Foto: iStock

Sydentur: Derfor må du ta ferien i mai

Slik sparer du tusenvis av kroner dersom du unngår høysesongen og drar på ferie i mai.

Det lønner seg å ta sommerferien i mai. Du kan spare flere tusenlapper på fly og hotell om du velger å feriere utenfor den travleste tiden i juli. Restplass.no har sammenlignet priser på de populære reisemålene Mallorca, Rhodos, Kreta og Gran Canaria.

Få stor oversikt over restplasser og pakkereiser her!


– Reiser er ferskvare. Det betyr at tilbudene som er tilgjengelig i dag ikke nødvendigvis er der i morgen. Prisene

Priseksempler på pakkereiser til Syden. Klikk på bildet for å bestille den etterlengtede sydenturen nå! Foto: restplass.no

endres etter etterspørsel, de populære hotellene blir tidlig utsolgt og de mest populære flyavgangene blir fort dyre. De fleste planlegger å ta ferien i juli så for avreiser i denne perioden er det allerede daglig endring i både prisnivå og utvalg, sier Ruth Elin Simonsen, senioranalytiker i restplass.no.

Også prisnivået på mat, drikke og andre fornøyelser er som regel lavere. Det gir positivt utslag på det totale feriebudsjettet, legger Simonsen til.

I mai er det stille før stormen mange plasser i verden da høysesongen for sommerferie inntreffer i juni til august. Om du vil unngå masseturismen, er mai den perfekte måneden. I tillegg er Sydens populære reisemål solrike og tilbyr temperaturer fra 20 varmegrader. Dessuten kan du få en langhelg i mai, dersom du kombinerer med røde dager. Les mer om det her.


Under er noen priseksempler fra dagens søk på restplass.no

Denne prisen får du dersom du bestiller nøyaktig samme pakkereise med fly og 4-stjerners hotell en uke i mai mot en uke i juli. Prissammenligningen er basert på et utvalg av turoperatører, med avreise fra Oslo Lufthavn.

Mallorca: Opptil 22 grader i mai

Spar 5850 kroner per person ved å reise 12. mai i stedet for 14. juli. Reisen er med turoperatøren Apollo til hotel Prinsotel Alba og innkvartering i en 2-roms leilighet. Avreise 12. mai koster 4648,- per person og avreise 14. juli koster 10498,- per person.

Se flere restplasser til Mallorca hos restplass.no!

Les også: Derfor elsker vi Mallorca


Gran Canaria: Opptil 21 grader i mai

Spar 4209 kroner per person ved å reise 3. mai i stedet for 20. juli. Reisen er med turoperatøren Solfaktor til hotellet Bluebay Beach Club med innkvartering i leilighet med plass til 1-4 personer. Avreise 3. mai koster 3461,- per person, og avreise 20. juli koster 7670,- per person.

Se flere restplasser til Gran Canaria hos restplass.no!

Les også: De 10 beste hotellene på Gran Canaria


Kreta: Opptil 21 grader i mai

Spar 5145 kroner per person ved å reise 3. mai i stedet for 21. juli. Reisen er med turoperatøren Ving til hotellet Alexandra Beach Club innkvartering i en 2-roms leilighet. Avreise 3. mai koster 4250,- per person, og avreise 21. juli koster 9348,- per person.

Se flere restplasser til Kreta her!

Les også: Det østlige Kreta


Rhodos: Opptil 20 grader i mai

Spar 4700 kroner per person ved å reise 18. mai i stedet for 20. juli. Reisen er med turoperatøren TUI til hotellet Blue Star Sun Beach Resort med innkvartering i en 1-roms leilighet med plass til to personer. Avreise 18. mai koster 4648,- per person, og avreise 20. juli koster 9348,- per person.

Se flere restplasser til Rhodos her!

Les også: Hellas aller beste øyer: En guide


Kilder: Restplass.no. Priser er hentet fra 31. januar 2018.