Fornøyelsesparker i Norden

Senvåren er en fin tid for å komme seg ut og ha det gøy med familie og venner, og fornøyelsesparker er den perfekte destinasjonen. Her er våre favorittparker og tips til hvilke hoteller du kan bo på mens du er der.

Hvis du vil gjøre noe ekstra gøy med barna, familien eller vennene dine, kan en dagstur eller helgetur til en fornøyelsespark være en fin aktivitet.

1. Liseberg, Gøteborg – perfekt for weekendtur

Liseberg

Liseberg er en av Skandinavias største og mest populære fornøyelsesparker, og det er ikke uten grunn. Med en imponerende samling av attraksjoner, fra høye og raske karuseller til roligere familieattraksjoner, finnes det noe for alle aldre og nivåer av eventyrlyst. I tillegg til attraksjonene, tilbyr Liseberg også en rekke spennende og underholdende show, samt et stort utvalg av mat- og drikkealternativer. Besøk Liseberg for en dag fylt med moro, spenning og minner som varer evig.

Hotell i nærheten: Gothia Towers

Flere forslag til andre ting å gjøre i Gøteborg finner du her

2. Tivoli, København – moro for små og store

Tivoli ligger midt i den danske hovedstaden og er mer enn bare en fornøyelsespark. Besøkende fra hele verden kommer for å oppleve den spesielle stemningen og de fantastiske karusellene. Parken er full av opplevelser for hele familien, med alt fra berg-og-dalbaner til konserter, show og ballett.

I sommersesongen kan du nyte hagene i Tivoli, akkurat som H. C. Andersen og Walt Disney gjorde i sin tid. Parken har også Tivoli Food Hall, der du finner 16 ulike restauranter og vinbarer å velge blant, noe som gjør Tivoli til en perfekt destinasjon for en dag med moro, spenning og god mat.

Hotell i nærheten: Nimb Hotel

Flere forslag til andre ting å gjøre i København finner du her

3. Dyreparken i Kristiansand – sørlandsidyll

Vår egen, kjære dyrepark i Kristiansand er et ettertraktet mål for både små og store. Med dyr fra all verdens hjørner, show, badeland, Kaptein Sabeltanns verden, Kardemommeby og Hakkebakkeskogen har etterhvert også Norge fått en stor fornøyelsespark å lokke med. I tillegg ligger jo sørlandsbyen Kristiansand ikke langt unna, og lokker med sjø og strand, spennende restauranter, shopping og andre småby-severdigheter. Dessuten ligger sørlandssenteret fint til mellom Kristiansand og Dyreparken, og kan være verdt et besøk når man er i området.

Hoteller i nærheten: Dyreparken hotell

4. Legoland, Danmark – bygg, lek og utforsk

Det finnes mange gode grunner til å besøke Legoland. For det første er parken spesielt designet for barnefamilier, og tilbyr et bredt utvalg av attraksjoner og aktiviteter som passer for alle aldre – alt samlet på et sted. Her kan barna bygge og konstruere med Legoklosser, kjøre spennende karuseller og delta i morsomme aktiviteter.

I tillegg til at det er en morsom opplevelse for barna, er Legoland også en unik opplevelse for hele familien. Parken har et stort utvalg av live-shows og opplevelser som passer for alle aldre, samt en rekke restauranter og butikker hvor du kan slappe av og nyte tiden sammen med familien din.

Legoland er også et flott sted å lære om teknologi, ingeniørkunst og kreativitet, og gir deg også muligheten til å se verden i miniatyrform gjennom de imponerende Lego-modellene i parken. En tur hit garanterer en unik og minneverdig opplevelse for hele familien

Hotell i nærheten: Hotel Legoland

5. Tusenfryd – Norges største fornøyelsespark

Tusenfryd er norges største fornøyelsespark og passer for hele familien. I tillegg til favorittene SpinSpider, Speedmonster og Thundercoaster, Kan Tusenfryd melde at at nytt for 2023 er at det kommer en ny stor berg-og-dalbane – den første av sitt slag i Europa.

Hotell i Nærheten: Thon Hotel Ski