Topp 10 Oslo

Lurer du på hva de ti absolutt beste tingene å gjøre i Oslo er? Her får du listen over favorittene til Nettavisen reisetips.

Les også: Her er Oslos hemmeligheter

De ti tingene du absolutt bør få med deg i Oslo anno 2015.

508350647

1.  Soloppgang eller solnedgang på Akershus festning

Dette er ikke en rangert liste, men vi hadde nok hatt Akershus festning høyt uansett. Begynn turen på Christiania Torv, som kan kalles Oslos midtpunkt (og spis eventuelt på Cafe Skansen). Gå så videre ut på Akershus festning. For utsikt, historie og opplevelse.

2. Kampen for et avbrudd i byens mas

Dette ER Kardemomme by. Virkelig koselig, med små butikker og spistesteder. En hyggelig lunge i en stor by.Sjekk for eksempel ut Lille Kampen.

paradis

3. Kultur på Folkemuseet og de andre museene på Bygdøy (og bading i Paradisbukta)

Mye er sagt om museene som inneholder båter og flåter, men vi mener at perlen på Bygdøy er Folkemuseet. For nordmenn og utlendinger er dette en opplevelse i norsk kultur. Bonus også for de historiske leilighetene som viser de siste tiårenes utvikling. Skal du bade drar du til Paradisbukta (sjekk saken øverst her om våre hemmeligheter).

4. Rolig gåtur på Grünerløkka og Grønland/Tøyen

For kule kafeer, godt øl og fine spisesteder så bør du ta turen hit. En trikketur fra sentrum er alt som skal til. Shopping finner du i alle gatene her, og ofte butikker du ikke finner andre steder. Slik som Birkelundens lille franske ostebutikk (som også kan gi deg en perfekt lunsjkurv), vintagebutikkene.Ta en pizza på Villa Paradiso – spesielt hvis du er glad i italiensk pizza. Liker du tapas kan du gå nederst på løkka til Delicatessen, mens ølhunder bør sjekke utGrünerløkka brygghus. Opplevelsesmessig bør du innom Popsenteret i Oslo, et levende museum for populærmusikk. Ikke langt unna popsenteret finner du nydelig italiensk mat på Populare, vi anbefaler spesielt lunsjen. Du er nå nesten på Grønland hvor du virkelig går inn i en ny verden. Her finner du ekte tyrkisk mat på Saray og eksotisk mat fra Sri Lanka på Palmyra. Du bør også få med deg Munchmuseet og botanisk hage/naturhistorisk museum.

Vigeland Park

5. Frognerparken og Vigelandsanlegget for natur og inspirasjon

I 2009 ble dette området fredet av Riksantikvaren, og det skjønner vi godt. Som alle store byer med respekt nok for seg selv har også Oslo et parkområde man kan være stolt av. Skulpturene er imponerende og inspirerende, hele uteområdet vakkert hele året og det er hyggelig å ta seg en tur i denne grønne lungen for store og små. Hvis du i samme innpust tar med Frognerbadet og Frogner Stadion så er dette et supert område.

6. Aker Brygge og Tjuvholmen for shopping og jetsetfølelse

Dette området av Oslo var for noen år siden tung, tung industri. Nå er det mange, mange penger. Astrup Fearnley-museet er vel verdt å se, det er mange veldig gode spisesteder, fin shopping, bademulighet(!), vakre uteområder og mange folk. En tur her er en av tingene man må gjøre i Oslo. Is på Paradis. Har du ekstra tid tar du en tur innom fredssenteret.

176806282

7. Holmenkollen for utsikt, ski og ekte natur

Man kan nesten ikke besøke Oslo uten å ta turen opp til Holmenkollen. Selv om det finnes hoppbakker andre steder så er det få med så spektakulær utsikt. Har man ekstra tid er hele området strålende for en tur med innlagt vaffel, både sommer og vinter. Bonus at t-banen går hele veien, selvfølgelig. Den halve timen det tar å gå opp til Frognerseteren restaurant er vel verdt det.

8. Barcode og operaen for det moderne Oslo

Vi har lest på utenlandske blogger, siden vi nordmenn selvfølgelig nok har litt mye av janteloven innabords til å innrømme det selv, at den norske operaen er minst like imponerende som den du finner i Sydney. Ikke nok med det så begynner vi å få en skyline nede ved vannet. Området er bra nå, og blir finere for hver dag.

522560687

9. Luksus(vindus)shopping i sentrum

Det har nærmest vært en virusspredning av luksusbutikker i Oslo sentrum med Egertorget som tornadoens midtpunkt. Rundt i sidegatene her finner du nå stort sett alt av kjente, store internasjonale supermerker som Gucci og Louis Vitton. Det er nesten som du skulle tro du var i New York, og ikke Karl Johan. Is er godt på Dolce Vita. Gå til mathallen i Steen og Strøm for mat – dette har man ventet lenge på i Norge – et skikkelig sted å spise. Om du går for en god pizza, en deilig burrito eller sushi er helt opp til deg. Du kan også handle hos Marks & Spencer, eller faktisk gå på polet i underetasjen til stormagasinet. Som også har Hamley’s – lekebutikken hvor barna kan leke med lekene.

10. Spikersuppa, Stortinget og slottet for maktens sentrum

Det å være i Oslo uten å ta gåturen fra Stortinget til slottet er litt som å ikke se frihetsgudinnen hvis du er i New York. Unngå bare å falle inn på TGI Friday’s og Hard Rock Café. I motsetning til sine utenlandske søsken er maten dårlig og dyr her. O’Reilly’s har samme type mat, men bedre (like dyr, dog), mens du på Taqueira kan få ordentlig autentisk deilig Taco. Spis is på Ben&Jerry’s og gå en tur opp Lille Grensen for Oslos eldste kaffebar – Stockfleth’s (de begynte å servere kaffe i 1895).

Luksus: The Thief

Dette er kanskje det aller fremste luksushotellet i Norge, i hvert fall av den moderne typen. Nydelig plassert på Tjuvholmen, med et strålende spa og en god restaurant. The Thief er hotellet du tar med deg den spesielle i ditt liv på for å oppleve en spesiell kveld eller natt i Oslo.

Se nærmere på hotellet her

Cl_Royal_Christiania_SR_1

For deg som vil ha fasiliteter: Royal Christiania

Det store hotellet midt i Oslo som har alle fasiliteter du kan ønske deg med svømmebasseng, møterom, stor frokostsal og alt annet.

Se nærmere på hotellet her

ImageHandler

For deg som vil ha design: Grims Grenka

Det originale designhotellet i Oslo er fortsatt en opplevelse, og har en god restaurant i tillegg til sine kule rom. Takterassen er også en opplevelse du bør få med deg.

Se nærmere på hotellet her

858413_36_z

For deg som vil bo godt på vestkanten: Saga Hotel

Et hotell med meget god standard supert plassert bak slottet opp mot Majorstuen. En anbefaling for deg som liker det litt bedre her i livet.

Se nærmere på hotellet her

CCN_Folketeateret_indoor_02

Kult og design: Hotel Folketeateret 

Dette hotellet er plassert rett ved Youngstorvet, noen få hundre meter fra Oslo City og sentralbanestasjonen i den gamle operapassasjen. I passasjen kan du også spise veldig godt på Grilleriet og med mange kule utesteder rett ved. En anbefaling for deg som vil oppleve det levende Oslo, eller skal til byen for shopping.

Se nærmere på hotellet her

13995_75_y

For deg som vil ha klassisk norsk: Holmenkollen Park Hotel

Dette hotellet på toppen av Oslo er klassisk norsk på alle måter. Alt fra innredning til mat og den selvfølgelig strålende plasseringen ved siden av Holmenkollen-anlegget.

Se nærmere på hotellet her

scandic

For deg som vil oppleve Mathallen og Grünerløkka: Scandic Vulkan 

Dette hotellet er for deg som liker det kule, annerledes og moderne ved Oslo by. Supert plassert med gode fasiliteter.

Se nærmere på hotellet her

8209_114_z

For deg som vil ha klassisk førsteklasses luksus: Grand Hotel

Grand Hotel er Oslos grand old dame på hotellfronten. Det er her kjendisene, politikerne og de aller rikeste bor. Midt på Karl Johan.

Se nærmere på hotellet her

Main_ComfortHotelXpress

Raskt, enkelt og rimelig: Comfort Xpress

Vil du bo billig og urbant, med moderne innsjekking og moderne løsninger på det meste. Supert hotell for deg som vil ha et greit sted å sove som har god standard og moderne løsninger.

Se nærmere på hotellet her

18507880

Klassiker i sentrum: Hotel Bristol 

Hotel Bristol er en klassiker med fine rom og fasiliteter. Et sikkert, og fint valg.

Se nærmere på hotellet her

4520598

Carlton Oslo Hotel Guldsmeden

Dette boutiquehotellet er en liten perle i Oslo som flere bør oppdage. Godt plasser i Parkveien på vestkanten, med tyrkisk bad og designerrom med iMac-maskiner. Dette hotellet er litt annerledes, og er klart anbefalt.

21238470

PS: Hotell

Dette designhotellet ligger rett ved Mathallen i Oslo på østkanten. Et morsomt og sjarmerende hotell med virkelig sjel. En hyggelig anbefaling. Ett flott konsept.

20438979

Thon Hotel Gyldenløve

Hotellet ligger midt i handlegaten Bogstadveien og har et klassiskmoderne design. Et supert valg for deg som vil nyte vestkanten.

Co_Grand_Central_ND1_2

Comfort Hotels Grand Central  – sentralfavoritten

Et meget populært hotell grunnet den utrolig sentrale plasseringen på sentralstasjonen. Tre minutter til Flytoget og like langt til Karl Johan eller Oslo City. Hotellet har god standard og er nytt (åpnet i 2012). Rangeres ofte svært høyt på Tripadvisor for både familier og forretningsreisende.

First Hotel Millenium

Et godt hotell sentralt i Oslo rett ved Stortinget som ble pusset opp i 2011 som også har blitt kåret til det beste forretningshotellet i Oslo på World Travel Awards. Den gode plassering gjør også hotellet til et fint hotell for den som vil shoppe eller nyte Oslo sentrum.