Foto: Hotels.com

Stordalens skihotell er Sveriges beste

Norske Copperhill Mountain Lodge er tildelt prisen som Sveriges ledende skihotell, av prestisjetunge World Ski Awards.

Stordalens Copperhill Mountain Lodge i Åre vant prisen for Sveriges beste skihotell – for fjerde gang. Copperhill Mountain Lodge var også det eneste svenske hotellet som ble nominert til kategorien World’s Best Ski Hotel.

Den prestisjetunge prisutdelingen World Ski Awards kårer årlig beste ski resort, beste skihotell, beste ski boutiquehotell og beste ski chalet for hver av verdens 20 beste skidestinasjoner. Lørdag kveld ble den holdt på A-ROSA hotell i den østerrikske byen Kitzbühel, hvor reisebyråer, gjester og folk verden rundt har stemt frem vinnerne.

Copperhill Mountain Lodge åpnet dørene i desember 2008, og har blitt drevet av Nordic Choice Hotels siden august 2009. Hotellet er også medlem av Laurel Nights, hvor du finner verdens beste luksushoteller samlet på et sted.

 

Vil du oppleve Sveriges beste skihotell? Bestill deg en tur her.

 


Et drømmested for alpint

Copperhill Mountain Lodge er et alpint designhotell med skibakker og turstier utendørs, og med en varm atmosfære og omtanke i hver detalj innendørs. Hotellet har også arkitektur i verdensklasse – tegnet av Peter Bohlin, som er kjent for å ha designet Bill Gates’ private bolig og Apples prestisjebutikker i New York, London og Tokyo. Hotellet er som en klassisk ski lodge med autentiske naturmaterialer som furu, gran, kopper og skifer.

Etter en lang skitur kan du ta turen til hotellets prisbelønte spa. Ta deg i et bad i varme kilder innendørs eller utendørs, nyt panoramautsikten mot Åreskutan eller ta deg en treningsøkt på gymmen. Er dere mange kan dere leie en egen spa-avdeling for opp til 20 personer for dere selv.

Copperhill Mountain Lodge, Are, Innendørsbasseng

Copperhill Mountain Lodge, Are, Gjesterom

I restauranten på hotellet får du mat av råvarer som gjerne er hentet fra engene, skogene og innsjøene rundt Årefjellene. Ønsker du en skikkelig fjellnær opplevelse kan du bestille en Vaajese – en lokal meny bestående av seks retter hvor hver rett har en «historie» å fortelle. Har du plass til en cocktail eller et glass vin etterpå, kan du krølle deg sammen i en lenestol i hotellets lune loungebar.

Les mer om hotellet her.


Her er de norske vinnerne fra World Ski Awards:

Norges beste skiresort: Trysil

Norges beste skihotell: Radisson Blu Resort Trysil

Norges beste ski boutique hotell: Nermo Hotell

Norges beste ski chalet: Havdalsgrenda


Les også:

15 spahotell du kan velge mellom nå

Hit drar du på skiferie i Alpene