Topp 10 opplevelser i Australia

Wategoes beach i Byron Bay i New South Wales, Australia.

Australia er et fantastisk land «Down Under», som byr på alt fra kulinariske matopplevelser i Melbourne, strand og byliv i Sydney, til eksotiske naturopplevelser langs den langstrakte kysten.

Opplevelsene er mange og landet er stort, så råd og tips for turen vil komme godt med for de fleste. Undertegnede har tilbragt halvannet år i Australia, og kan derfor gå god for opplevelsene under.

Søk etter flybilletter til Australia her

Her finner du hoteller i Sydney

1. Surfe på Bondi Beach

Bondi Beach er ikke Australias vakreste strand, men definitivt en av de kuleste. Stranda ligger i en forstad en snau mil utenfor Sydney, og er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Australia. Den er perfekt for en dagsutflukt når du ønsker en pause fra bylivet i Sydney, og er det ett sted du skal teste surfing «Down Under» så er det på Bondi Beach. Se og lær fra utallige kule australske surfere, eller ta et kurs gjennom en av de mange surfeskolene du finner her.

Her finner du hotell i nærheten av Bondi Beach 

Vår beste hotellanbefaling i Sydney: Shangri-La Hotel

Bo som en konge i hjertet av Sydney, nemlig i Circular Quay ved Operahuset og den kjente Harbour Bridge. Hotellet ligger i gåavstand til de beste severdighetene i byen, og er bare en kort spasertur unna fergen, som frakter deg blant annet til vakre Manly Beach.

Les mer om Shangri-La hotell

2. Dykke ved Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er Australias store stolthet, og med mer en 400 forskjellig koraller, 1500 fiskearter og 4000 typer bløtdyr, kan verdens største korallrev by på noe av det råeste du kan oppleve under havoverflaten. Det er muligheter for både dykking og snorkling, og flere selskaper tilbyr turer av forskjellige lengder med seilbåt ut til revet. Om du følger godt med gjennom snorkelutstyret, kan du spotte en skilpadde under korallrevet, og bli med på turen hans på vei opp til overflaten. Det blir en opplevelse du sent vil glemme!

Her finner du utmerkede hoteller i nærheten av Great Barrier Reef

Vår beste hotellanbefaling ved Great Barrier Reef: Ellis Beach Oceanfront Bungalows

Bo rett på stranden i stille og nydelige omgivelser. Hotellet er enkelt, men får enestående tilbakemeldinger fra gjestene.

Les mer om hotellet her

3. Biltur langs Great Ocean Road

Kanskje en av verdens aller vakreste kystveier finner du sørøst i Australia i staten Victoria. Start reisen fra Melbourne, og nyt en biltur med spektakulære utsikter og hyggelige strandbyer, som Torquay. Veien ble bygget til minne om de falne soldatene, og er dermed verdens største krigsminnesmerke. Naturen langs veien er varierende og mest kjent er De 12 apostlene, en samling staurer av kalkstein som naturen har formet gjennom mangfoldige år. I dag står kun åtte av de tolv apostlene igjen, men i fremtiden vil naturen forme nye staurer ut fra klippene langs land. Det anbefales å fylle bilen med telt og soveposer, for langs veien er det nemlig mulig å finne «hemmelige spots», hvor du kan sove under åpen himmel, høre lyden av store bølger med Melkeveien rett over deg.

Søk etter luksushoteller langs Great Ocean Road

Reisetips anbefaler: Southern Ocean Villas

Bo i luftige og nydelige omgivelser i nærheten av De tolv apostler og Port Campbell nasjonalpark.

Her kan du lese mer om villaene

4. Opplev mat, kunst og kultur i Melbourne

Melbourne er Australias soleklare kulturby, hvor du virkelig får følelsen av samhold og kreativitet. Byen yrer av restauranter og barer med hjemmebrygget øl, og i byens sentrum og bydelen Fitzroy er det gatekunst på høyt nivå, med gigantiske graffititegninger opp etter store vegger. Bydelen byr også på fantastiske puber og flere vegetarrestauranter. Fitzroy er nemlig kjent for sine hipstere, som har startet trenden med økologisk og grønn mat, samt verdens beste kaffe.

Melbourne har mye å tilby av festivaler, både musikalske og kulinariske, så her vil det være noe for enhver smak. Besøk «Noodle Night Market» langs Yarra River, eller dra på en av byens store matmarkeder. Her får du tak i de beste råvarene, og smaksløkene dine vil hoppe av glede! Om været er varmt, anbefales en trikketur ned til St. Kilda, hvor det yrer av mennesker om sommeren. Stranden er lang, og med mange fargerike kafeer og restauranter kan du lett være her helt til nattestid.

Sjekk ut de beste hotellene i Melbourne

Vår hotellanbefaling: Alto Hotel on Bourke

Du finner ikke et mer sentralt hotell enn dette, og i tillegg er rommene freshe, stille og fine, og det vil være enkelt å komme seg raskt til hotellsengen etter et shopping-maraton i byen.

Se hotellets gode beliggenhet her

5. Feire nyttårsaften i Sydney

Er det én ting du bør gjøre i Australia, eller i livet ditt for den saks skyld, så er det å tilbringe nyttårsaften i Sydney. Det blir en opplevelse du aldri vil glemme, og det er kun ett sted å tilbringe natten: nemlig ved Operahuset og Harbour Bridge. Undertegnede var med en stor gjeng på en katamaran, hvor festen startet allerede kl. 15. Du må nemlig tidlig ut med båten for å finne en god plass, for her er det mange om beinet! Når et nytt år ringes inn i Sydney, gjør de det stort. Du vil få frysninger nedover hele ryggen når du ser det spektakulære showet av fyrverkerier, som skytes opp fra broen. Operahuset lyses opp, en gullfoss renner ned i vannet fra broen, og fyrverkeriene tar rett og slett pusten fra deg. Denne opplevelsen bør du ikke gå glipp av.

Finn hoteller i Sydney her

6. Kos deg med kenguruer og koalaer

12 km fra Brisbane ligger Lone Pine Koala naturreservat, verdens første og største koalareservat med 130 søte skapninger. Her får du muligheten til å holde en koala og å henge i den store parken med mange kenguruer. Kjøp med en pose med kengurumat, og tilbring så lang tid du ønsker med de kule dyrene. De er vant til mennesker, så her får du komme tett innpå. Resten av reservatet byr på mange andre arter, som Tasmanian Devil, Platypus og den beryktede Wombaten, som elsker å smile på selfier! Et absolutt must-do når du er i Brisbane!

Se etter hotell i Brisbane her

Vår hotellanbefaling i Brisbane: The Point Brisbane Hotel

Bo sentralt, flott og med tilgang til et deilig bassengområde!

Les mer om hotellet her

7. Seiltur til Whitsunday Islands

I hjertet av Great Barrier Reef ligger 74 magiske øyer, kalt Whitsunday Islands. Start opplevelsen i Airlie Beach, hvor du kan seile ut i grupper for å se noe av det vakreste Australia har å by på. På seilturen kan dere oppleve å se delfiner og skilpadder sammen med krystallklart vann og kritthvite strender. Whitsunday Islands minner virkelig om paradis, og Whitehaven Beach består av 98 % ren silika, som gir den klare, hvite fargen, og som gjør at den ikke blir varmet opp av den sterke solen. Men pass på og ikke hiv deg ut i det fristende vannet. Der kan du nemlig spotte revhai, rokke og farlige maneter.

Finn hotell i ferieparadiset her

Vår beste hotellanbefaling: Qualia

Et enestående hotell med 2 restauranter og et spa med full service vil gi deg drømmeferien du har ønsket deg. I tillegg vil lokasjonen ta pusten fra deg!

Se flere bilder av det vakre hotellet her

8. Opplev Byron Bay

På det mest østlige punktet i Australia finner vi Byron Bay, en herlig strandby full av livsglade mennesker, strand, surfing, shopping og mat. Dette er destinasjonen for deg som drømmer om en ferieflørt, eller en ren opplevelsestur. Vi må jo ikke glemme at Australia ikke bare har vakker natur, men også veldig vakre mennesker, og mange befinner seg i Byron. Her kan du feste hele kvelden, late deg på stranden eller kaste deg ut i de store surfebølgene. Byron Bay har også mange fine gåturer, for eksempel opp til fyrtårnet, hvor du kan spotte delfiner ute i det åpne, frie havet.

Her finner du hotell i Byron Bay

9. Camping på Fraser Island

Verdens største sandøy ligger utenfor østkysten av Australia. Øya er en eksotisk og spennende destinasjon med sin regnskog, ferskvannsinnsjøer og dyreliv. Lei en firehjulstrekker og cruise rundt på øya langs vannkanten. Bad i den berømte ferskvannsinnsjøen Lake McKenzie, som er ubeskrivelig vakker og er dannet utelukkende av regnvann. Og sist men ikke minst – sov i telt på stranden, og hør lyden av sultne dingoer utenfor teltduken.

Trives du best på hotell? Sjekk ut bosteder på Fraser Island her

Her vil vi bo: Mercure Kingfisher Bay Resort Fraser Island

Dette hotellet har et unikt og stilig design, ligger rett ved stranden og har en egen spa-avdeling.

Se bilder av hotellets kule design her

10. Vinsmaking

Med mer enn seksti vinregioner, er det en selvfølge å besøke minst én, og sette fokus på god mat og vin noen dager. I South Australias Barossa Valley og McLaren Vale finner du noen av verdens eldste Siraz-vingårder, og i Western Australias Margaret River kan du smake på prisvinnende sauvignon blanc. I Hunter Valley utenfor Sydney får du også en rekke andre gode smaksopplevelser. Lokale oster, sjokolade, olivenolje og brød nytes selvsagt sammen med din Hunter Valley-vin.

Nyt livet og smak på vin i Barossa Valley her

Vårt beste hotelltips: Novotel Barossa Valley Resort

Hotellet har en luksuriøs stil med spa og utendørs basseng.

Les om ferieaktivitetene du kan gjøre på hotellet