FORTSATT MULIG: Strand-eller storbyferie? Det ikke for sent å bestille deg en uforglemmelig ferie. Foto: istock

Tips til siste liten-ferier i sommer

Har du enda ikke bestilt sommerferien? Fortvil ikke, drømmereisen er et par tastetrykk unna.

3 av 4 nordmenn planlegger sommerferie i år, og de fleste skal både til utlandet og på Norgesferie. Det er Hellas og Spania som er de mest populære destinasjonene i sommer, ifølge reisemagasinet Virke. Men sommerferien trenger ikke å være «Syden» eller en lang ferie til eksotiske steder. Sommerferie kan også være en helgetur til en storby.

Har du fortsatt ikke bestilt sommerferien? Her er det fortsatt ledig.

 

Nå er det gode tilbud på din neste strandferie! Sjekk tilbudet hos Hotels.com her.

Det er også sommersalg på hoteller – spar opptil 40%! Sjekk tilbudet her.

 

Berlin: Grønneste storbyen i Tyskland

Berlin silhouette in vintage look - Brandenburger Tor, Strasse des 17. Juni, Fernsehturm (TV tower), Dom and some more visible. In foreground the green Tiergarten

Guten Tag! Berlin er en flott by og kanskje en av verdens kuleste – pulserende og levende mht. både byutvikling og menneskeliv at det knapt finnes maken. Om sommeren kan man tilbringe sin tid i parkene, på beach-parties ved badeskipet eller bli med på gatefestene. Ha piknik i Tiergarten, shop på Alexander Platz og smak på Tysklands mange øltyper med en Currywürst (pølse).

Å ta en selfie ved Berlinmuren er et must, og er det et område du bare må besøke, så er det museumsøya, Museumsinsel. Området har hele 7(!) museer i Spreeinsel i sentrum av byen. Blant annet finner du Pergamonmuseet, Atles Museum, Neues Museum, Atle Nationalgalerie og Bodemuseum. Faktisk er dette verdens største museumskompleks og er oppført på Unescos liste over verdens kulturarv.

Berlin har noe for alle, enten om du skal på langhelg eller på en ordentlig ferie. Er du usikker på hvile bydeler som er hott og i hvilken bydel du bør bo?

Her kan du lese om Berlins mest trendy bydeler. 

Her må du bo i Berlin: Das Stue

Moderne og kult hotell med muligens det tøffeste stedet å spise, i hvert fall på et hotell, i Berlin. Rommene er moderne designperler og litt av en opplevelse i seg selv. Suitene er noe helt for seg selv, så dette er et kult hotell for deg som liker å oppleve det nye og spennende.

Bestill hotellet her.

Finn restplasser til Berlin her.

Lisboa: Grønne parker og brede bulevarder

Beautiful view of Lisbon from the Tagus River. The scene is dominated by the Pantheon on the right hand side and the convent of Sao Vicent da Fora at upper left. This is the view that greets visitors arriving by cruise ship.

Lisboa er et perfekt reisemål uansett årstid, men om sommeren frister den sjarmerende byen med stabilt klima og herlig atmosfære. Besøk badebyene Estoril og Cascais, gå i de trange gatene, spis balchao, drikk portvinn og ta trikken til slottet castello sao jorge med utrolig flott utsikt over byen. Lisboa er kjent som «byen på de syv høyder», så vær forberedt på en del oppover og nedover trasking.

Byen kan minne litt om San Francisco med sine gule trikker og den lange 25.April-broen. Du kan forvente en lappeteppe av gammelt og nytt, en by med fantastisk sjarm og historie. Smale gater som slynger seg avsted, grønne parker, vakre plasser og brede bulevarder, Lisboa må oppleves!

Les også: Lisboa – et perfekt feriemål uansett årstid

Her må du bo i Lisboa: Browns Central Hotel

Dette fasjonable hotellet holder til i en vakker bygning fra 1700-tallet, midt i sentrum av Lisboa. Her bor du i glamorøse og toppmoderne omgivelser, mens du har alle de moderne fasilitetene du trenger. Beliggenheten kunne ikke ha vært bedre.

Bestill hotellet her.

Finn restplasser til Lisboa her.

Barcelona: Strand og by i ett

Barcelona, Spain - August 19, 2015: The Arc De Triump during the day featuring people that are passing by the Parc de Ciutadella, where the Arc is located. The people are a mixture of tourists and locals. Barcelona, Spain- August 22, 2015: Barcelona Port during sunset showing a crowd of people, mainly tourists, enjoying the atmosphere.

Det fine med Barcelona er at du får strand, storby, shopping, kunst og mat på samme sted. Styr unna La Ramblas og besøk heller steder som tilbyr mer enn plagsomme utkastere, store folkemengder og dyre suvenirbutikker. Øst for La Rambla ligger området Barri Gotic, og vest for La Rambla ligger El Raval.

Barri El Gotic er Barcelonas historiske sentrum og er sanseløs vakker. Her finner du mange kirker, palass og fontener. Ikke minst den store katedralen i Barcelona. Raval betyr «utenfor murene» på arabisk, og du finner mange spennende barer og restauranter i området. Et annet område er Gracía, som kan sammenlignes med Stockholms Södermalm. Musikere, studenter og kunstnere henger her, så du får garantert kjenne på den bohemske atmosfæren.

Her må du bo i Barcelona: W Hotel

Opplev ren luksus og utsikt over byen på W Barcelona, få et avslappende opphold på Hotel Arts, ta en dukkert i takbassenget på Majestic Hotel & Spa eller sjekk inn på husbåt for en helt spesiell opplevelse. Ta også en titt på Air BnBs utvalg av overnattingssteder i Spania.

Bestill hotellet her.

Finn restplasser til Barcelona her.

Roma: Byen som oser av romantikk

Trevi Fountain in Rome, Italy

Dra på en romantisk storbyferie til Roma i sommer – byen med mye romantikk, historie og god mat. Roma er for deg som elsker sightseeing, ekte italiensk pizza, kultur, historie og steder hvor du kan finne romantikken igjen med din kjære. Du trenger heller ikke tømme lommeboken her. De fleste historiske severdighetene er gratis, som Spansketrappen, Colosseum, Piazza Navona, Pantheon, Treivfontenen og Forum Romanum – i tillegg til mange av byens kirker.

Du er aldri langt unna en koselig kafé i Roma, som de du ser i filmene Roma er også perfekte stedet for shopping, dersom du er glad i litt luksus. Du finner butikker som Gucci, Hermés, YSL, Prada og Burberry i Via Condotti ved Spansketrappen. Om du ønsker å spare litt på pengene, kan du heller dra til loppemarkedet Potra Portese, som holdes hver søndag morgen fra morgen til kveld i Trastevere.

Her må du bo i Roma: Regina Hotel Baglioni

Du kommer til å forelske deg i dette hotellet. Her bor du som i en moderne versjon av filmen «Dolce Vita»! Som en møteplass for de rike og folk som lever et jetset liv, har hotellet et fantastisk  utvalg av rom i artdeco-stil.

Baglioni-spaet har 3 behandlingsrom, inkludert rom for par. Tjenester inkluderer dypvevsmassasje, massasje med varme steiner, massasje og ansiktsbehandlinger.

Bestill hotellet her.

Finn restplasser til Roma her.

Her finner du restplasser

Om du bestiller kort tid før avgang, kan du spare en god del penger. Hellas, Spania og Kroatia er spesielt populært reisemål for siste minutt-reiser.

Det kryr av restplasser til disse destinasjonene hos Apollo. Listen oppdateres fortløpende, så kom innom siden med jevne mellomrom dersom du jakter på en billig restplass.

Det finnes også restplasser til storbyferier, om du er impulsiv, vil ha noe billig og bare «hoppe på tur». Sjekk her.

Expedia har også flere restplasser og siste minutt-reiser. Bestill her.

Prøv også vårt restplass-søk her.

Nå er det gode tilbud på din neste strandferie! Sjekk tilbudet hos Hotels.com her.

Det er også sommersalg på hoteller – spar opptil 40%! Sjekk tilbudet her.

spania_skjermbilde

Eksempler på pakkereiser:

Kreta: Stellina Village (fra 2. – 9. juli) Fra 8728 NOK per pers (2 voksne dobbeltrom)

Stellina Village er et veldrevet leilighetshotell som er en del av et større ferieanlegg med samme navn og med ytterligere to hoteller – Ellina og Stellina Royal – og hvor gjestene kan fritt benytte fasilitetene på alle tre hoteller.

Bestill hotellet her.

Dubrovnik: Grand Villa Argentina (fra 30. – 6.juli) Fra 11 999 NOK per pers (2 voksne dobbeltrom)

På elegante Grand Villa Argentina ligger romfløyene i frodige omgivelser ned mot badebrygga. Bassengområde med saltvannsbasseng, solstoler og parasoller. Flere à la carte-restauranter både med lokale spesialiteter og internasjonal retter. To barer.
Innendørsbasseng, badstue og trimrom. Fint spa og velvære-avdeling. Egen strand med solstoler og parasoller. Gangavstand til sentrum. Lokaltrafikk.

Bestill hotellet her.

Mallorca: SOM Far (9. – 16. juli) Fra 7973 NOK per pers (2 voksne dobbeltrom)

SOM Far er et nytt og elegant hotell som ligger i rolige og frodige omgivelser i utkanten av Alcudia. På hotellet finnes det er fint bassengområde, en restaurant og bar. Ønsker du å være aktiv i ferien, ligger det fine naturområder og golfbane i nærheten av hotellet.

Bestill hotellet her.

gdd

Finn restplasser hos Apollo her.

Vil du se flere restplasser til storbyer som New York, Barcelona, og London? Sjekk her.

jjj

 

Les også:

Dette bør du vite før du leier bil i sommer

Norsk ferie i sommer? Her bør du sjekke inn

Sommerferie i den norske fjellheimen

Bulgaria 2 Image Banner 728 x 90