Dette er de mest populære reisemålene i sommer. Foto: iStock

Topp 10 reisemål i sommer

Har du begynt å lengte etter sommerferien, og ennå ikke bestilt? Her er reisemålene du bør vurdere i sommer.

I sommer velger vi trygge klassikere omkring Middelhavet, som alltid byr på varmt klima, herlige strender og flott natur. Vi har spurt Restplass.no hvilke 10 reisemål som er mest populære i sommer.

Se mange restplasser til Syden her!

 

1.Chania

Chania (Khania) er en by på den greske øya Kreta og er et fint reisemål for deg som vil vil ha både by og strand. Chania ligger i den vestlige delen av Kreta og er en havneby med omtrent 70 000 innbyggere. Perfekt for både familier, par og venner.

Det er mange forskjellige hoteller i Chania, og du finner nok et riktig hotell for deg og ditt behov. Velg mellom luksus-,budsjett-, familie-, eller voksenhoteller. Du kan også velge å bo i leilighet, for å få den mer autentiske opplevelsen av Chania.

Norwegian flyr direkte fra Oslo til Chania i perioden april-oktober, og fra Bergen i perioden april-august. Søk fly her.

Chania er en utrolig vakker by – særlig i områdene rundt den venetianske havnen og de blomstrende parkene i byen. Det er havnen som er samlingspunktet. Her ligger restaurantene på rekke og rad, og bak havnen finner du mange smale smug med små butikker og kafeer tett på hverandre.

Se flere restplasser til Chania her.

Se de aller beste hotellene i Chania her.

Her bor du i Chania: Samaria Hotel

2.Rhodos

Rhodos har vært et ettertraktet reisemål for skandinaver i lang tid, og det er ikke uten grunn. Øya har flest soldager i Europa, og kan i tillegg til sol og strand by på vakre parker, mange severdigheter og aktiviteter av alle slag. Sammen med de andre kjente øyer Kos, Kalimnos og Karpathos tilhører øya Dokadene som ligger sørøst i Hellas og Middelhavet, rett ved grensen til Tyrkia.

Rhodos by er en fin by med mye å tilby deg som liker at det er et utvalg av attraksjoner, severdigheter, restauranter, sporter, liv og røre. Gamlebyen med sine basarer må også besøkes, og liker du shopping finner du mange merkebutikker i Rhodos by.

Om kvelden bør man være obs på at Rhodos by har høy partyfaktor, og at høy musikk og bråk kan være sjenerende om man har hotell i sentrum. Men samtidig har byen mye å by på, og er et fint reisemål for deg som liker at det skjer litt. Vil du bo utenfor Rhodos så vær obs på at østkysten har sandstrender og lite vind, mens vestkysten har det motsatte.

Se flere restplasser til Rhodos her.

Se de aller beste hotellene i Rhodos her.

Her bor du i Rhodos: Atrium Platinum Luxury Resort Hotel

3.Mallorca

Det er ikke rart at solhungrige nordmenn reise tilbake til Mallorca år etter år. Alt fra partybyen Magaluf, Palma by til de mer rolige delene av Mallorca; Palmanova og Cala d’Or.

Har du lyst på en variert ferie med mange muligheter for shopping, uteliv, barnevennlige steder eller romantiske opplevelser, får du det meste på Mallorca.

Den vakreste byen finner du i Fornalutx med høy wow-faktor. Det er i naturparken Mondrago du finner de vakreste strendene; Cala Mondrago og S’Amarador. Byens kanskje beste tapas ligger i Palma på La Boveda. Visste du at du får et lite stykke Karibien på Mallorca? Langs den sørøstlige delen av Mallorca blir ofte kalt Middelhavets Karibia. Kritthvite strender, grønnturkist vann, palmetrær. Es Trenc er den mest kjente (også nudiststrand), eller S’Arenal de sa Ràpita er begge vakre strender som må oppleves.

Det finnes flere chartermuligheter fra norske byer til Mallorca, men også Norwegian flyr dit direkte fra Oslo  på 3,5 timer.

Se flere restplasser til Mallorca her.

Sjekk de beste hotellene på Mallorca her.

Dette hotellet er verdt å sjekke ut.


Se hele listen på 10 reisemål nordmenn reiser til i år:

Chania 19,34%
Rhodos 14,14%
Mallorca 8,5%
Split 7,41%
Sunny Beach 6,15%
Varnakysten 5,65%
Gran Canaria 5,15%
Antalya 5,06%
Larnaca 3,16%
Kos 2.97%

 

Bestill deg en tur til Syden hos restplass.no!

Søk fly her.