Tysklands mest populære attraksjoner

Miniatur Wunderland i Hamburg topper listen på Tysklands 100 mest populære severdigheter. På andreplass ligger Altstadt og Schloss Heidelberg, på tredjeplass fjorårets vinner, Europa-Park Rust. På topp 100-listen plasserer Tysklandsreisende både berømte byggverk, historiske steder, naturlandskaper, sportssteder og fritidsparker – på samme måte som tradisjonsrike begivenheter og arrangementer. https://www.instagram.com/p/BWYaAO5h6VA/

1.Miniatur Wunderland Hamburg

Dette er den største modelljernbanen i verden,hvor besøkende blir tatt med på en magisk reise gjennom forskjellige land og kontinenter. Fra porten er det kun få skritt til den amerikanske seksjonen med sightseeing rundt USA, Skandinavia, de sveitsiske alpene, ikke minst de flotte områdene i Tyskland. Du får også nyte synet av det skjeve tårnet i Pisa, Roma og Peterskirken i miniatyr. Anlegget har rundt 12 kilometer spor, over 800 lokomotiver, og over 11 tusen vogner.

Her bor du i nærheten av Miniatur Wunderland Hamburg: Steigenberger Hotel

Steigenberger Hotel Hamburg, Hamburg

Les mer om hotellet her.

2.Gamlebyen og Heidelberg-slottet

https://www.instagram.com/p/BKy4RrOjgKn/ Heidelberg-slottet er et av Europas mest kjente landemerker, og ikke minst et av de mest kjente historiske monumentene i verden. På slottet kan du høre 700 år gamle historier, i syv forskjellige språk. Her finner du verdens største vinfat, laget av 130 eikestammer. Vinfatet er over 8 meter langt, 7 meter bredt og rommer 221 726 liter. Gamlebyen i Heidelberg byr på vakre brønner, borgerhus, mange kafeer og enda flere små butikker,og ikke minst den berømte Heiliggeistkirche (Helligåndskirken). Markedsplassen er gamlebyens mest populære møteplass med alt fra  gatemusikanter, masse turister og serveringssteder. Nyt utsikten over Heidelberg med kanalbanen som går fra kornmarkt (kornmarkedet) og helt opp til toppen av Königstuhl – et fjell som er 568 meter høy.

Her bor du i nærheten av gamlebyen og Heidelberg-slottet: Hotel Rum Ritter St.Georg

Hotel Zum Ritter St. Georg, Heidelberg, Uteområde

Les mer om hotellet her.

3. Europa-Park

Denne fornøyelsesparken i byen Rust er Tysklands største og er en de få som holder åpent om vinteren. Her finner du alt fra berg-og-dalbaner som gir adrenalin-kick, temaparker, 4D-kino og spennende underholdning til både store og små. Parken er delt inn i femten forskjellige områder, oppkalt etter europeiske land eller regioner. Her kan du til og med få se Norge-området, med flere vannattraksjoner og den norsk stavkirken.

Hotell i nærheten av Europa-Park: Hotel Casa Rustica

Hotel Casa Rustica, Rust

Les mer om hotellet her.

4. Neuschwanstein Castle

https://www.instagram.com/p/BLsQhBWBqmP/ Vil du oppleve Disney-slottet i virkeligheten? Det kan du hvis du reiser til Bayern, i Schwangau. Neuschwanstein Castle ble bygget av kong Ludwig ll av Bayern, som ble kalt for «eventyrkongen». Her bodde han helt frem til sin død i 1886, og siden den gang har slottet vært åpent for publikum. Slottet har faktisk også inspirert slottene i Disney-filmene. I dag er slottet en av de mest populære attraksjonene blant turister i Europa med rundt 1,3 millioner besøkende i året. Har du lyst til å få med deg et av verdens vakreste slott, må du belage deg på en 35 minutter lang guidet fottur for å komme dit. Du får belønning for strevet når du kommer frem i form av både det fabelaktige slottet, men også en fantastisk natur og utsikt.

Her bor du i nærheten av Neuschwanstein Castle:  Villa Ludwig Suite Hotel

Villa Ludwig Suite Hotel, Schwangau

Les mer om hotellet her.

5.Gamlebyen i Rothenburg ob der Tauber

https://www.instagram.com/p/BLnzEVMhHve/ Det sies at tiden står stille i Rothenburg ob der Tauber. En liten skatt av en by med så mye bevart fra middelalderen, med eldgamle hus, koselige små hus, små plasser, fontener, porter og vinstuer. Selv om byen er liten, har den utallige attraksjoner. Ikke minst bør du oppleve kanskje Tysklands vakreste og romantiske vei, Romantische Straße. Her får du oppleve det eventyrlige Tyskland, med kongelige slott, nydelig landskap og ikke minst kulinariske opplevelser på veien. I Rothenburg kan du oppleve tidenes julestemning, som for eksempel i julelandsbyen Käthe Wolfahrt. Her finner du Europas største julebutikk som er åpen hele året.

Her bor du i nærheten av gamlebyen: Hotel Eisenhut i Rothenburg ob der Tauber

Hotel Eisenhut, Rothenburg ob der Tauber

Les mer om hotellet her.

6.Bodensee

https://www.instagram.com/p/BLXKlRuhBFO/ Innsjøen Bodensee binder de tre landene Tyskland, Sveits og Østerrike. Som Tysklands største sjø, er den 536 kvadratmeter stor og er dermed Tysklands største og Europas tredjestørste. Om du holder deg til ved innsjøen, er du tett på små middelalderbyer, mat-og vin opplevelser, kultur og shopping. De største byene i nærheten av innsjøen er Lindau, Friedrichshafen og Konstanz; i Østerrike er det Bregenz. Ikke gå glipp av øya Mainau og bli overveldet av vakre blomsterattraksjoner – en ordentlig turistmagnet. En annen opplevelse av det sjeldne er øya Lindau, som minner om en liten italiensk landsby. Bli sjarmert av tette gater, små kafeer, hyggelig spisesteder og store muligheter for konsert-og teateropplevelser.

Hotell i nærheten av Bodensee: Steigenberger Inselhotel

Steigenberger Inselhotel, Constance

Les mer om hotellet her.

7.Mannheim-palasset

Mannheim-palasset er et av de største palassene fra barokken i Europa, ferdigbygd i 1720. Med over 500 dekorerte rom og eksklusive malerier på veggene. I 2007 fikk palasset en ordentlig renovering og åpent for turister som vil lære om palassets historie.

Her bor du i nærheten av Mannheim-palasset: Leonardo Hotel Mannheim City Center

Leonardo Hotel Mannheim City Center, Mannheim, Detalj fra uteområde

Les mer om hotellet her.

8.Ulm Münster

https://www.instagram.com/p/BJ9YYkuA-wP/ Verdens høyeste kirke og kanskje en av de vakreste arkitekturene i Tyskland på 162 meter. Katedralen holder til i byen Ulm, og er lett å få øye på fra lang avstand. Du kan klarte helt opp til tårnet med hele 768 trinn for å se på byen, landskapet over Donau og så langt som Alpene.

Her bor du i nærheten av Ulm Münster: Golden Tulip Parkhotel

Golden Tulip Parkhotel Neu-Ulm, Neu-Ulm, Juniorsuite, Gjesterom

Les mer om hotellet her.

9 .Kölnerdomen

https://www.instagram.com/p/BLWnpK7jbM_/ Det første du legger merke til er hvor stort det er – både fra utsikten og innsiden. Denne romersk-katolsk katedralen ligger i Köln og ble påbegynt i 1248. Det er vel kanskje ikke så rart at det tok omtrent 600 år å bygge katedralen? Da katedralen endelig var ferdigbygd i 1880, var det verdens største monument på 157 meter. Det varte ikke lenge før USAs Washington-monument ble verdens største 4 år senere. I dag er katedralen fortsatt Nord-Europas største gotiske kirke.

Her bor du i nærheten av Kölnerdomen: Excelsior Hotel Ernst

Excelsior Hotel Ernst, Cologne, Hotellets front

Les mer om hotellet her.

10. Gamle kvartalet i Dresden med Zwinger Palace og katedral

Dresden er full av kunstskatter, kjent som Nord-Europas Firenze. Du finner flere byggverk fra epoker som renessansen, barokken og klassisismen. Til tross for store ødeleggelser fra andre verdenskrig, har gamlebyen bevart eller gjenoppbygget de vakreste byggverkene. Dresden er også en musikkby, kjent for sine orkestre, attraktive festivaler, flotte teater og danseproduksjoner – hele året.   Vil du se resten av topp 100-listen? Se her.

Les også:

Berlins mest trendy bydeler

Opplev en herlig julestemning i Berlin

Få tidenes julestemning i Tyskland

  Kilder: Tysklands turistkontor Siden 2012 har DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) spurt utenlandske besøkere på websiden www.germany.travel hvilke favoritt-severdigheter de har. Brukerne fører opp sine yndlingssteder i det åpne feltet. Resultatene gjennomgås av DZT, som utarbeider Top-100-rangeringen. Fra mars til august i år deltok mer enn 40 000 besøkere fra 66 land i voteringen på websiden.