Topp 10 i New York

New York City
New York City skyline.

Hvis du bare skal ha gjort 10 ting i New York som turist så er dette de ti tingene du absolutt ikke bør gå glipp av. Det er selvfølgelig veldig mye du bør ha gjort i New York, og listen bør være mye lengre enn kun de 10 tingene du absolutt må få med deg hvis du skal besøke New York. For en litt større guide bør du sjekke ut vår guide: Alt du trenger å vite om New York. Denne listen her er kun topp 10 i New York, de 10 tingene som er så viktige og så essensielle at du absolutt ikke må gå glipp av dem. Vi har nederst også lagt inn våre topp 10 hoteller i New York. De 10 hotellene vi anbefaler mer enn andre.

grandcentralstation
Du har sett Grand Central Station på film, men det å oppleve denne togstasjonen på nært hold er noe du bør gjøre. Mye god kaffe også.

1. Se New York våkne på Grand Central Station

Å stå opp tidlig (som dessverre er litt for lett for oss nordmenn med jetlag) for å se de som skal på jobb i New York gå gjennom her er en opplevelse. Hele stasjonen er en opplevelse i seg selv med god mat, god kaffe og arkitektur fra en annen verden – men det er pulsen til New York du virkelig får her.

empirestatebuilding
Utsikten fra Empire State Building kan virkelig ta pusten fra deg

2. Kom deg opp til Empire State Building

Det er en virkelig turistting som er virkelig verdt å gjøre i New York, og det er å dra opp i Empire State Building. Kjøp deg en kaffe, kom deg dit til åpningen og sug New York inn i hjerterota.

shops
Du får faktisk tak i nesten alt i New York, og byen er en drøm å shoppe i. Ta med nylig nedbetalt kredittkort.

3. Bergdorf Goodman, Barneys og Macys for litt formiddagsshopping

Etter en liten tur på Empire State Buidling og en rask frokost kan du stikke innom Macys rett ved. Så bør du oppsøke luksusbutikkene Bergdorf Goodman og Barney’s. Selv om du ikke liker å shoppe blir du imponert over dette. Vindusshopping blir faktisk ikke bedre enn dette. Generelt så er New York et shoppingmekka, om det er billig på Century21 eller dyrt på Fifth Avenue, upper East Side eller hva du nå enn velger.

imagine
Central Park har veldig mye å by på, og denne bør du finne i Strawberry Fields.

4. Central Park

Enten du går opp Fifth Avenue, eller bare tar en taxi til parken (eller t-banen, selvfølgelig) må du besøke parken. Lei en sykkel for å se mest mulig, eller ta en tur med hest og kjerre. Sjekk selv her. Den etter hvert legendariske Applebutikken ligger nede i høyre hjørne om du ser nordover på Manhatten, for øvrig. Enten du liker produktene til eplefirmaet eller ei er det verdt å ta en kikk inn.

Times Square at night, Manhattan, New York, USA
Times Square må rett og slett bare oppleves.

5. Times Square

Vi har hørt om mennesker som har dratt til New York, og har unngått å besøke Times Square fordi det «er det alle turister gjør.» Vel, er du nordmann i New York er du etter all sannsynlighet turist – og vel, bare dra dit. For øvrig – det er faktisk spisesteder som er gode her: Becco, Carmine’s og Edison Cafe. Best på kveldstid, fin på dagen.

bryantpark
Midt i skyskraperjungelen finner du nydelige Bryant Park

6. Bryant Park

Enda en park? Ja, men Bryant Park er noe litt annerledes. Som en veldig stor uteservering som pulserer midt i byen. Mange interessante ting rundt, en pause midt i stormen. Og gratis wifi.

pizza
I New York tar man pizza seriøst. Seriøst.

7. Den beste pizzaen i New York for en sen lunsj

New Yorkere er levende opptatt av sin pizza, og diskusjonene om hvor du finner den beste kan være heftige. Vi har selv fått anbefalt, og spist på utrolige Grimaldi’s. Veldig god pizza, og super beliggenhet ved Brooklyn Bridge. To fluer i en smekk, spør du oss. Perfekt for en deilig lunsj som kan holde lenge.

liberty
Staten Island Ferry er en super måte å se Frihetsgudinnen på.

8. Se Statue of Liberty med Staten Island Ferry

Etter en pizzabit ved Brooklyn Bridge eller i Brooklyn bør du ta turen til Staten Island Ferry. Denne gratisferja tar deg med på en veldig fin tur forbi Statue of Liberty (som også kan være verdt å dra helt til, men det er utsikten som er magisk). Fin båttur med en kaffe og en donut (ja, du må i hvert fall en hvis du er i New York).

ellis
Mange tusen nordmenn kom til Ellis Island for å søke lykken i USA.

9. Ellis Island Migration Museum

Liker du museum, og historie, er det mange valg i New York. Vi ville valgt dette, ikke minst fordi det har en ekstra interesse for oss nordmenn. Der kan du se historiene til de som kom til USA, og søke i deres arkiver (eller her, forsåvidt). Fint museum å kombinere med å besøke øya med Statue of Liberty. På veien tilbake kan du gå innom 9/11-minnesmerket, gåturen fra der båten går og opp er verdt å ta (og så ta en kaffe på Kaffe 1668.

McSorley's Old Ale House Celebrates 152nd Anniversary
Det å gå ut for en øl eller en drink i West Village er noe av det mest sosiale du kan gjøre.

10. West Villages supre stemning til kvelds

Enten det er et besøk på den utrolige ølpuben Blind Tiger (se vår guide til ølsteder i New York her), eller du inkluderer et besøk til utrolige Soho for veldig god shopping og spisemuligheter. Uansett, i West Village finner du en virkelig deilig, ordentlig burger på The Corner Bristo. Dette er et virkelig New York-område som folkene i New York elsker selv. Så kan du selvfølgelig krysse av på listen både Magnolia Bakery er helt fantastisk  Det er her vi ville avsluttet dagen.


Topp 10 hoteller i New York

Her gir vi deg en guide til våre topp 10 favoritthoteller i New York. Hotellene er ikke rangert.

3681052_188_z

The James

Rett og slett et fantastisk hotell. En vidunderlig takbar og veldig god service. Veldig fin beliggenhet på ytterkanten av Soho, og da i gåavstand til Greenwich Village/West Village. Den sentrale plasseringen på Manhatten gjør faktisk det slik at hotellet er i mulig gangavstand til det meste hvis man er i middels god form, men som vi sier: Det finnes jo alltid en taxi. Se nærmere på hotellet her


Yotel NYC

Dette hotellet er designet med basis i flyindustrien, og før du tenker at det betyr dårlig plass til beina og forferdelig mat så kan vi fortelle deg at det ble laget av YO-gründeren (YO Sushi!) etter at han ble oppgradert til første klasse på fly. Du sjekker inn på en datamaskin, leverer kofferten til en robot (ja, seriøst) hvis du vil lagre den en stund (ved sjekk-ut eller overshopping for eksempel). Rommet på sin side er designet for å gi deg mest mulig plass med seng som kan skyves inn, stabling av kofferter i høyden og er likevel ikke små. Dette kommer i tillegg til veldig god bar og restaurant. Hotellet har ingen roomservice, men har i stedet et minikjøkken i hver etasje. Spør du oss så er sistnevnte å foretrekke, i hvert fall på regningen. Siden du er i New York så får du så god mat 24 timer i døgnet på take-away og annet at man kan ikke si annet enn at det er moderne tenkt. Plasseringen er ikke langt fra Broadway og Times Square i et relativt rolig område, men baren her er livlig nok for den som liker slikt. Se flere bilder her


The Jane Hotel

Et legendarisk hotell som rett og slett må oppleves. Om du ikke bor der bør du uansett ta turen innom. Her har de fleste vært innom en eller annen gang, og hotellet begynte som stedet hvor de overlevende fra Titanic bodde. Et spesielt og annerledes hotell. Se nærmere på hotellet her


4339531_32_z

Hotel Americano

Dette kule hotellet har vunnet internasjonale priser både for restauranten, baren og deres utrolige senger. Et designhotell som er svært moderne. Se nærmere på hotellet her


789469_68_z

The Ritz-Carlton New York, Central Park

Ett av de aller flotteste hotellene i New York med utrolig utsikt over Central Park.


7428464_17_z

Hilton Garden Inn at Times Square

Det helt nye Hilton-hotellet som ligger på Times Square. Er det første gangen du er i New York så kan dette anbefales. Du bor bokstavelig talt midt i gryta. Se nærmere på hotellet her

2238808_138_z

Ink48

Dette er ett av de hotellene i New York som er annerledes, og som du kanskje ikke finner noe annet sted. I verden. Se nærmere på hotellet her


12117_108_z

NYLO New York

Nydelig hotell med en super bar, strålende plassering og veldig god service. De to restaurantene på hotellet er også blant de beste. Se nærmere på hotellet her

40553_90_z

The Carlyle

En klassiker av et hotell med super restaurant, strålende service og nydelig beliggenhet. Se nærmere på hotellet her

RemixLounge

Aloft Harlem

Kult designhotell med hyggelige priser til å være New York. Forholdsvis store rom, og veldig god service. Baren er viden kjent etter at den åpnet. Se nærmere på hotellet her