THE THIEF til London Design Festival

For tiende året på rad presenteres det beste innen norsk design under fanen «100 % Norway» på London Design Festival. Utstillingen er et samarbeid mellom den norske ambassaden i London, Utenriksdepartementet og Norsk Designråd. I år står Hildring Norway og THE THIEF bak et kulinarisk innslag som setter både norsk sjømat og design på kartet.

THE THIEF

Det er mye som har blitt skrevet om Oslobaserte designhotellet som ligger ytterst på Tjuvholmen siden åpningen 9. januar i år. THE THIEF har ikke bare klart å kapre 1. plassen på Tripadvisor i Oslo, men også fått sin plass på listen «Best Urban Hotel 2013» i prestisjemagasinet Wallpaper. Hotellet kan også skilte med hele fire internasjonale nominasjoner for «best new hotel», «best new suite» og «best boutique hotel». THE THIEF er Norges eneste medlem av det internasjonale nettverket Design Hotels, og første norske hotellet som har blitt plukket ut av Conde Nast Traveller til «Hot List 2013»

Du kan lese mer om The Thief her

Norsk sjømat og design på verdenskartet

I samarbeid med Hildring Norway, har den anerkjente kjøkkensjefen Johan Laursen fra restaurant Fru K på THE THIEF, lagd en spennende matpresentasjon i norske designobjekter. Resultatet ble presentert under åpningen av «100 % Norway» på Walk Gallery i London onsdag 17.september.

— Bærekraftig sjømat av nordisk opprinnelse, kombinert med norske design, utgjør filosofien bak det norske bidraget. For meg er det nettopp kombinasjonen av spennende designobjekter, lokale kvalitetsråvarer og til slutt en dash av kreativitet som skaper en ekte kulinarisk opplevelse, sier Johan Laursen, kjøkkensjef på Fru K.

Laursen er tidligere souschef på restauranten Maaemo i Oslo, som er landets eneste restaurant med to Michelin-stjerner. Den erfarne kokken har også konkurrert både i OL og VM.

De nordiske råvarene serveres på nytenkende serveringsobjekter designet av Runa Klock og Marte Frøystad. Serien er produsert av Figgjo under navnet Sans og består av tre ulike skjellformede skåler. Skålene er spesialtilpasset munnhulen og tungens smakssoner for salt, søtt, bittert og umami.

— På THE THIEF gir vi designtalenter fremtredende plass både på hotellet og i restauranten, fordi vi elsker moderne design. Derfor er vi ekstra stolte av å bidra under «100 % Norway»-utstillingen på London Design Festival, sier Johan Laursen.

— Hildring Norway’s oppgave er å øke verdien av norsk sjømat gjennom innovasjon og samarbeidskonsepter.  Å delta på «100 % Norway» sammen med en av Norges beste kokker, er en unik mulighet til å vise nordiske råvarer fra sin beste side, sier Linda Rostad fra Hildring Norway.

Utstillingen er full kuratert og presenterer både designarbeid i produksjon og prototyper. Utvalget er utført av våre eminente kuratorer; Henrietta Thompson fra Wallpaper* og Benedicte Sunde fra Norsk Designråd.

Klikk her for å sjekke THE THIEFs restaurant Fru K som er åpen 24 timer i døgnet.

Her kan du lese mer om THE THIEF