Sveriges mest populære hoteller

Sverige er perfekt for weekendtur, romantisk ferie eller en tur med vennegjengen. Eller, hva med en familietur? Du trenger altså ikke å reise jorda rundt for å oppleve noe unikt. Sverige er et fantastisk land – og det beste av alt: det ligger så nært.

Gjør reisen enda bedre og bo på et hotell som gjør totalopplevelsen til en ren fornøyelse. Hotellnettstedet Hotelscombined har satt sammen en liste over de mest populære hotellene i Stockholm, Gøteborg og Malmø:

 

Stockholm – Skandinavias beste by?

yay-9243074-digital

Stockholm er kanskje den byen i Skandinavia som har mest å by på. Alt fra en rolig gåtur i gamla stan til virkelig partystemning med Nordens beste uteliv, strålende restauranter og en shopping som ingen andre byer her i nord.

Vi gir deg en liten guide til hvordan du kan oppleve byen på aller beste måten.

Finn ditt drømmehotell her.

 

Stockholms mest populære hoteller:

 

1. Hotel Rival

Benny fra ABBA holder fortsatt stil i dag. Hotel Rival var tidligere et kino fra 1930-tallet som Benny totalrenoverte til et luksushotell i 2003.

Hotellet ligger ved Mariatorget i Stockholm og har blant annet 99 hotellrom, teater, kafé, lobbyer og cocktailbar. Er du ekte Abba-fan så vil du definitivt bo her.

På hotellveggene er det hengt opp gamle bilder fra gruppas storhetstid, samt er det spennende, fargerik interiør å finne i alle hotellrommene. Teateret har plasser til 700 personer, med hyppig events og teaterforestillinger. Skal du feste i Stockholm, så bør du ta turen innom her for en drink hver fredag og lørdag. Stockholms beste DJ-er representerer byen med masse god musikk.

Se hele event-kalenderen her. 

Les: De 10 beste hotellene i Stockholm

Sjekk hoteller i Stockholm her.

 

2. Grand Hotel

Helt siden 1894 har Grand Hotel fungert som et hjem for kjendiser, storslagne eventer og livsnytere. 5-stjerners ligger ideelt i Stockholm sentrum, på vannet midt mot Stockholms slott og gamlebyen. Få en gastronomisk opplevelse på hotellets Michelin-restaurant som får sine retter laget av stjernekokken, Mathias Dahlgren.

 

3. Elite Hotel Marina Tower 

Stort, fint hotell på grensen mellom Stockholm og skjærgården. Hotellet tilbyr på fine, innrede rom, restaurant med uteservering og Marina Tower Spa.

Finn ditt drømmehotell her.

 

Stockholms ti beste

1. Gamla Stan

Om du ikke liker kafeene eller de små butikkene så er Gamla Stan en opplevelse i seg selv. Det var her Stockholm oppstod, og bygningene er virkelig en opplevelse. Slik som slottet….

2. Rolfs kök

En av de aller koseligste restaurantene du kommer til å oppleve i Skandinavia har også strålende mat. Book tidlig om du vil gå.

Her finner du restaurantens hjemmeside

3.  Cafe String

Er du en av de som er ute etter å nyte kafekulturen er dette kafeen du skal lete opp. Her er deres hjemmeside.

4. Och Himlen Därtil

For et navn, og for en utsikt.  Restaurant, skybar eller cocktailbar. Du bestemmer. 

 5. Shopping i Östermalm

Armani. Urban Outfitters etc – gå ned Birger Jarlsgatan og Biblioteksgatan.

6. Hasseludden Yasaragi

Japansk spa. Bør oppleveles.

7. Pet Sounds Bar

Den kuleste baren i Södermalm? Vel, med en gang det har blitt kult er det vel ukult. Sjekk hjemmesiden her

8. Brasserie La Rogue

Dette kalles den mest romantiske restauranten i Stockholm. Sjekk hjemmesiden her.

9. Kina Slott

Et kinesisk inspirert slott på Drottningholm. En opplevelse.

10. Centralbadet

Dette er vel det nærmeste du kan komme en badehimmel i Skandinavia. Sjekk det ut her.

Trendy Göteborg

Kopia-av-mechanica_141016_8

I denne byen vil du neppe kjede deg.

Ønsker du å reise til en by som byr på både historie, familievennlige attraksjoner, inspirerende butikker, kule hoteller, verdenskjente restauranter og hippe barer? Da er Gøteborg, Sveriges nest største by, stedet for deg.

Her finner du de billigste flybillettene til Gøteborg

Hvis du ikke ønsker å fly, er det også mulig å ta buss eller bil til den vakre byen.

Her kan du leie bil til en billig penge

 

Finn ditt drømmehotell her.

 

Og her er de mest populære hotellene:

 

1. Clarion Post

Nytt,  trendy hotell som ligger presist ved sentralstasjonen. Dette 5-stjernershotellet fungerte tidligere som et postbygg fra 1920 og ble nylig totalrenovert. Nyt god middag på hotellets japanske restaurant, eller få litt energi ved å trene på hotellets treningsstudio(gratis inngang) Fornøyelsesparken Liseberg er kun 2,5 km unna. Clarion Post deler bygning med Skjønnhetsetsfabriken Spa, som har tørrbadstuer, dampbad og isdusjer. Du kan også bestille skjønnhetsbehandlinger.

 

2. Gothia Towers

Gothia Towers er et stort, nyrenovert hotell med menger av restauranter og andra fasiliteter. I  samma hus som Svenska Mässan,, rett ved Liseberg. De fleste fasiliteter er bare en fottur unna, og Lisebergs jernbanestasjonen ligger like ved så det blir enklere for deg å komme rundt i Gøteborg. Rommene ved Gothia Towers har fantastisk utsikt over byen. Det tilbys også suiter for bryllupsreiser.

 

3. Upper House 

Unn deg en weekend i Gøteborg full av opplevelser, og bo på et av Gøteborgs fineste hoteller, Upper House. Hotellet er en opplevelse i seg selv! Du bor 5-stjerners, har sjansen til å koble av på hotellets spa og nyte deilig 6-retters gourmetmat på hotellets restaurant. Nyt også den spektakulære utsikten mot Gøteborg på hotellets lounge i takterrassen. Upper House tilbyr også kjærlighetspakker for de av dere som vil på en romantisk reise og koble av.

Les også: 20 grunner til å reise til Gøteborg

Finn ditt drømmehotell her.

 

Kulturrike Malmö

DCIM100GOPRO

Stortorget i Malmø. Foto: Magnus Franzén

 

Er det noe du bør oppleve i Malmø, så er det Malmø festivalen den 14.-21.august. Den blir kalt for Skandinaviens største festival, og dekker stort sett hele byen. Malmø festivalen tilbyr alle typer og stilarter innenfor musikk, kultur events og ‘happenings’, kunst og design, barne-arrangementer, sport og livsstil, mat og drikke, og mye mer. Malmø er helt hektisk og det vrimler med festivalglade mennesker i en uke i slutningen av august. Dette er det riktige tidspunktet å besøke byen.

Finn ditt drømmehotell her.

 

En tur til festivalen krever at du bor i sentrum der det skjer. Disse er de mest populære hotellene:

1. Scandic Triangeln

Fra hotell Scandic Malmö City er du i nærheten av alt som Malmø har å tilby i form av shopping, kulturelle severdigheter, kulinariske opplevelser og annen moro for besøkende i alle aldre. Alle de rommene på Scandic Triangeln har eget bad, flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi på rommet. Alle rommene har aircondition samt badekar og skrivebord.

 

2. Renaissance Malmö

4-stjernershotellet er kjent for sin perfekte beliggenhet. Du finner Slottsparken, med Malmöhus slott, en 5-minutters spasertur fra hotellet. Malmö sentralstasjon ligger 450 meter unna.

Alle de stilfullt innredede rommene på Malmö Renaissance har en 37-tommers flatskjerm-TV med satellittkanaler, en minibar, satellitt-TV samt te- og kaffekoker.

3. Mayfair Hotell Tunneln

Mayfair Hotel Tunneln er et prisbelønt hotell mitt i hjertet av Malmö! Hotellet har eksistert i over 100 år, men bygningens historie strekker seg betydelig lengre tilbake.  Her blir du servert herlig frokostbuffé, i samme kjeller fra år 1307. Her bor du i en rolig atmosfære, med en blanding av det moderne og gamle.

Finn ditt drømmehotell her.

LES OGSÅ:

Denne øya har flest soltimer i Sverige

De beste familiehotellene i Norge og Sverige

Skandinaviske restauranter du er nødt til å prøve