Undersøkelse: Dette er de beste greske øyer

Foto: Getty Images

De greske øyer er en storfavoritt blant nordmenn, og man skulle kanskje tro at store, kjente øyer som Kreta og Naxos var blant de mest populære på verdensbasis.

Men ifølge en undersøkelse utført av forbrukernettstedet Which?, er det den litt mindre kjente øya Kefalonia som troner på toppen.

I undersøkelsen ble over 1000 besøkende bedt om å rangere sine greske favorittøyer basert på hvor fine strendene var, mat og drikke, hoteller, hvor fredelig øya er og hvor mye man fikk for pengene.

Hedonistisk partyøy på sisteplass

Jetset-øya Mykonos havnet nederst på lista. Selv om øya er kjent for sine vakre bygninger og strender, er øya dyr og støyende i forhold til mange andre greske øyer.

Les videre for å se hvilke andre øyer som ble stemt frem som de beste.

Kefalonia

Landsbyen Fiskardo i Kefalonia. Foto: Getty Images.

Øya Kefalonia ble stemt frem som vinner i undersøkelsen på grunn av sin fredelige atmosfære, vakre strender og verdi for pengene. Kefalonia er den største av de joniske øyene, men den er likevel ikke overfylt av turister.

Her kan du leve det enkle liv og oppleve gresk kultur på sitt beste. Kefalonia er perfekt for deg som bare vil komme deg bort og lade batteriene.

På dette hotellet bor du rett ved stranden.

Finn rimelige flybilletter her.

Lefkas

Porto Katsiki-stranden på Lefkas. Foto: Getty Images.

Lefkas er spesielt kjent for det dramatiske landskapet og de vakre strendene som man ofte kan se bilder av på postkort fra Hellas. Øya ble stemt frem som den nest beste på grunn av sitt flotte landskap, fine strender og hvor mye man får for pengene.

Oppdag Lefkas selv. Hos Apollo finner du rimelige reiser hvor fly og hotell er inkludert. Selv om øya har vært populær i over 20 år, har den klart å beholde sin autentiske atmosfære.

Se reiser til Lafkas her

Skiathos

Skiathos oser av sjarm og er full av typiske hvite og blåmalte bygninger. Foto: Getty Images.

Har du ikke vært på Skiathos, har du mye å glede deg til. Dette er en liten øy med bare 6000 fastboende, men samtidig har den over 60 ulike strender å velge mellom.

Sentrum av Skiathos er også veldig sjarmerende, med trange brosteinsgater, koselige restauranter og pittoreske bygninger. Leier du en bil, får du sett alt den idylliske øya har å by på.

Hos Apollo finner du pakkereiser til Skiathos.

Kreta

En av de koselige gatene i Rethymnon, Kreta. Foto: Getty Images.

På Kreta finner du noe for enhver, og mange nordmenn reiser tilbake hit år etter år, fordi de vet akkurat hva de får; en rekke strender å velge mellom, flere spennende byer å besøke og ekte gresk mat til en billig penge.

Rethymnon er et av reisemålene som har blitt svært populære blant solhungrige turister.

Hotellet Palazzino Di Corina er et av de mest sjarmerende hotellene i byen. Se på hotellet her.

Finn rimelige flybilletter til Kreta her.

Mykonos

Mykonos port with boats, Cyclades islands, Greece. Foto: Getty Images.

Øya Mykonos kom kanskje ikke så godt ut i akkurat denne undersøkelsen, men hvis du er glad i luksus og et yrende natteliv, så er antageligvis Mykonos midt i blinken for deg.

En ting er i hvert fall sikkert; du kommer ikke til å kjede deg på jetset-øya.

Finn hoteller på Mykonos her.

Kort oppsummert er de beste greske øyer Kefalonia, Lefkas, Skiathos, Kreta og Mykonos.

Les også: Mallorca: En ny destinasjon for luksusreisende