Utnytt langhelgen og ta en miniferie

Den 29.mai er det Kristi Himmelfartsdag, og det betyr nok en ekstra fridag.

I år faller dagen på en torsdag, og du vet hva det betyr? En perfekt anledning til å ta en skikkelig langhelg utenfor hjembyen! Reis for eksempel onsdag etter jobb, så får du 4 netter borte.

Men hvor skal du reise?

30 grader på under 3 timer

yay-4310225-digital

Helt i slutten av mai er det mange steder i Europa det begynner å bli svært varmt.  Hva med en tur til vakre Split i Kroatia, hvor du får oppleve både vakre strender, arkitektur og historie? Her er det gjerne 26-30 grader i mai, og det frister i alle fall oss temmelig mye. Du kommer deg til Split på litt under tre timer med direktefly, så du trenger ikke kaste bort alt for mye av fridagene ombord på flyet.

Sjekk flypriser her.

Det er mange hoteller med ledig kapasitet i Kristi Himmelfartshelgen i Split, og blant disse er luksushotellet Radisson Blu Resort Split. Her bor du midt på stranden, på et hotell med spa og svømmebasseng. Reiser du på budsjett, kan du sjekke ut dette koselige hotellet.

Splithotell
Her finner du flere hoteller i Split.

Et annet reisemål med deilig vær i månedsskiftet mai/juni er Tyrkia. Sjekk ut hoteller i Alanya her og Antalya her!

Besøk naboene

Stockholm og Køben

Du kan selvfølgelig ta et lite avbrekk enda nærmere hjemme også – legg for eksempel turen til Stockholm eller København, og nyt en langweekend på et av de mange fine hotellene de to byene kan tilby.

I stockholm anbefaler vi Lydmar Hotel eller Nobis Hotel – to flotte hoteller med alt du trenger til en avslappende langweekend. Les mer om hva du kan gjøre og få tips fra en lokal i vår Stockholmsguide.

København, byen nordmenn besøker igjen og igjen, har heller ikke få hoteller å velge mellom. Luksuriøse Copenhagen Plaza er for eksempel alltid et trygt valg, det samme er stilige Bella SkyLes også: Urbant og billig i København.

Norgesferien

yay-1318606-digital

Kanskje du heller skal benytte fridagene til å utforske hjemlandet? Du har sikkert venner eller familie rundt omkring i landet som har lyst på besøk, og dette er den perfekte anledningen. I Bergen er det blant annet ledig kapasitet på Radisson Blu Hotel Norge og Clarion Collection Hotel No13samt Comfort Hotel Holberg for de som vil ha et litt rimeligere alternativ. 

yay-254524-digital

En annen av Norges vakreste byer er Stavanger, hvor du for eksempel kan besøke Kongeparken eller gå til toppen av Preikestolen litt utenfor. I Stavanger bør du sjekke ut Clarion Hotel Stavanger eller Comfort Hotel Square.

Her finner du flere flotte Stavanger-hoteller.

Les også:

For inspirasjon til hotellvalget i Norge: Norges 25 beste hoteller i 2014
For turen med barn: Best med barn: Berlin
For deg som vurderer en tur til Barcelona: 20 grunner til å dra til Barcelona