Storbyferie i høst?

Her er nordmenns favoritter.

Vi har alle våre favorittbyer og vi besøker de helst om høsten eller om våren. Skal du på tur i høst finner du de beste tipsene for Europas storbyer her.

Her er de mest populære byene i Europa, med reiseguider og lenker til de beste hotellene.

Du kan reise direkte til de fleste europeiske byer med SAS, men om det er kun pris som er viktig, så prøv vår flysøkemotor for å finne flyturen som passer for deg.

 

Paris

Paris er rett og slett en fascinerende verdensmetropol, og stemningen i byen gjør at det er veldig lett å falle for. Med sjarmerende fortausrestauranter langs de romantiske boulevardene, flotte severdigheter og museer, det pulserende bylivet og mye mer gjør denne byen til en av våre favoritter.

Det er lite som setter grenser for hva du kan finne på her, med alt fra verdens beste shoppingmuligheter, kjærestetur langs Seinen, opplevelser i Notre Dame, kultur i Latinerkvarteret og serverdigheter som Eiffeltårnet, Louvre, Luxembourghagen og mye mer.

Bli mer kjent med byen i vår reiseguide her. 

 

København

Selve sentrum av København er ikke så stort og du i løpet av en halvtime kan krysse det til fots, men byen har fortsatt mange attraksjoner å by på. Svært hyggelige mennesker, flotte plasser, og koselige gater er kun noe av det som kjennetegner denne byen. De korte avstandene, de gamle bygningene og den flotte beliggenheten ved sjøen gjør København til en populær storbyferiedestinasjon.

Vi sier at det er deilig å være norsk i Danmark, og det er vi helt enige i. Nordmenn har det veldig godt i København når de nyter en øl i Nyhavn, går på Tivoli både for opplevelsen og de danske pølsene og ikke minst shopping i Strøget. Nordmenn vender alltid tilbake til København, og det med god grunn.

Les vår reiseguide om København her.

 

Roma

Roma er en by med så utrolig mange forskjellige inntrykk. Alt fra ruinene på Forum, Colosseum og Peterskirken til det mangfoldige bylivet som gir deg en uforglemmelig storbyferie i Italias vakre hovedstad. Den italienske byen blir ofte referert til som «den hellige by», siden det er i Roma den katolske kirke har sitt hovedsete. Roma er også kjent for å være sentrum for Romerriket, som dominerte hele Vest-Europa og området rundt Middelhavet i 12. århundre.

Etter det romerske keiserriket falt gikk byen over for å være hovedstaden for de pavelige stater, og som sentrum for kristendommen har Roma bevart sin rolle som en av de viktigste byene i Europa. Her er det mye kultur å oppleve.

Les mer i vår reiseguide om Roma her. 

 

Dublin

Med sine 500.000 innbyggere, er Dublin Irlands største by. Her er det mye å oppleve selv om byen arealmessig er nokså liten. Her kommer du deg veldig enkelt og greit rundt til fots.

Byen har flere interessante attraksjoner, og her snakker vi  først og fremst om Dublin Castle og Guinness Storhouse. Som de fleste kanskje vet er byen verdenskjent for sine barer og utesteder, og dette har mye med den irske drikkekulturen å gjøre. Dette er nok ikke byen de fleste drar til for å shoppe, men du kan få mange fine opplevelser i koselige og små handlegater.

Her kan du lese litt mer om hva Dublin er kjent for.

 

Amsterdam

Amsterdam er byen som byr på en god blanding av historie og kultur, samtidig som den er en av verdens mest trendsettende storbyer. Amsterdam tiltrekker seg utallige turister hvert år takket være sine mange kanaler, flotte severdigheter, fantastiske museer og ikke minst hyggelige mennesker.

Nederland er kjent for sine liberale holdninger og høy toleranse. Et resultat av landets liberalisme er byens velkjente «Red light district», og Amsterdams mange kaffebarer. Selv om dette er t0 av de attraksjonene som ofte blir koblet opp mot byen, så inneholder bybildet  mye mer.

Litt mer informasjon du ikke visste om Amsterdam her. 

 

Lisboa

Hovedstaden i Portugal er en veldig fascinerende og innholdsrik by. Lisboa troner som en av Europas mest trendy storbyer, og det er ikke uten grunn at stadig flere nordmenn får opp øynene for denne vakre havnebyen. Med sitt sjarmerende historiske sentrum, utsøkt mat, livlig natteliv og herlige sandstrender imponerer Lisboa alle besøkende.

Byen er delt opp i seks forskjellige bydeler, og alle har sitt eget preg. Ellers har Lisboa et enormt utvalgt av restauranter, i alle forskjellige varianter. Her kan du enten gå til et sted som har spesialisert seg på det portugisiske kjøkken, eller du kan velge et som har fokus på det internasjonale kjøkken.

Her kan du lese mer om denne perlen.

 

Barcelona

Barcelona er rett og slett en utrolig by, med vakre strender, et pulserende storbyliv og en spennende historie som trekker seg mer enn to tusen år tilbake i tid til den gangen byen var en liten romersk provinsby med navnet Barcino.

Du finner Barcelona ved Middelhavskysten i det nordøstlige Spania, og det er hovedstad i den autonome regionen Catalonia. Storbyen har hele 1.6 millioner innbyggere og er derfor den nest største byen i Spania. Barcelona er også kjent for sine mange arkitektoniske perler, og de mest kjente er byggverk av Antoni Gaudi. Gaudi står bak kjente bygg som blant annet Sagrada Familia, Casa Mila og Casa Batllo. Her får du god mat, og det er et must å få med seg den katalanske retten Paella, i tillegg til tapas som er en naturlig del av det spanske kjøkkenet.

Få tips om Barcelona på budsjett og luksus her.

 

London

Den britiske hovedstaden er med sine 7 millioner innbyggere den største i Europa. London har det meste både turister og fastboende kan ønske seg. Over syv tusen puber, utallige shoppingmuligheter og ikke minst mange severdigheter og historiske særpreg gjør London til et populært reisemål for nordmenn som ønsker en spennende og opplevelsesrik storbyferie.

Her kan du lese den virkelig store London-guiden. 

 

Praha

Praha er uten tvil en av de vakreste byene i Europa. Byen er delt i to av elven Vltava, og er nok en av de mest spennende storbyene i Sentral-Europa. Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Du finner en rekke severdigheter og museer i den tsjekkiske hovedstaden, i tillegg til mange gode shoppingmuligheter. Om du tar turen ut i gatene etter klokken ni på kvelden, kan du få med deg et spennende og pulserende uteliv.

Her kan du finne strålende hoteller til under tusen-lappen. 

 

Stockholm

Personlig mener vi at Stockholm er en av de vakreste og mest innholdsrike byene i Norden. Storbyen består av mange små øyer som er bundet sammen av en rekke broer.

Stockholms nærhet til skjærgården og naturopplevelser, byens godt bevarte eldre bebyggelse, kirkespirene og et offentlig transportsystem i verdensklasse gjør Stockholm til en storby som gir turister varige minner fra en by som kan måle seg med de største metropolene i Europa.

Det er også et stort utvalg av underholdningstilbud og utesteder i byen som har satt sitt preg. Stockholm blir idag regnet som en av de mest trendy byene i hele Europa.

Les mer om Nordens beste storby her. 

 

Her finner du utrolige hoteller i hele Europa.