Trodde du at norske pølser var best?

Den tradisjonelle pølsemakeren er kanskje en utrydningstruet yrkesgruppe, men det betyr ikke at pølselagingen ikke har kommet langt. Bare i Storbritannia i dag er det mer enn 400 pølsevarianter, et tydelig bevis på at disse smakfulle godbitene er blant de mest varierte mattypene i verden.

Vi nordmenn er kjent for å spise enorme mengder pølser, faktisk hele ti kilo per innbygger i løpet av et år. Trodde du at norske pølser var best i verden? Der tok du feil.

Den britiske nettsiden AskMen har kåret de ti beste pølsene i hele verden. Denne kåringen er basert på smak, tekstur og saftighet.

10. Lammepølser

 

En stor favoritt i Wales og i Midtøsten, som kaprer 10. plass med sin forfriskende milde smak – med en kombinasjon av purre, mynte og rosmarin. Dette er en appetittvekker som kan bli servert og fortært når som helst på dagen.

Øltype: Passer perfekt med Breconshire Welsh Pale Ale

Søk etter billig flytur her

Sjekk her for billig hotell

 

9. Ølpølser

 

Det er få ting som går sammen bedre enn øl og pølser. Det har egentlig vært et spørsmål om tid før en beruset kokk kom opp med den flotte ideen om å kombinere de to i en enkel, men genial oppskrift. Og noen av de beste ølpølsene finner du i Irland.

Øltype: Passer utmerket med Guinness Stout

Søk etter billige flybilletter her

Her finner du gode priser på hotell

 

8. Italienske pølser

 

En av de mest smakfulle pølsetypene på markedet. Disse lekre godbitene er laget rikelig av svinekjøtt, og smaksatt med pepper, fennikel og chili. Hiv dem opp i spaghettisausen eller server dem sammen med god italiensk giardiniera.

Øltype: Peroni Gran Riserva

Finn billige flybilletter til Italia

Søk etter hotell her

7. Knockwurst

 

Enda en tysk original, hvis fargerike navn stammer fra den knitrende lyden pølsen gjør når man biter i den. Denne velsmakende godbiten inneholder kalvekjøtt, svinekjøtt og fersk hvitløk, og nytes best med en god dash av surkål. Danke schön, Tyskland!

Øltype: Paulaner Oktoberfest-Märzen

Søk etter billig fly og hotell her

 

6. Krakowska

 

Denne tykke kielbasa har fått sitt navn fra den travle polske byen Kraków, hvor den har væt foretrukket av sultne livsnytere i hundrevis av år. En fantastisk god pølse laget av magert svinekjøtt, og krydret med pepper, koriander og hvitløk.

Øltype: Żywiec Full Light

Søk etter fly til Polen her

Sjekk hotellovernattinger her

 

5. Chorizo

 

En herlig krydret spansk pølse laget av grovhakket svinekjøtt, svineflesk og rød pepper, deretter krydret med røkt paprika og salt. En gave til verden fra Den iberiske halvøya. Chorizo er kanskje mest kjent i Norge som en tapasrett, men smaker også helt vidunderlig når den er tilberedt på grillen, servert med frisk salat og ferskt brød.

Øltype: Mahou Clásica

Søk etter hoteller her

 

4. Merguez

 

Hvis du trodde at Storbritannia og Tyskland hadde monopol på verdens beste pølser, så må vi nok skuffe deg. Den nordafrikanske merguez kommer på en velfortjent 4. plass. Dette er en krydret spesialitet, laget av enten biff eller lam, og smaksatt med harissa, en tradisjonell rød-hot chili pasté populær i Algerie og Tunisia. Server gjerne med couscous og la smaksløkene løpe.

Øltype: Celtia

Her kan du søke etter gode priser på fly og hotell

 

3. Cumberland sausages

 

Det er få steder på jorden hvor pølser tas mer alvorlig enn i Storbritannia, hvor svimlende 90 prosent av husholdningene kjøper pølser regelmessig. Da tyr britene til den velsmakende Cumberland sausage. Legg til noen speilegg, litt pommes frites og bønner, og vips så har du en ekte British breakfast.

Øltype: Maredsous Belgium Abbey Beer

Her finner du et stort utvalg av fly til Storbritannia

Søk etter hotell her

 

2. Bockwurst

 

Funnet opp av en tysk restauranteier i 1889, er Bockwurst tradisjonelt laget av kvernet kalve- og svinekjøtt. Nå finnes det mange ulike varianter av Bockwursten som inneholder lam, kalkun, kylling, og ja, til og med hestekjøtt. En fabelaktig frankfurter for ekte pølsenytere.

Øltype: Einbecker Ur-Bock

Her finner du billige flyavganger

Søk etter tusenvis av hotellrom her

 

1. Bratwurst

 

Tyskerne er kjent for å være flinke på mange områder, men er det én ting de kan best, så det å lage supergode pølser. Og bratwursten er uten tvil den beste av dem. En velsmakende delikatesse for en flott kulinarisk opplevelse.

Øltype: Ayinger Oktoberfest-Märzen

Søk etter hotell- sjekk priser og tilgjengelighet