Urbant og billig i København

København er mer enn bare Den lille havfrue, kafé Europa og shopping på Strøget. Vi gir deg tipsene til hvor du kan shoppe, spise og bo, uten å tømme lommeboka.

Her finner du de billigste hotellene i København.


Sov behagelig og billig

Du trenger ikke betale en liten formue for å sove godt i København. Hvis du vet hva du skal se etter kan du få et rom til en svært billig penge, uten å måtte ofre hverken beliggenhet eller komfort.

CABINN City, Copenhagen

CABINN City Hotel

Inspirasjonskilden til CABINN-hotellene i København er lugarene på danskebåten, og det merker man tydelig på rommene. Hotellrommene ser ut som typiske båtlugarer, og selv om de er små har de det du trenger for å få et behagelig hotellopphold. CABINN finner du blant annet i sentrum og i Ørestad nærmere flyplassen. Finn CABINN her.


Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade, Copenhagen

Wakeup Copenhagen

Wakeup Copenhagen er et stilfullt og budsjettvennlig hotel, idyllisk plassert ved sjøen. Du finner alt du har bruk for på dette hotellet, og har kort avstand til Hovedbanegården, Vesterbro og Tivoli. Finn Wakeup Copenhagen her.


Oppdag byen på sykkel

Det billigste og enkleste fremkomstmiddelet i København, er definitvt sykkelen. På sykkel er hele København innenfor rekkevidde, og du kan lett dra til bydeler som hippe Vesterbro og etniske Nørrebro uten å måtte forholde deg til byens ofte fulle busser.

Sykkelen kan du for eksempel leie hos Baisikeli, hvor du får din egen sykkel til en billig penge og samtidig støtter opp under Baisikelis arbeid med å sende sykler til Afrika. Københavns sykkelveier er mange og velholdte, og så lenge du følger trafikkreglene er det både enkelt og trygt å komme seg frem. Sjekk ut Baisikelis priser og filosofi her.


Shopping

Hvis du er på jakt etter de ekte skattene og røverkjøpene til garderoben din, skal du skygge unna Strøget og vende nesen mot de mindre handlegatene like i nærheten. Kikk innom Pede og Stoffer i Klosterstræde for en mix av kjente og mindre kjente skandinaviske merker, eller ta turen til Kronprinsensgade hvor du finner alt fra spennende butikker til delikatesser fra Summerbird og Frellsen Chokolade.

Her finner du de billigste hotellene i København.

https://www.instagram.com/p/BXX83TeFWiB/?taken-at=268059775 Er du ute etter julestemning og befinner deg i København rundt juletider, bør du også ta turen innom Tivoli hvor du finner et stort julemarked. Her får du alt fra julepynt til mat og julegodteri, og Tivoli er sjeldent koseligere enn på denne tiden av året.

Her finner du de billigste hotellene i København.


Konsert og uteliv

Utelivet i København byr på noe for en hver smak, og det er ikke vanskelig å finne en brun pub eller bodega med øl til 30 kr. På Den Glade Gris får du både billig drikke, stand-up, fotball og live musikk – alt etter når i uka du tar turen innom. Er det hovedsakelig musikk du er ute etter bør du også sjekke ut spillestedet VEGA på Vesterbro, hvor både kjente og mindre kjente band spiller de fleste dagene i uken. Her kan du få en konsertopplevelse til rundt hundrelappen, og god stemning følger garantert med på kjøpet. https://www.instagram.com/p/BXwArdOFTqk/?taken-at=1871223

Spis og drikk godt

København bugner over av spisesteder, og du får alt fra burger og pizza til raw food og økologi for en billig penge i den danske hovedstaden.

Her finner du de billigste hotellene i København.

Kaffe og vinylplater

Før du er klar for middag, er kanskje et kafébesøk på sin plass etter en lang dag med byliv. København har ikke få kaféer, men det er allikevel noen som skiller seg ut fra mengden og gir smaksløkene det lille ekstra. På Riccos kaffebarer får du både god kaffe, en matbit om du ønsker det og byens beste brownies – au  naturel eller med kremost. Ricco selv kaller konseptet en hippie-virksomhet, og fokuset er på kunden og kjærlighet for kaffe.

Her finner du de billigste hotellene i København.

https://www.instagram.com/p/BUcSf1JlksM/?taken-at=249181838 En særegen kaféopplevelse får du også hos Sort kaffe og Vinyl, Vesterbro-kaféen som kan by på vinylplater i tillegg til kvalitetskaffe og italienske forfriskninger. Det er også verdt å ta turen til Siciliansk is på andre siden av gaten – der kan du nyte Københavns beste is om sommeren og gode, italienske pastaretter når vinteren melder sin ankomst.


Byens beste burger

Er du ute etter en skikkelig god burger, er mulighetene mange i København. Noen av de beste får du hos de fire filialene til kjeden Halifax, hvor du finner alt fra en klassisk Københavnerburger til eksotiske varianter inspirert av Sicilia og Mexico.

Her finner du de billigste hotellene i København.

https://www.instagram.com/p/BTL0LfpDUwg/?taken-at=213535 Du kan velge blant tilbehør som grove fritter og kartoffelmos, og du vil garantert ikke gå sulten ut etter måltidet. Sjekk også ut Cocks and Cows, det amerikanskinspirerte burgerstedet midt i byen som på rekordtid har blitt et av byens hotteste spisesteder. Besøk Cocks and Cows her.


Mother’s pizza

De fleste av oss vet at det er mor som lager den beste pizzaen, og etter et besøk hos Mother i Kødbyen er du nok ikke mindre overbevist. Mother er en ekte italiensk restaurant, med smakfulle, tynne pizzaer og ikke minst god vin. Pizzaene til Mother lages av surdeig, og stekes så klart i en ekte stenovn for den gode, italienske pizzasmaken.

Her finner du de billigste hotellene i København.

https://www.instagram.com/p/BX6FEHClBd5/?taken-at=421991 I Kødbyen, som gjerne blir kalt Københavns svar på New Yorks Meatpacking district, finner du også flere av byens mest populære utesteder. Ta for eksempel turen innom Jolene, en fargerik bar med kjente djs og god stemning.


Sushi og steinalderkost

Hvis du foretrekker Sushi og økologisk mat fremfor burger og pizza, skal du heller ikke fortvile. Ta for eksempel turen til Green sushi, hvor du blant annet finner sushi laget med økologisk laks og store sushimenyer til en langt billigere penge enn vi er vant med her hjemme.

Her finner du de billigste hotellene i København.

https://www.instagram.com/p/BU4hMncDuJA/?taken-at=661026126 I Torvhallerne, Københavns største matmarked like ved Nørreport, kan du også finne alt fra økologisk frukt og grønt til hjemmelaget is og spanske delikatesser. En restaurant verdt å merke seg i Torvhallerne er Palæo, hvor råvarene er rene og fokuset er på steinalderkost med minimal tilberedelse. Les mer om Torvhallerne her.


Vil du sove i luksus og dus i København? Her er de aller beste hotellene på Laurel Nights.


Les også:

Weekendturen: Sjarmerende København

De beste familieturene i København