Topp 10 strender i verden

Tripadvisors lesere har igjen kåret verdens beste strender.  Noen av strendene vil nok ikke overraske alle ettersom de har toppet samme liste i flere år. Men uansett – vi drømmer om å reise til alle disse destinasjonene minst én gang i livet. Dette er de 10 beste strendene i verden:  

1. Baia Do Sancho – Fernando de Noronha, Brazil

yay-47153-digital

Denne stranden appellerer for mange grunner: det glitrende turkise vannet, korallrev og det faktum at den ligger alene for seg selv i et stille og rolig område. En annen grunn til at stranden er kåret til verdens beste er fordi det er problematisk å komme seg ned dit. Du må først gjennom en sti, klatre ned en leiret stige, gjennom en tett bresprekk og deretter klatre ned en stige til og til slutt gå ned og klatre over flere stener. Man vil alltid ha det som er vanskelig å få, sant? Øya er på 18 kvadratkilometer med et innbyggertall på 3012. Dykkere elsker området siden man kan dykke ned til 40 meter uten våtdrakt på grunn av de varme undervannsstrømmene. Under vann kan man se opp til 50 meter. Hotelltips: Pousada Tio Joao Finn hoteller i Fernando De Noronha her. Les: Dette er verdens vakreste steder

2. Grace Bay – Providenciales, Turks-og Cayosøyene

ThinkstockPhotos-491326795

Rent krystallklart vann, hvit sand myk som mel, og ingen stener, tang eller forurensing gjør at denne stranden kommer på andre plass. Turks- og Cayosøyene er perfekt for de som elsker snorkling og dykking. Providencales er en øy på 98 kvadratkilometer med en befolkning på 32 000. Dette var vinneren av beste strand i samme kåring i 2011. Hotelltips: The somerset on Grace BayFinn hoteller i Providenciales her.

3.Rabbit Beach – Lampedusa, Sicilia-øya

ThinkstockPhotos-178185966

Hvis du er på utkikk etter en rolig og fredelig strand langt fra byen så er Rabbit beach det perfekte stedet. Dette er en av Italias beste strender, og med en god grunn! Det rolige, krystallklare vannet og den glitrende hvite sanden er svært innbydende. Denne herlige stranden var tidligere bebodd av kaniner. I dag kan besøkende fortsatt få øye på kaniner, og i vårsesongen skilpadder, i området. Øya har sin egen flyplass, Lampedusa Airport (LMP/LICD), og har også noen få hoteller. Fly tar du fra Palermo hele året, og på sommeren fra Milan, Roma og Venezia. Det er også mulig å ta en ferje fra Agrigento. En kombinasjon med ferie på Sicilia og et besøk en eller flere dager på Lampedusa kan kanskje være en opplevelse for livet? Hotelltips: Hotel Martello Finn hoteller i Lampedusa her.

4.Playa Paraiso Beach – Cayo Largo, Cuba

ThinkstockPhotos-480385527

Som en av Cubas beste strender, ligger denne som en nydelig strekning med hvit sand og klart vann i det karibiske hav. Stranden er også koblet til en annen fin strand: Playa Sirena. Finn hoteller i Cayo Largo her.

5.Playa de Ses Illetes – Formentera, Bale

ThinkstockPhotos-155761240

Playa de Ses Illetes er kjent for å være en liten strand med fin hvit sand, med lav skråning ( kun 1,5 meter dypt, 50 meter unna stranden). Formentera er den minste og sørligste øya av Islas Pitiusas-øygruppa og tilhører Balearene autonome region. Øya befinner seg 3,6 kilometer sør for Ibiza i Middelhavet. Hotelltips: Grand Palladium Palace Ibiza Resort and SpaFinn hoteller i Formentera her.

6.Anse Lazio – Praslin Island, Seychellene

ThinkstockPhotos-465431422

Anse Lazio regnes av mange, inkludert Lonely Planet, å være den beste stranden i Seychellenes nest største øy: Praslin. Den har toppet flere lister, og er en av de mest fotograferte strander i verden. Har du planer om å gifte deg på en tropisk øy eller dra på bryllupsreise, da finner du ikke noe bedre enn Seychellene. Hotelltips: Raffles Praslin SeychellesFinn hoteller i Praslin her.

7. White beach – Borokay, Aklan-provinsen i Filippinene

ThinkstockPhotos-514419657(2)

Borocays mest populære strand kommer på 7.plass. Dette er verdens hviteste strand, langgrunn med krystallklart vann på filippinske Borocay. Stranden er akkurat slik du vil forestille deg en strandparadis. Finn hoteller i Borocay her.

8.Flamenco Beach – Culebra, Puerto Rico

yay-1098970-digital

Det er god grunn til at Flamenco Beach er med i denne kåringen. Vannet er ekstremt klart som et naturlig svømmebasseng i saltvann. Sanden er veldig myk med trykk som pudder, og grønne oaser omringer stranden med en fredelig atmosfære. I vinter skal faktisk Norwegian begynne med direktefly til Puerto Rico! Hotelltips: Marriott Frenchman’s Reef and Morning Star Beach ResortFinn hoteller i Culebra her.

9. Whitehaven Beach – Whitsunday Island, Australia

ThinkstockPhotos-462006421

Stranden er snøhvitt og pulveraktig og vannet er i forskjellige nyanser av blå. Dette er virkelig en idyllisk paradis – himmel på jord! Stranden ligger 12 timer i bil nord for Brisbane. Tre nasjonalparker ligger rundt strandområdet. Les: De 10 råeste opplevelsene i Australia Finn hoteller i Whitsunday Island her. Hotelltips: Beach Club

10. Elafonissi Beach – Elafonissi, Kreta

ThinkstockPhotos-516815631

Dette må være en av Europas vakreste strender. Det som skiller denne stranden seg ut fra andre at det er et lite skimt av rosa sand noen steder. Her er det langgrunn strand, barnevennlig, nydelig utsikt og passer for alle. Stranden er i nærheten av Chania, og det er et godt stykke å kjøre dit, men det er verdt det. Les: Hellas aller beste øyerFinn hoteller i Kreta her. Hotelltips: Maria Villas