Unik baropplevelse: Pantsett sko for øl

På baren «Dulle Griet» i Belgia må du pantsette skoen din for å få kjøpt øl.

I denne baren må du gi fra deg skoen

I den sjarmerende byen Ghent i Belgia finnes det en baropplevelse som skiller seg ut fra mengden. På den velkjente baren «Dulle Griet» er prisen for en av deres deilige øl ikke målt i kontanter, men i et ganske uvanlig pant – skoen din!

Dette kreative og litt utradisjonelle konseptet har gjort Dulle Griet til et ikonisk reisemål for både lokale og besøkende. Idéen er like enkel som den er unik: For å få servert en av deres 250 forskjellige ølsorter, må du gi dem en av skoene dine som en slags pant.

Finn hoteller i Ghent her

En kreativ løsning på tyveriutfordringer

Dette spesielle ritualet har skapt mye oppmerksomhet og latter blant gjestene. Mange undrer seg over hvorfor de skulle gi fra seg skoene sine for en øl, men svaret er like enkelt som det er praktisk. Når du leverer inn skoen din, blir den plassert i en kurv som henger fra taket, der den får henge trygt til du er ferdig med ølen din. På den måten kan baren sørge for at gjestene ikke går av sted med glassene, som har vært et problem på enkelte belgiske barer der ølglassene har blitt stjålet som suvenirer.

Eierne av Dulle Griet har vært både kreative og pragmatiske når de fant på dette unike konseptet. De ønsket å beskytte sine verdifulle glass mot tyveri samtidig som de skaper en morsom og minneverdig opplevelse for gjestene. Og det ser ut til å ha fungert – Dulle Griet er nå ikke bare kjent for sitt store utvalg av øl, men også for den uvanlige skopanten som gjør besøket her til noe helt spesielt.

Neste gang du er i Belgia, og ønsker å oppleve noe utenom det vanlige, er Dulle Griet stedet å besøke. Ta med deg et par ekstra sko og bestill en forfriskende belgisk øl på en av Belgias mest originale barer. Det er kanskje ikke hver dag du kan si at du byttet skoene dine for en øl!

Søk etter flybilletter her

forslag til flere ting å gjøre i Ghent finner du her