Tre tropiske øyperler du ikke vil gå glipp av

Bestill drømmeferien til Gili-øyene i Indonesia

Smykket med palmer og hvite sandstrender, og plassert i turkisblått hav, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor disse miniatyrøyene er populære.

Gili-øyene er en øygruppe bestående av tre små øyer – Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air. Øyene er lokalisert rett utenfor den nordvestlige kysten av Lombok i Indonesia, og skaper base for en fantastisk turistopplevelse. Det hele startet som et populært sted for backpackere, men har nå utviklet seg til et ferieparadis for alle og enhver. Er du ute etter et reisemål med fantastiske omgivelser, laid back atmosfære og litt mer primitiv living er dette stedet for deg.

Øyene kan også by på utallige små strandkafeer, restauranter og barer som serverer både lokal og internasjonal mat til en billig penge. Kanskje best av alt er at motoriserte kjøretøy er forbudt, og det er derfor ingen biler eller motorsykler som forstyrrer freden. Du kan utforske øyene til fots, på sykkel eller med hest og kjerre. Hver av øyene har sitt eget særpreg, og du vil uansett finne noe som passer deg.

Gili Trawangan

Gili Trawangan, kanskje mest kjent som Gili T, er utvilsomt den mest utviklede og populære destinasjonen av de tre. Øyen byr på en sosial atmosfære, og et pulserende uteliv. Gili Trawangan er et dykkerparadis, og har mange anerkjente dykkerskoler å velge mellom. Langs hovedgaten vil du også finne utallige restauranter, kafeer og barer som alle tilbyr en stor variasjon av fristelser. Et must-do når du er her er å leie en sykkel og ta en tur rundt øya, dette vil ta en drøy time og vil lede deg til mindre befolkede steder. Gå heller ikke glipp av den fantastiske solnedgangen på den sørvestlige delen av øya. Øyens levende atmosfære, dykkingen og den fantastiske solnedgangen er nok til å gjøre turen uforglemmelig.

Det er et vidt spekter av hoteller på Gili T, og alle vil finne noe i sin prisklasse. Bo rimelig midt på øyens hovedgate på Manta Bungalows, eller kom deg unna de travle gatene i sentrum av Gili T og sjekk inn på Gili Teak Resort. Hotellet ligger på andre siden av øyen, og har flotte fasiliteter, god service og en av Gili-øyenes beste solnedganger.

Vakre Gili Teak Resort.

Sjekk ut flere hoteller på Gili Trawangan her. 

Gili Meno

Som den minste og roligste av de tre, har Gili Meno en avslappet atmosfære og noen av de vakreste og mest uberørte strendene med kritthvit sand og krystallklart vann. Den vestlige siden av øya er så å si øde, så her vil man få rikelig med privatliv. Også på Gili Meno vil det finnes gode muligheter for snorkling og dykking, med flere flotte attraksjoner, blant annet The Bounty – en 30 meter lang nedsunken plattform, dekket av koraller og hjem til flere eksotiske fiskearter.

#giliislands #gilimeno #beach ☀️?

Et innlegg delt av Marlena Surowiec (@marlena.surowiec)

De fleste besøkende er tiltrukket av Gili Meno i ønsket om total utopi, og det er derfor en veldig populær destinasjon for par og de som ønsker å drømme seg bort fra virkeligheten. På Gili Meno beveger alt seg i et rolig tempo og det handler hovedsakelig om hvile og avslapning. Pakk med deg yndlings bøkene dine og la roen omfavne deg.

Bo i luksus på MAHAMAYA Boutique Resort. Her kan de by på upåklagelig service og nydelige omgivelser rett på stranden. Et annet godt alternativ er Seri Resort Gili Meno – også her tilbys havet som nærmeste nabo, og du får alle nødvendige fasiliteter til en litt billigere penge.

Seri Resort Gili Meno

Sjekk ut flere hoteller på Gili Meno her.

Gili Air

Gili Air kan av de tre øyene betegnes som den gylne middelvei. Mens den kan by på mange av de samme fasiliteter som Gili T, er det nesten like fredelig som Gili Meno. Øya har en mer autentisk og landlig følelse enn de andre to, og det er trolig derfor det er her vi finner flest fastboende. Små kafeer og restauranter ved stranden, med levende musikk og gode drinker, gjør dette til det ultimate sted for deg som ønsker en avslappende ferie med «the best of both words».

Korallrevet utenfor østkysten byr på flotte områder for snorkling og med gode muligheter for å spotte en skilpadde kan du her oppleve et av feriens høydepunkter. Dette er altså den perfekte destinasjonen for deg som er ute etter gode fasiliteter men likevel ønsker sjarm og avslappede omgivelser.

Lei din egen funky bungalow på Sunrise Gili Air, hotellet har en fantastisk beliggenhet, og omgivelsene vil gi deg en tropisk jungel følelse. Et annet alternativ er Bel Air Resort & Spa, her tilbyr de et bredt utvalg av fasiliteter, et stort utendørs svømmebasseng og et privat strandområde.

Bel Air Resort & Spa

Sjekk ut flere av hotellene på Gili Ari her. 

Gili-øyene har mye å tilby både for backpackere, barnefamilier og for par som er ute etter en romantisk getaway. Husk at du også enkelt kan pendle mellom de tre øyene via båt. Kontrastene og likhetene i atmosfæren og livet på Gili-øyene er en opplevelse i seg selv, og kanskje det som gjør øygruppen helt unik.

 

Av: Ida Oline Jakobsen