Ustabil norsk sommer: Nå bestiller vi Syden-ferien

En av verdens største meteorologi-organisasjoner spår lite sommervarme i Norden.

Accuweather har sluppet årets sesongvarsel for den etterlengtede sommeren, og det ser mørkt ut for oss vikinger i nord. De mener det blir lite sommervarme i Norden, mens det i Sør-Europa vil bli solide temperaturer.

Om du skal bade i sol og varme i sommer, bør du nok bestille en tur til sydligere strøk. Her gir vi deg den komplette Syden-guiden:

  1. Billig Syden-ferie i Bulgaria
  2. Her får du strandhotell på billigsalg
  3. Guide til gode restplass-kupp
  4. Topp 10 reisemål i sommer

 

Finn verdens beste hoteller på Laurel Nights.

Les også: Topp 10 all inclusive i Syden

Billig sydenferie: Bulgaria

Bulgaria er verdens fjerde billigste land å feriere i, mens hovedstaden Sofia er den fjerde billigste storbyen i verden. Prisnivået i Bulgaria ligger 59 prosent under det norske ifølge Forex Banks ferieindeks. Du kan for eksempel få en flaske øl til 6 kroner og en luksusmåltid fra 60-100 kroner.

Populariteten for Bulgaria-ferie skyldes blant annet lave priser, et solrikt klima og flotte bademuligheter.

Beste luksushotell i Sunny Beach: Galeon Residence & Spa

Galeon Residence and SPA, Sunny Beach, Innendørsbasseng

Sjekk ut en komplett guide til billige og varme Bulgaria her

NÅ: Salg på populære strandhoteller

Grand Hotel Miramar, Malaga

Gran Hotel Miramar, Malaga, Utsikt fra luften

Utmerket 5-stjerners hotell på stranden i Malaga. Grand Hotel Miramar tilbyr to restauranter, spa og takterrasse. I tillegg et utendørsbasseng og et døgnåpent treningsstudio.

Les mer om hotellet her.

Se flere tilbud i Malaga her.


The Westin La Quinta Golf Resort and Spa, Marbella

The Westin La Quinta Golf Resort and Spa, Marbella

Hotellet ligger i idylliske Golf Valley med eget spa, golfbane med 27 hull, døgnåpent treningsstudio og to store bassenger. Om sommeren tilbyr hotellet gratis transport til Marbella sentrum og marinen Puerto Banus. La Quinta har også egen barneklubb og tilbyr barnevennlige rom.

Les mer om hotellet her.

Se flere tilbud i Marbella her.


Grecotel White Palace Luxury Resort – All inklusiv, Rethymno, Hellas

Grecotel White Palace Luxury Resort- All Inclusive, Rethymnon, Luksussuite, adgang til basseng, mot havet (Bungalow), Gjesterom

Dette luksushotellet på Kreta er som et hvitt palass midt på stranden. 5-stjernershotellet ligger på en privat strand med spektakulær utsikt over havet – og er ganske barnevennlig. På hotellet kan du velge mellom å spise på 6 forskjellige restauranter, benytte deg av utendørsbassenget eller spille litt tennis på banen. Du får frokost og Wi-Fi inkludert i prisen.

Les mer om hotellet her.

Se på flere tilbud i Rethymno her.


Deva Samui Resort & Spa, Koh Samui, Thailand

Deva Samui Resort & Spa, Koh Samui

Her bor du på stranden i Bo Put med nydelige fasiliteter. Du får alt av spa, treningsstudio, restaurant, utendørsbasseng og barnepass. Dette hotellet scorer høyest på frokost og service.

Les mer om hotellet her.

Se flere hotell på tilbud i Koh Samui i Thailand her.


Beacon Hotel South Beach, Miami Beach

Beacon Hotel South Beach, Miami Beach

For deg som vil bo billig og bra i nærheten av stranden i Miami Beach. Dette er et lite hotell fordelt på 75 rom, og du får frokost og wi-fi inkludert.

Les mer om hotellet her.

Se flere hotell i Miami på salg her.


Få stor oversikt over salget her.

 

Her gjør du restplass-kupp

Vi gir deg noen eksempler på restplasser til Syden.

Philippion, Kos, Hellas

Phillipon i Kos by er et fint leilighetshotell nær strand, uteliv og shopping. Hotellet er populært på grunn av sin sentrale beliggenhet, sitt fine bassengområde og det hyggelige personalet. Vil du nyte litt ekstra kan du bestille en leilighet med havgløtt fra balkongen.

Pris for fly og hotell for 2 voksne i 1 uke, med avreise fredag 19. mai: 7396,- Her booker du oppholdet!

Evdokia, Naxos

Familieeide Evdokia ligger fint til ved den rolige Plaka-stranden. Med bare 27 leiligheter får man fort nye ferievenner her.

Pris for fly og hotell for 2 voksne i 1 uke, med avreise lørdag 20. mai: 5796,- Her booker du oppholdet!

Sappho, Parga, Hellas

Hyggelig boutique hotell med kun ti leiligheter og et frodig bassengområde. Gangavstand til Valtosstranden. Apollo Mondo Duo – hotellet for bare dere to.

Pris for fly og hotell for 2 voksne i 1 uke, med avreise mandag 15. mai: 5196,- Her booker du oppholdet!

Hotel Sun Palace Albir, Albir, Alicante, Spania

Dere bor i den flotte feriebyen Albir, som ligger langs Costa Blanca-kysten i provinsen Alicante. Albir er kjent som en ren, moderne og avslappet badeby med ekte og autentisk middelhavssjarm. Her kan man nyte milevis av skjønne sandstrender, hyggelige gater, naturskjønne planter, hvitkalkede hus, og ikke minst regionens lekre kjøkken. Albir ligger tett på andre spennende byer som Benidorm, L’Alfàs del Pí, Denia, Villajoyosa, Alcoy. Lei eventuelt en bil på hotellet og ta en dagstur langs kystens vakre perler.

Pris pr. pers for fly og hotell i 1 uke (når 2 reiser sammen), med avreise  tir. 30 mai: 3889,-  Her booker du oppholdet!

Mainare Playa, Fuengirola, Costa del Sol

Du bor i fantastiske Fuengirola, som er juvelen av Costa del Sol. Fuengirola er kantet med en lang sandstrand på 8 km. I tillegg til de vakre strendene som omgir området, kan du ta en spasertur på den vakre boulevarden Paseo Maritimo og nyte den livlige kveldsatmosfæren fra et mangfold av barer og restauranter.

Pris pr. pers for fly og hotell i 1 uke (når 2 reiser sammen), med avreise torsdag 8. juni: 4899,- Her booker du oppholdet!

Hotel Caprici Verd, Costa de Barcelona, Spania (m/helpensjon!)

Du ønskes velkommen av den friske middelhavsluften på dette 4-stjerners hotellet, beliggende kun noen minutters gange fra stranden. Hotellet ligger akkurat utenfor Santa Susannas sentrum, i begynnelsen av strandboulevarden, og inntil Santa Susannas togstasjon som gir deg utmerkede muligheter til å dra på dagsutfukter i området.

Se flere reisemål og datoer på Apollo sine restplass-sider her!

Se flere spennende reisetilbud hos Travelbird her! 

 

Topp 10 reisemål i sommer

En trendrapport viser hvor vi nordmenn ønsker å tilbringe sommerferien hen i år.

1. Mallorca

Det er flere grunner til at Mallorca er et favorittreisemål for mange nordmenn. Hvert år drar solhungrige nordmenn til denne vakre baleariske øya for å oppleve strendene, utelivet, naturen, maten, shoppingen, kulturen og mye mer. Uansett hvor mange ganger du har vært der, så er det stadig nye områder å oppdage.

Helt siden storturismen på 1960-tallet, har Mallorca utviklet seg til å bli mer og mer moderne. I dag kan man finne en spennende blanding av gammelt og nytt,  moderne og historisk. Her er det noe for alle prisklasser – enten om du vil ha bo luksus eller rimelig.

Beste boutiquehotell: Boutique Hotel Posada Terra Santa

En flott hotellperle: Cap Rocat

Idyllisk hotell: Hotel Rural S’Olivaret

Beste familiehotell: Jumeirah Port Soller Hotel & Spa

Sjekk også: Topp 10 all inklusive i Mallorca

2. Bangkok

Storbyen Bangkok kan tilby alt en storby skal, men samtidig har den en helt unik asiatisk stemning. I gatene raser tuk-tukene av gårde mellom utallige markeder, templer, hoteller og kjøpesentre. Enten du vil oppleve festing i Khao San Road, utforske templer og Buddha-skulpturer, fråtse i thaimat på nattmarkedet eller prute deg gul og blå på gode og dårlige varer, Bangkok har noe for alle og enhver.

Beste hotell: Shangri-la Bangkok

Les også: En guide til vakre Thailand

3. Kreta

Kreta har en naturlig skjønnhet med god blanding av vakker kystlinje, turkisblått hav og med betydelig flere soldager og høye temperaturer gjennom hele året.

Ferieøya har en lang og spennende historie. Zevs skal ha blitt født her og sagnene om Ikaros stammer herfra. Kreta er lang og smal, med seks mil på det bredeste og tolv kilometer på det smaleste. Du får storslått natur, med nydelige sandstrender, trange daler og vakre blomster- og plantesorter, og ikke minst dramatiske fjelllandskap som tatt ut fra et postkort.

Selv om de fleste nordmenn er kjent med den vestlige delen av ferieøya, nærmere Chaniakysten, er det den østlige delen som du bør bemerke deg. Denne delen er minst like vakker.

Beste familiehotell: Samaria Hotel

Beste voksenhotell: Santa Marina Plaza

Beste strandhotell: Cretan Dream Royal Hotel

4. Split

Ved tillegg til å være knutepunktet for utflukter til Kroatias beste øyer, er Split en storby der mulighetene er mange. Flotte strender, sjarmerende gater, moteriktige butikker, store utesteder og sjarmerende barer og gode restauranter. I tillegg er dette byen for kultur og historie, palasser og katedraler. Ønsker du en avslappende ferie, med muligheten til å utforske og oppleve en av storbyene i Kroatia, da er Split stedet for deg.

Beste familiehotell: Radisson Blu Resort

Sjekk også: Dioklecijan Hotel & Residence

Les også: Her bør du bo i ferieparadiset Kroatia

5. Kypros

Det er for en grunn at nordmenn år etter år velger å pakke kofferten og vende nesen mot Kypros.  Afrodites øy, som Kypros ofte kalles, er en av de vakreste i Middelhavet.

Dette er den perfekte destinasjonen for barnefamilier som er ønsker en avslappet ferie og garantert sol. Turkist hav og kritthvite strender er assosiasjonene til Kypros. Ifølge EUs årlige rapport har Kypros Europas beste badevann og det gleder både store og små. Det er få aktiviteter nordmenn liker bedre enn å plaske i vannet ( etter ski, så klart). På Kypros finner du i tillegg både sand- og steinstrender.

Beste familiehotell: Callisto Holiday Village

Beste voksenhotell: Napa Plaza

Beste strandhotell: Capo Bay

6. Karpathos

Midt mellom Kreta og Rhodos finner du Karpathos som er et godt utgangspunkt for øyhopping i Hellas. Dette er den sydligste og nest største øya av Dodekansene, der Rhodos er den største. Man kan gjerne kalle Karpathos for den rolige øya med kun 6000 innbyggere. Pigada er øyhovedstaden og byr på smale, sjarmerende gater.

Øya er perfekt utgangspunkt for en romantisk ferie for voksne. Dette er altså ingen turistmaskin slik som naboøyene Rhodos, og heller ikke overfylt av barnefamilier slik som på Kreta.

Mest bestilt: Alimounda Mare

Beste familiehotell: Althea Boutique Hotel

7. Lefkada

Om du vil finne noen av Hellas’ aller vakreste strender, finner du det lett på Lefkada. Den greske øya ligger i Det joniske hav på vestkysten av Hellas og sør for Korfu. Himmelblått hav, hvit sand som mel og vakker naturlandskap med oliventrær. Et perfekt reisemål for deg som trenger en avslappende ferie, i tillegg til en mer eksotisk og uberørt del av Hellas.

Beste familiehotell: San Nicolas Resort

Mest bestilt: Rouda Bay Hotel

Les også: De vakreste strendene i Europa

8. Santorini

De fleste av oss har vært i Hellas en eller annen gang, men Santorini er et kapittel for seg selv. Det er ikke uten grunn at Santorini regnes for å være verdens vakreste øy. Her er havet safir-blått, naturen er dramatisk og imponerende, og området Oia er verdensberømt for sine fargesprakende solnedganger.

De aller fleste bildene av de hvite husene med blå dører og kuppelformede tak kan du spore tilbake til Santorini.

Beste voksenhotell: La Mer Deluxe Hotel & Spa

Beste familiehotell: Astro Palace

Les også: Santorini – en gresk idyll

9. Zakynthos

Øya Zakynthos er Hellas ellevte største øy og ligger i det joniske hav, på vestsiden av Hellas. Øye har 32 000 innbyggere, og Dionysios fra Zakynthos er øyas skytshelgen. Zakynthos ligger kun 20 kilometer fra fastlandet og 5 timers kjøretur fra Athen.

Fest og moro for ungdommen og unge voksne finner man i Lagana. Attraksjoner er skipsvraket «Smugglers Wreck», havskilpadder og de blå grotter. Ellers er stedet kjent for fotografering, dykking og snorkling. Små, vakre badebukter som kun er tilgjengelige med båt for de som ønsker seg en stranddag helt alene.

Beste familiehotell: Mabely Grand Hotel

Beste voksenhotell: Lesante Blu Exclusive Beach Resort

Beste strandhotell: Sentido Louis Plagos Beach

10. Menorca

På Menorca trives både barnefamilier og par, for de som vil ha en mer roligere ferie.

Øya er noe roligere enn nabolandene Ibiza og Mallorca. Her blir du ikke forstyrret av nattklubb-musikk hver kveld. Binibeca Nou er regnet som den fineste stranden på øya.  Cala Macarelleta er den andre stranden du bør sjekke ut, kjent for sitt turkisgrønne vann. Her kan du padle, besøke aqua center, dra på kayaktur eller ri på hest.

Arenal d´en Castell ligger på nordkysten og er det perfekte stedet for barnefamilier. Den lille bydelen ligger i Es Mercadal, med lang sandete strand, fire små supermarkeder og en del barer og restauranter, inkludert Japi’s, Kane’s Bar og en irsk pub.

Ønsker dere å oppleve Mallorca i samme slengen, går det ofte båt mellom øyene.

Beste familiehotell: Hotel Artiem Capri

Beste voksenhotell: Hotell Barceló

Beste strandhotell: Can Faustino