Topp 10 i Oslo

Vi har satt våre mest ivrige Oslo-beboere til å gi sine aller beste tips til Oslo, og hva du bør gjøre hvis du besøker byen.

Her bør du bo i Oslo:

1. Amerikalinjen

2. The Thief

3. Thon Hotel Vika Atrium

4. Hotel Christiania Teater

5. Saga Hotel Oslo


1. Dra til Hovedøya

Besøker du Oslo i godt vær så bør du ta turen til Hovedøya. Fem minutter med båt fra sentrum (Vippetangen). Øya ble en stund disponert av forsvaret, og du finner mange minner fra den tiden.

De største historieminnene er likevel klosterruinene. Historiene om munkenes makt fra sin posisjon på øya (de eide blant annet gårdene Frogner, Bygdøy og Bogstad) varte fram til 1532 da Mogens Gyldenstierne plyndret klosteret.

Uansett historien er ruinene et fredet og interessant område. Badeplassene på øya er også fine.

2. Shop på Karl Johan

En stund måtte du dra bak slottet, eller vest i Oslo, for å finne de fineste og beste butikkene. Slik er det ikke lenger.

Som med mange andre storbyer har de beste butikkene prøvd å flokke seg rundt gågaten. Bare hold deg på øverste del, og unngå for all del Oslo City.

Egertorget på Karl Johan er vel verdt å starte på, og hvis du har råd til mer enn vindusshopping: Louis Vuitton som en inngang til den store luksusgaten i Oslo: Nedre slottsgate.

Det er selvfølgelig mye fint vestover i Oslo også, og ofte litt mindre folk, men vi ville valgt sentrum som utgangspunkt.

Er du ute etter plass og parkering så anbefaler vi kjøpesenteret på Storo.

3. Teknisk Museum

Ingen over, ingen ved siden. Skal du gjøre noe med barna, nesten uansett alder, er dette stedet. Oslo har ingen fornøyelsespark (Tusenfryd ligger utenfor Oslo og sammenlignet med utenlandske parker så er det dyrt og ikke ekstremt bra).

Teknisk Museum har veldig mye for barna å gjøre (og for også fram barnet i de fleste voksne).

Her finner du hjemmesiden

4. Slottet, Nasjonalgalleriet og Litteraturhuset

Hvis du ikke har ruslet i Slottsparken, sett på gardistene og kikket på slottet må du selvfølgelig gjøre det.

Om du har gjort det før så er det en hyggelig spasertur opp fra opp forbi slottet til Litteraturhuset.

Hvorfor Litteraturhuset? Der finner du svært ofte interessante aktiviteter, og noe godt i glasset som det heter.

5. Spis på Statholdergaarden

Det er mange gode restauranter i Oslo, men skal vi plukke ut bare en som virkelig gir deg en stor opplevelse så blir det Bent Stiansens Statholdergaarden.

Maten, stemningen og plasseringen midt i sentrum gjør dette til et sted du ikke vil glemme. En middag i hovedrestaurantet koster en god del, mens det er noe rimeligere å spise i kjelleren.

Uansett bør du beregne god tid på måltiden, og ikke regne med at du gjør alt for mye etterpå. Til det er vinkjelleren på restauranten for bra. Her er er deres hjemmeside

6. Se hva som skjer

Det skjer alltid noe i Oslo.

Vi har lånt slagordet fra TV 2, men det er alltid noe som skjer i Oslo. De fleste som bor i Oslo får ikke med seg halvparten, men tar du en titt på for eksempel detskjerioslo.no eller den offisielle Hva skjer i Oslo? vil du se at det hver dag er konserter, utstillinger og svært mye annet som skjer.

Få med deg det Oslo-beboerne er for sløve til å få med seg, og skryt av det på Facebook!

7. Gå en tur ved St.Hanshaugen, Grünerløkka og Mathallen

For noen år siden var ikke dette området noe særlig, men det har forandret seg sterkt.

Mathallen er en kulinarisk opplevelse, og området fra St.Hanshaugen bort til Mathallen er kanskje Oslos fineste nå.

Gå innom Gutta på haugen, stopp ved Alexander Kiellands Plass, ta en rusletur nedom Grünerløkka for en utrolig pizza på Villa Paradiso og gå så tilbake gjennom Cuba-parken (stopp for en kaffe hos Tim Wendelboe) over Akerselva til Mathallen.

Hvis du vil avslutte det hele med ettertanke går du til Vår Frelsers Gravlund for å se svært mange kjente menneskers siste hvilested.

Mathallen

Villa Paradiso

Gutta på Haugen

Tim Wendelboe

8. Ladegården

Hit går du for å starte en tur inn i middelalderens Oslo. Denne lystgården ligger i dag i Gamlebyen, i krysset Oslogate og Bispegata. Trikk 18 og 19 til St.Halvards plass går dit. Deres omvisninger og vandringer er vel verdt å få med seg.

Les mer om programmet og mulighetene her

9.  Grefsenkollen

Glem Holmenkollen. Det er en fin skibakke, og det er mange dyre hus på veien opp dit samt mange japanske turister.

På vinteren kan du også ake i korketrekkeren (genialt), men uansett årstid bør du velge en annen kolle: Grefsenkollen.

Et sted å spise, men også et sted for noen utrolig vakre turer og den beste utsikten i Oslo.

Sjekk mer her

10. En bit av verden: Kampen, Grønland og nye Oslo

På Grønland finner du alt fra rotnorsk matservering på Lompa (Olympen) til noe av det mest unorske du kan finne i Norge av mat og drikke, folkeliv og kultur.

Å dra til Grønland er som å dra til verdens forente stater på et lite område.Sjekk også ut steder som Asylet og Dattera til Hagen.

Kampen er lille Oslo i miniatyr, eller: Kardemommeby – bare en virkelig en.

Sjekk også ut Kampen Bistro.

Så går du ned til det mest moderne som kanskje finnes i Oslo: Operaen, Oslo Skyline og Sørenga. Start turen på Kampen, gå ned til Grønland (forbi botanisk hage, som er en opplevelse i godt vær) og så til det nye Oslo.

Du vil ikke angre. Her er verdt å få med seg det splitternye Deichmanske bibliotek og et yrende folkeliv.