Tokyo: En annerledes ferie

På en side så er byen ultramoderne med det meste innen siste av teknologi, og på den andre siden er byen fortsatt veldig knyttet til landets gamle tradisjoner. Dette er riktignok en ganske dyr by å feriere i, men ikke på langt nær så dyrt som Norge. I tillegg kan du oppleve så mye og få tak i mange skatter du ikke kunne drømt om her hjemme en gang. Tokyo er nok en av verdens mest fascinerende byer, og er under konstant utvikling – du vil alltid lære noe nytt om og i denne byen. Tokyo er en enorm by, og med mindre du skal være der over lengre tid så er det umulig å få med seg alt. Vi anbefaler at du prioriterer Shibuya, Shinjuku, Chûe og Minato områdene.


En annen verden

Minato blir sett på som det vi kan kalle «Sentral Tokyo». Her finner du Tokyo Tower, Roppongi Hills og alle veiene går på kryss og tvers om hverandre. Om du trodde at New York hadde mange skyskrapene, da har du ikke vært her. Om du ser opp for mange ganger kan vi love deg at du vil bli svimmel av å se på de enorme bygningene.

Shibuya crossing er kjent for sitt yrende liv. Foto: iStock

I Shibuya området finner du mye av det Tokyo er kjent for. Shibuya Crossing er noe du uten tvil må se når du er i Tokyo, hvem har vel ikke hørt om dette berømte veikrysset. Når du ser hvor travelt Tokyo er på tv og bilder skjønner du hva alle snakker om når du kommer hit, det er som maur i maurtue. Harajuku Street er en annen severdighet du må innom.

Mange unge japanere bruker Harajuku til å uttrykke seg gjennom klær og kostymer. Foto: iStock

Om du har latt deg fascinere av Harajuku Girls, vil du bli enda mer imponert når du vandrer nedover Harajuku Street. Om du trodde at det som blir sagt om dem og stilen deres er overdrivelser, da vil du rask ombestemme deg etter at du har vært her. For en fascinerende kultur. Eller så har du Sky Bar og Park Hyatt som du burde sette av litt tid til under oppholdet.

Mount Fuji er en vakker kontrast til asfaltjungelen i Tokyo. Foto: iStock

Reiser du til Chureita Pagoda, som ligger ca. 2 timer utenfor Tokyo, for å se Mount Fuji burde du ta turen opp til Mount Arakura. Dette er en veldig fint gravkammer hvor det er mange japanere som tusler opp hver dag. På toppen har du en nydelig utsikt over Mount Fuji, og gjør du dette litt tidlig på dagen rekker du å se fjellet før det blir dekket av tåke.


Spise i Tokyo

Japan har gitt verden den populære retten, sushi. Foto: iStock

Det er restauranter overalt i denne byen, og du kan få uendelige mange gode matopplevelser her. Det eneste problemet er at det fort kan være litt vanskelig å bestille mat her. Alle menyene er som kartene, nemlig på japansk. Det du kan redde måltidet på er at de ofte viser bilder av rettene, eller tegninger, så da kan du peke på det som ser best ut. En restaurant som ligger på Park Hyatt som heter Kozue er virkelig å anbefale. Her får du engelsk meny, servitørene snakker tydelig engelsk og maten er av en annen verden. Vi snakker da om en ekte sushiopplevelse.


Shoppingen du ikke forventet

I Tokyo finner du alt du leter etter, enten det er dyre designerklær, spesielle butikker som skiller seg ut eller vintage, her finner du alt! Fiskemarkedet er også en stor attraksjon å få med seg. Det åpner før solen står opp om morgenen, og da kan du finne fisk du aldri har sett før. I Harajuku kan du finne mange små butikker med litt spesielle klær, men også masse vintage. Her snakker vi Chanel, Dior, Gucci og alt du kan ønske deg.

The Ginza er Tokyos mest berømte shoppingdistrikt. Foto: iStock

I Shibuya er det butikker uansett hvor du ser, og du kan finne små skatter i alle sammen. De er alle verdt et besøk, men går du lei av små nisjebutikker må du gå innom kjøpesenteret Shibuya 109. Her finner du utrolig mye kult, og det er faktisk ikke så overfylt der inne som du kan se for deg i Tokyo. er du ute etter designerklær er det gaten Omotesando som er stedet du burde gå. Her finner du alle motehusene på rekke og rad nedover gaten som er dekorert med en nydelig bjørkeallé.

Shoppinggaten Omotesando om kvelden. Foto: iStock

Her bør du bo

Tokyo er jo kjent for sine små hotellrom, små leiligheter, små gater og hele 12 millioner innbyggere. Er det rart at det blir få kvadratmeter per person?

Shibuya

Shibuya Creston

Dette er et lite og fint hotell som ligger veldig sentralt. Du har to minutters gange til Shibuya Crossing og 10 minutter til sentralbanestasjonen, og da skjønner du at alt annet du trenger ligger i området. Selv om rommet er lite, så er komforten av en annen verden. Sengene her er helt utrolig myke, og servicen er døgnet rundt. Se mer av hotellet her. 

Shibuya Excel Hotel Tokyo

Dette hotellet ligger rett i nærheten av det fantastiske kjøpesenteret 109. Du har også gangavstand til sentralbanestasjonen og den flotte Yoyogiparken. Det vi liker best med beliggenheten er at hotellet er rett i nærheten av Hachikostatuen. Historien om hunden som trofast venter på togstasjonen på sin eier hver eneste dag, en historie om udødelig kjærlighet.

Shinjuku

Hotel Sunroute Plaza Shinjuku

Dette er et veldig familievennlig hotell som ligger i noen få minutters gange fra nærmeste t-banestasjon. Hotellet har selv to fantastiske restauranter som gjør det lettvint å ha med unger uten av du må ut å spise hver dag. Hotellet tilbyr også frakt til og fra flyplassen. Les mer om hotellet her. 

Hyatt Regency Tokyo

I hjertet av Tokyo finner du det amerikanske hotellet Hyatt. Her får du store og romslige rom, på ekte amerikansk vis. God service hele døgnet, og du har tilgang til fasiliteter som basseng og treningsrom. Se bilder av hotellet her. 

Minato

The Yokohama Bay Hotel Tokyo

Dette hotellet ligger i Yokohama-området, og her har du tilgang til sjø og frisk bris. Du bor sentralt i nærheten av en t-banestasjon, men samtidig har du muligheten til å komme deg litt ut av byen på ettermiddagen. Det tar deg ca. 30 minutter med tog inn til selve Tokyo sentrum, men når du velger å bo her får du mye mer for pengene. Bestill rom her. 


Fly til Tokyo

Det er ingen fly som flyr direkte fra Norge til Tokyo, du må mellomlande minst ett sted uansett og du burde regne en total reisetid fra 12 timer og oppover. På Momondo.no kan du finne og sammenligne flybilletter, og finne reiseruten som passer deg best.   Alle reiseguider sier at den enkleste måten å komme seg rundt i Tokyo på er med t-banen, men om du har tenkt til å følge dette er det er par ting du bør forberede. Kjøp med et kart fra Norge! Alle kart der nede er på japansk, og de er ikke enkle å skjønne. Skal du klare å finne frem på egenhånd er du avhengig av et norsk kart, her er det rekorder av små smug og trange bakgater så det er veldig enkelt å gå seg vill. Om du skal være helt sikker på at du kommer frem til rett tid så anbefaler vi taxi, dette er ganske så billig og alle har takstameter så du behøver ikke å avtale pris på forhånd. Vi kan også nevne at det ikke er noen som helst form for tipse-kultur i Japan. Om du gir litt ekstra penger enten det er i taxien eller på restauranter vil de bli overrasket og mest sannsynlig spørre deg om det er riktig.


Les også: Tokyos beste luksushoteller