den populære fornøyelsesparken like ved Brighton Pier.

Beste hotell i Brighton: The Grand Brighton

Bournemouth

En 11 kilometer lang sandstrand kan friste? Foto: getty

Bournemouth er en kystby i Dorset på Englands østkyst, omtrent to og en halvtimes kjøretur fra London. Byen trekker mange besøkende med sitt varme, solrike klima, svaiende palmer og en 11 kilometer lang sandstrand.

Beste hotell i Bournemouth: Royal Bath Hotel & Spa

Cornwall

Stranden ligger i den delen av England som har mildest klima. Foto: getty

Porthminster Beach i Cornwall er inspirasjonen bak Virginia Woolfs berømte roman, Til fyret. Stranden ligger i den delen av England med mildest klima. I Porthminster Beach får du virkelig en tropisk følelse med svaiende palmer og krystallklart vann.

Dersom bading ikke frister, kan du heller kose deg i solen fra en solseng på stranden. Ellers er det også mulig å prøve deg på en runde minigolf på banen som ligger rett i nærheten.

Beste hotell i Cornwall: Lifeboat Inn

South Cornwall

Porthcurno er en av Sør Cornwalls vakreste bukter. Foto: getty

Porthcurno er uten tvil en av Sør Cornwalls vakreste bukter. En av de flotteste strendene i bukten ligger mellom to granittklipper og har en fantastisk hvit sand.

Det beste er å besøke stranden når det er lavvann. På samme tid kan du også ta deg tid til å utforske andre strender i bukten. Som et alternativ, dersom du heller foretrekker det, kan du slå deg ned på sanddynene ved det historiske fortet Treryn Dinas og la deg begeistre av den fortryllende utsikten over det skinnende turkise havet.

Beste hotell i South Cornwall: St Ives Beach Resort

Slik finner du billigst og best leiebil

North Devon

Stranden med flest sanddyner i Storbritannia. Foto: getty

I North Devon ligger Saunton Sands, som er en fem kilometer lang strandstrekning og en del av Braunton Burrows. Stranden har flest sanddyner i Storbritannia, og du finner flott flora her med en rekke sjeldne planter og sommerfugler.

Beste hotell: Watersmeet Hotel

South Devon

En populær strand for barnefamilier. Foto. getty

Fem kilometer utenfor Darthmouth ligger rolige og fredfulle Blackpool Sands. Stranden er populær blant familier og svært badevennlig. Etter en dukkert i det turkise vannet kan du padle i en leid kajakk eller stå på paddleboard. Her får du også tilgang til både toalett og dusj.

Beste hotell i South Devon: Cave Hotel & Golf Resort

Kent

En av de fineste strendene i Kent. Foto: getty

Med sine hvite klipper er Botany Bay er en av de fineste strendene i Kent. Ved lavvann kan du benytte anledningen til å lete etter fossiler eller bade i en av uthulningene. Vær oppmerksom på at stranden blir mindre ved høyvann.

Beste hotell i Kent: Cave Hotel & Golf Resort

Norfolk

En av Storbritannias beste strender. Foto: getty

I Norfolk finner du Holkham Beach, kåret til en av Storbritannias beste strender. Stranden er kjent for sine vidstrakte sanddyner.

Det var her innspillingen til den berømte Hollywood-filmen «Shakespeare in Love» fant sted i 1998. Ikke glem å pakk med deg en vindjakke – her kan det blåse godt.

Beste hotell i Norfolk: The Nelson

Wales

Kåret til en av Europas beste strand. Foto: getty

Rhosili Beach er svært populær blant surfeentusiaster, turgåere og paraglidere. Det krystallklare vannet er virkelig verdt turen.

Den er kåret til Europas tredje beste strand og anses som en av verdens aller vakreste. Dra hit på en solrik dag og ikke glem å ta med fotokamera.

Beste hotell i Wales: Blas Gwyr

Lancashire

Formby er kjent for å ha spektakulære solnedganger. Foto: getty

Utforsk Formby-sanddynene i Lancashire: Ideelt for familiepiknik, spaserturer og avslapning. Oppdag forhistoriske spor på den utstrakte sandstranden. Nyt spektakulære solnedganger på dette populære feriestedet.

Beste hotell i Formby: Formby Guest House

Northumberland

En av de fineste strendene i verden. Foto: getty

Bamburgh-stranden i Northumberland: 5 km med kystskjønnhet til Bamburgh-slottet. Topprangert surfedestinasjon globalt med panoramautsikt til Færøyene.

Beste hotell i Northumberland: The Victoria Hotel