Billig sydentur

Hvis du vil ha en billigere sydentur hvor du selv bestemmer alt så har vi tipsene til deg.

Du kan få veldig mye mer for pengene hvis du lager din egen sydentur selv. Enten du velger Gran Canaria, Tenerife, Mallorca eller en av de mange greske øyene så kan du få sydentur med barn, sydentur for godt voksne eller en sydentur all inclusive om du pakker sammen hele turen selv. Her får du guiden til den perfekte sydenturen. Vi har tatt en tur til Tenerife som utgangspunkt og eksempel, men du kan selvfølgelig bruke alle tipsene til hvor som helst i sydlige strøk.

Se strandhoteller på Mallorca her

Se vakre hoteller på Santorini her

Se strandhoteller på Kreta her

teide_1

Skal du lande på Tenerife South, i skyggen av Teide, så er det greit å sjekke prisene i relativt god tid på forhånd. Dette bildet er tatt ut av vinduet fra et RyanAir-fly som har tatt av fra flyplassen på vei til Rygge.

Finn fly først

Det er vanskeligere å finne gode flypriser til sydenlandene enn det er å finne gode hotellpriser, så det første du bør begynne med er å sjekke prisene på flyreisen. Undersøkelser gjennomført både i Norge og i det store utlandet viser at flybilletter i gjennomsnitt er billigst rundt 42 dager for flyvning. Bakgrunnen er visstnok flyselskapenes ønske om å fylle opp flyene nok såpass tidlig. Det som likevel er viktig å huske på er at dette er i gjennomsnitt, så det er selvfølgelig en variasjon. Flyselskaper legger ut nye og billige billetter enten rett etter klokken 24.00 (altså i løpet av natta) eller på morgenen. Noen vil også legge ut i løpet av dagen, men de aller fleste gjør dette når systemene deres har minst trafikk. Du bør likevel sjekke flyprisene før klokken 08.00, fra den tiden kommer nemlig de fleste bestillingene.

I vår bestilling av vår egen charterpakke fikk vi fly tur/retur til Tenerife i vinterferien for 18 671 kroner for fem personer med Ryanair, fra flysøket du finner under. Fly søndag fra Norge og søndag tilbake.For mange destinasjoner kan man få lavere priser med mellomlandinger i hjemlandet til feriesteder, om man orker det. Eksempelvis kan turer til Gran Canaria være billigere om man mellomlander i Barcelona, eller turer til de greske øyene kan bli billigere ved å mellomlande i Athen. Alt dette finner du automatisk i søket under.

Her kan du sjekke flybilletter i over 800 nettsider samtidig

Transport til hotellet

Dette er kanskje det som, merkelig nok, stresser mange nordmenn før turen til varmere strøk. Bussen fra charterselskapet virker så veldig trygg. Vel, en taxi kan være både billigere og mye raskere. Da vi selv gjorde dette brukte vi fem minutter fra vi hadde hentet bagasjen til vi satt i taxien på vei til hotellet. Ved siste chartertur tok det 35 minutter fra vi satte oss i bussen til den var i gang, og prisen var heller ikke lavere. Det er alltid taxi på flyplasser, og det er alltid lett å få fatt i dem. Husk bare å bruke de offisielle taxiholdeplassene som er skiltet inne på flyplassen.

Du kan sjekke hvor mye en taxi koster her

Du kan også leie bil, som ofte kan være billigere enn transport til og fra

syden

Et godt sydenhotell må ha basseng, litt aktiviteter og selvfølgelig tilby noe å drikke på.

Skaff det perfekte sydenhotellet

Basseng. Bar. Bespisning. Et godt hotell i Hellas, Spania, Italia bør ha det du trenger. At det er kort vei til stranden er også viktig for mange. Det er mulig å gjøre gode kupp på hotellrom 24 timer før du skal bo der. Mange hoteller kutter sine priser for å fylle opp hotellet de siste timene før en dag, men dette er selvfølgelig gambling på høyt nivå, spesielt hvis du skal dra på en familieferie eller har tenkt å faktisk ha det noenlunde rolig i sjelen fram mot avreise.

Oftest er regelen at hoteller gjerne selger de billigste hotellrommene først for å fylle opp en viss andel av hotellet. Gjerne 2-3 måneder i forkant.For typisk feriedestinasjoner kan man utvide dette til 4-6 måneder. Skal du til en såkalt sydenby kan man altså si at to til tre måneder før man reiser er smart, mens det i for eksempel for Costa del Adeje på Tenerife kan utvides nesten til et halvt år.

Mange reisebyråer, bookingagenter og andre reserverer rom på populære hotell. Disse reservasjonene, som ikke er salg til kunder, må sendes tilbake til hotellet (og søkemotorer) på faste dager. Altså en reservasjon for en nøyaktig dato bør gjøres 90, 60, 30, 14 eller 7 dager før man skal bo der for å oppnå gode priser.

Finn familiehoteller på Skiathos her

Se disse supre hotellene på Rhodos

meliajardines

Det å løpe på matte er moro for både små og store.

Vårt hotell: Melia Jardines del Teide

Dette hotellet ligger helt sør på Tenerife, og har nesten alltid godt vær. Et helt nyoppusset hotell (november 2015) med høy kvalitet, og mulighet for all inclusive. Hotellet ligger i terrasser med utsikt over hele Costa Adeje (Fanabe og Playa de la Americas), solforholdene er ypperlige og rommene meget innbydende.

Stor frokosthall med både stor innendørs- og utendørs mulighet for å sitte. Bar rett ved resepsjon med utsikt, og et veldig stort bassengområde som også har en egen barnepool. Barneklubb på hotellet (gratis) for barn mellom 5 og 12 år, med mange aktiviteter (kino på kvelden, laging av masker, familieleker, løping på vann og mye mer.)

Her finner du hotellet

melia_2

Det er store, og innbydende fellesområder på hotellet. Mye plass for både små og store.

Hotellet ligger i en bakke ned mot selve byen, og det er kort avstand til det fine shoppingsenteret Plaza del Duque. Vil du ha litt mer er det en meget kort taxitur (og mange taxier lett tilgjengelig) for å komme til det nye, store shoppingsenteret Siam, som ligger rett ved det store badelandet Siam Park (begge deler anbefalt for den som vil vekk fra å slappe helt av).

På selve hotellet kan du nyte veldig god mat, kvalitetsunderholdning og mye mer.

skumbad

Skumbad er moro for små og store.

På hotellet er det altså en barneklubb, og mange aktiviteter for små og store. Wifi-koblingen er god for den som vil slappe av med litt Netflix (spanske Netflix har mange gode serier de også, og de fleste filmer og serier er tilgjengelig med engelsk språk). Har du all inclusive kan du drikke godt spansk øl, hvit og rød vin samt mange drinker (deriblant whiskeyglass hvor målebeger er relativt) i tillegg å spise i matsalen hvor kokker steker fersk fisk, biff, entrecoté eller serverer lekre frokostretter. Alt i alt i en klasse litt over det man er vant til fra de mest tradisjonelle charterhotellene.

Hotellet, for fem personer i to rom med all inclusive (mat og drikke) 14 986 kroner, bestilt gjennom hotels.com

Her finner du hotellet 

Se strandhotell i Pula, Kroatia her

Se disse deilige hotellene på Kypros