Tips til siste minutt-reiser

Har du enda ikke bestilt sommerferien? Ikke fortvil - det ikke for sent å få til en uforglemmelig ferie.

 

Sommerferie trenger ikke å være «Syden» eller en lang ferie til eksotiske steder. Sommerferie kan også være en helgetur til en storby. Om det for sent å få en lang ferie, så passer dette perfekt for deg som trenger å komme deg bort litt. Her er våre tips til destinasjoner:

 

Romantiske Paris

paris

Finn frem din romantiske side og sett kursen mot hjertet av Frankrike.

Det er få byer som er forbundet med romantikk på samme nivå som Paris. Denne byen byr på sitt sanselige som ingen andre steder, med god vin og mat langs en av byens fantastiske fortausrestauranter blomstrer romantikken mer enn noen gang før. Om du er litt mer rastløs kan man ta en kveldstur hånd i hånd med sin elskede over en av Seinens mange broer, helst den eldste av dem alle, Pont Neuf. For å toppe det hele kan dere avslutte kvelden med en deilig piknik med Eiffeltårnets velkjente kulisse blinkende i bakgrunnen.

Dette bildet er selvfølgelig litt overdrevet, men Paris lever som regel opp til sitt rykte som et av de beste stedene for romantikere. Byen har også mye annet å by på, her kan du se alt fra Mona Lisas smil i Louvre, katedralen Notre-Dame, byggverkene Pantheon og Triumfbuen og en rekke kunstsamlinger som finnes i Musee Du Louvre og Musee National d’Art Moderne. Byen er delt inn i 20 arondissmenter som gjøre det litt enklere for de fleste å finne frem, disse jobber seg i et spiralmønster fra sentrum og utover.

Søk etter gode flypriser her

 

Her bor du:

28507_222_z

Hotel Raphael

Hotel Raphael ligger i hjertet av Paris som tilbyr sine gjester fantastiske rom og en utrolig utsikt over Champs-Elysees og Triumfbuen . Det blir ikke mer romantisk og perfekt enn dette.

Nyt en bedre middag på hotellets restaurant hvor en prisbelønt gourmetkokk leker seg med fransk kokkekunst på kjøkkenet.

Se flere bilder av dette luksuriøse hotellet her

 

Herlige Roma

iStock_000060767028_Double

Roma. Den evige stad. Navnet Rom, som byen kalles på svensk og dansk, var også vanlig lenge i Norge. Vi sier det fortsatt, både i historisk sammenheng hvis vi omtaler Romerriket, men også ved at alle veier fører til Rom.

Feriemessig er det svært mange grunner til å la veien føre til dagens Roma. En by som på spektakulært vis klarer å kombinere det klassiske med det moderne, det historiske med det nyskapende og det romantiske med det aktive. Roma er byen alle bør ha besøkt. I hvert fall minst en gang.

Slik kommer du til Roma

Tar du bilen fatt tar det 32 timer i bil fra Bergen til Roma. Åtte timer kortere hvis du drar fra Kristiansand (det har med båter til Danmark å gjøre, og selvfølgelig den geografiske plasseringen av de to norske byene). Flymessig kan fly direkte fra Bergen og Oslo (få full oversikt over direkteruter her).

Sjekk flypriser her – søk i over 800 sider samtidig

 

Her bor du:

14941_157_z

Rome Cavalieri

Dette er et Waldorf Astoria-hotell som ligger på en høyde litt utenfor sentrum med en helt vidunderlig utsikt.  Har alle fasiliteter du kunne ønske deg, deriblant luksusbil-leie og spa, super restaurant og en veldig hyggelig bar. Spaet har for øvrig vunnet prisen for beste spa i Italia, og dette er et rett og slett et hotell du aldri vil glemme om du bor her.

Les mer om hotellet her

 

16311_155_z

Hotel Eden

Hadde dette hotellet bare hatt sin restaurant med Michelin-stjerne med utsikt over hele Roma hadde det vært grunn god nok til å bo her, men dette er et virkelig klassisk luksushotell med super beliggenhet. Antikk interiør, perfekt oppusset og luksus for hver krone.

Les mer om hotellet her

Eventyrlige København

tivoli

Noe av det mest romantiske man kan gjøre når man skal feire kjærligheten, er å ta med sin kjære på en impulsiv, romantisk tur.

Heldigvis trenger du ikke å se langt for å finne Nordens råeste og mest pulserende by.

København er nordmenns tredje mest besøke by, rett bak London og New York, og byen ligger bare en rask times flytur unna. Danskene har en helt unik sans for mat og drikke, design og hygge. Hva er vel bedre enn å nyte noen dager i en by full av kvalitetskos?

Vi har satt sammen en oversikt over de beste, mest romantiske stedene du kan besøke i den danske hovedstaden. God rejse!

 

Sjekk ut dette hotellet:

hoteldangleterre

Hotel D’Angleterre – luksushotell nummer 1 i København – klikk for priser og mer info.

 

Eller dette:

nimb

Nimb Hotel – supert i Tivoli – klikk her for priser og mer info.

 

Alltid noe å gjøre i London

london2

Glem Oxfordstreet og oppsøk heller andre hippe og kule bydeler, samt sats på morsomme opplevelser i stedet for timer med shopping. London har så mye å by på at bare dette er nesten to turer i seg selv. En god kombinasjon mener vi allikevel er:

1)  Utforsk «The Soul of The Black Britain» i Brixton, med karibiske rytmer, folkemylder og blomstersalg. Spis i Brixton Village og gå i den berømte gaten Electric Avenue – den første som fikk elektriske lys i England.

2) Sjekk ut Shoreditch, de hippeste området i London og hovedgaten Redchurch med vintage -, smykke og platebutikker, kaffebarer, designbyråer og graffitikunst.

3) Ta en stroll langs Parkland Walk – en lineær park i form av et 7,2 km langt nedlagt jernbanespor

4) Titt på Downing Street nr. 10 (statsministerboligen) og gå deretter ned til The Strand for litt shopping (fine sjokoladebutikker), en øl og Themsen-spotting

5) Dra på Camden market og Portobello road market i Notting Hill

6) Tilbring noen timer på en god pub med god mat og drikke (Se Londons beste gastropuber)

7) Ta en guidet tur gjennom Jack the Rippers verden

8) Spis lunsj med Basil og Sybil Fawlty på The Charing Cross Hotel

9) Popp innom Hamley for noen barnslige opplevelser og gaver til barna

10) Shop alt du trenger på ett sted

Og hvis du er fan av musikaler så se en mens du er her

 

Her bor du bra, ærverdig og fasjonabelt:

Millennium-collage

Millennium Gloucester Hotel London Kensington

 

eller på dette fantastiske hotellet:

Threadneedles-COLLAGE

Threadneeles, Autograph Collection by Marriott

 

Dubrovnik – kombinert by og strandferie

dubrovnik

Et annet fantastisk sted å reise i høst dersom du ikke har så mange feriedager til gode og kun kan avse en kort helg er Dubrovnik, en perle i Kroatia.

By + strand
I denne lille byen med kun 43 000 innbyggere har du mer enn nok tid til å utforske alt, og i tillegg få tid til overs til å ligge på stranden om du måtte ønske det. Med sin beliggenhet så langt sør og ved Adriaterhavets østkyst så er det badetemperatur her til langt ut på høsten.

Og til tross for størrelsen på Dubrovnik så er det absolutt et verdig reisemål, noe tusenvis av besøkende turister hvert år er en god garanti for. Her finner du en gamleby som i seg selv er et museum alene, og som etter å ha blitt bombet under borgerkrigen i Jugoslavia i 1991, nå er fullt restaurert og et fantastisk sted å besøke.

Dernest er det obligatorisk med en runde på bymuren med sine mange tårn, og fantastiske utsikt over byen, havet og området rundt.

«Himmel på jord»
Sponzapalasset og Rektorpalasset med all sin kunst samt kulturhistoriske museum overlevde begge jorskjelvet i år 1667 og er fine severdigheter å få med seg, samt Fransiskanerklosteret, katedralen og det gamle apoteket.

Ellers huser gamlebyen mange hyggelige restauranter som ligger i de smale gatene innenfor muren, samt hyggelige barer og små butikker. Vil du ned til sjøen kan du ta sikte på byens brygge hvor du også finner et utvalg av spisesteder.

«Himmel på jord» skrev George Bernhard Shaw i 1929 om byen Dubrovnik. Kanskje det er på tide å sjekke det ut?

 

Det er få gode hoteller i gamlebyen, men kun et par kilometer utenfor finner du disse godbitene av noen hoteller:

 

Her bor du billig:

Lero-Dubrovnik

Hotel Lero, Dubrovnik

 

Her bor du luksus:

Bellevue-Dubrovnik

Bellevue Hotel, Dubrovnik

 

Her finner du restplasser

Det kryr av restplasser til Syden og varmere strøk hos Apollo. Listen oppdateres fortløpende, så kom innom siden med jevne mellomrom dersom du jakter på en billig restplass.

Det finnes også restplasser til storbyferier, om du er impulsiv, vil ha noe billig og bare «hoppe på tur». Sjekk her.

 

LES OGSÅ:

10 hoteller med det lille ekstra

De kuleste barene i verden

Topp 10 luksus i Skandinavia

Derfor er svenskene lurere enn oss