TOPP 10 LUKSUS: Disse hotellene gir deg det lille ekstra på ferie. Sjekk ut for eksempel Gimo Herrgård i Sverige. Foto: iStock

Topp 10 luksus i Skandinavia

Her er de ti største luksusopplevelsene i Norge, Sverige og Danmark.

Vi har plukket ut de ti stedene som gir mest luksus i Skandinavia. De ti stedene som gir deg litt ekstra, og en opplevelse for livet.


1. Dalen Hotell, Dalen

Eventyrhotellet kalles dette hotellet. Et hotell i Telemark som kombinerer velvære med store visuelle opplevelser. Hotellet åpnet for første gang i 1894, og er ett av de eldste trehotellene i landet. De klassiske rommene gir en følelse av en svunnen tid sammen med muligheter for spa og cruise på Telemarkskanalen. Et hotell noe utenom det vanlige.

Les mer om hotellet her.


2. The Thief, Oslo

Dette er kanskje det aller fremste luksushotellet i Norge, i hvert fall av den moderne typen. Nydelig plassert på Tjuvholmen, med et strålende spa og en god restaurant. The Thief er hotellet du tar med deg den utkårede på for å oppleve en spesiell kveld eller natt i Oslo.

Se nærmere på hotellet her.


3. Hotel Ullensvang, Lofthus

Det ble en andreplass i vår kåring av de beste hotellene i Norge i 2015 for Hotel Ullensvang. Og velfortjent. Dette familiedrevne hotellet er et historisk hotell i Norge med 169 års drift. Hotellet åpnet våren 2013 den lengste svømmekanalen i Europa (88 meter) fra eksisterende svømmebasseng til et nytt horisontbasseng. Dette kom året etter et nytt badeområde for voksne. Vi skrev også om hotellet i vår sak om de mest berømte hotellene i verden.

Les mer om hotellet her.


4. Grand Hotel Stockholm 

Dette legendariske hotellet i Stockholm har vært en hotell-legende helt siden det ble åpnet i 1874 med en beliggenhet rett ved slottet og Gamla Stan. Med klassiske rom, strålende restaurant og et virkelig godt spa er dette klassisk luksus med den beste beliggenheten i hovedstaden i Sverige.

Se nærmere på hotellet her.


5. Nimb Hotel København

Nimb_København

Dette sentrale luksushotellet i København er kanskje det nærmeste du kan komme en liten hotellperle i Skandinavia. En opplevelse for livet med antikke møbler, utrolige detaljer og supert design. Du spiser og bor godt i et hotell rett på Tivoli.

Se nærmere på hotellet her.


6. Farris Bad, Larvik

FarrisBad

Et prisvinnende spa er en av grunnene til at dette hotellet scorer veldig høyt. Hotellet er en virkelig opplevelse selv om man ikke er spa-fan.

Her kan du lese mer om hotellet.


7. Solstrand Hotel og Bad, Os

I en stor hage ved fjorden finner du dette hotellet med en super utsikt over Bjørnefjorden, med en avslappet, svært god stemning. Hotellet byr på spa og store matopplevelser basert på sesongens råvarer. En liten perle ikke langt fra Bergen.

Les mer om hotellet her.


8. Gimo Herrgård, Gimo, Sverige

Her kan du bo på en virkelig herregård i et historisk område litt nord for Uppsala. Dette er litt av en opplevelse.

Her kan du se nærmere på hotellet.


9.Gothia Towers Hotel, Gøteborg

I hjertet av Gøteborg ligger dette hotellet, i nærheten av Liseberg og den svenske Mässan. Gothia Towers er et topp moderne hotell med rom i ulike prisklasser. Som du ser, så får du en spektakulær utsikt over den glitrende byen, hva mer trenger man?

Les mer om hotellet her.


10. Naas Fabriker Hotell och Restaurang, Tollered

Dette hotellet er en ombygd fabrikk og gir deg en helt spesiell luksusopplevelse litt inn i landet fra Göteborg i Tollered.

Les mer om hotellet her.


Fly? Søk i alle flysidene samtidig for best pris!


Les også:

Norges beste hotell 2017

Et av de beste hotellene på Mallorca