LEI AV REGN?: Palma er bare en kort flytur unna for deg som vil rømme fra Norge. Vi har samlet 7 reisemål for deg som vil dit hvor sola varmer akkurat nå. Foto: Istock

Her finner du sol og sommer nå

Det er stort sett vått og kaldt i store deler av landet. Hva med en kort flytur til disse solfylte reisemålene?

Temperaturene i Norge kommer ikke til å imponere deg i ukene fremover. Her er syv reisemål hvor det fortsatt er varmt nok til å nyte strandlivet og slappe av i en solstol.

Sjekk hoteller her.

Søk flybilletter her.

Apollo har mange restplasser og billige reiser til Syden her.

Finn verdens beste hoteller på Laurel Nights.

1.Alicante: En av Spanias mest elskede turistbyer

Calpe. Alicante. Arenal Bol beach with Penon de Ifach mountain in Mediterranean sea in Spain.

Unn deg en langhelg eller en ordentlig ferie til Alicante. Du får alt du ønsker deg i byen som har sol, shopping og deilige spanske delikatesser. Alicante har vært blant nordmenns favoritt i mange år, og er en av de raskest voksende byene i Spania. Det er hovedsaklig turisme, vinproduksjon og eksport av olivenolje og frukt som livnærer byen. Du får et behagelig klima året rundt.

Alle kan finne seg til rette i Alicante, enten om dere er middelaldrende par, partyløver eller barnefamilie.

Flytid: 3 t og 45 min

Søk flybilletter her.

Les vår guide til Alicante her.

Her bor du i Alicante: Barceló Asia Gardens Hotel & Thai Spa

Barceló Asia Gardens Hotel & Thai Spa er perfekt for deg som er på familieferie. Hotellet ligger i nærheten av Terra Mitica.

Her møtes Thailand og Bali på Spanias Costa Blanca. Dette er som en godt bevart hemmelighet i flotte Benidorm. Et drømmehotell som ligger i og omkranser en frodig asiatisk hage. Rommene er store og luksuriøse, bassengområdene og restaurantene er av ypperste klasse.

Et annet perfekt hotell for par som er på romantisk ferie og vil bo på voksenhotell,  er The Level at Melia Villaitana Hotel.

Finn flere hoteller i Alicante her.

Melia Alicante har bra beliggenhet og ligger ved Castillo de Santa Bárbara og på stranden Playa del Postiguet . Dette er også det mest bestilte hotellet på Hotels.com.

Finn rimelige restplasser til Alicante på Expedia.

2.Dubrovnik: Årets hotteste reisemål

Cable car going down to a center of Dubrovnik.

Dubrovnik har raskt blitt nordmenns feriefavoritt, og stadig flere velger å reise til denne vakre ferieperlen i Kroatia.

Det er noe helt spesielt med den avslappende atmosfæren i Dubrovnik som rører deg. De trange brostensgatene, smugene, sjarmerende kafeene, flotte strendene og gjestfriheten. Du får bare lyst til å komme igjen og igjen.

Flytid: 3 timer

Søk flybilletter her.

Her bor du i Dubrovnik: Hotel Excelsior

Hotel Excelsior er et meget bra hotell med beliggenhet og ypperlig service. Et strålende luksushotell midt i smørøye med en fantastisk spaavdeling med Adriaterhavet rett utenfor. Frokost med egg Benedict, musserende vin og vakker utsikt til havnen i Dubrovniks middelalderby er rett og slett uimotståelig.

Bestill hotellet her.

Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

Finn rimelige restplasser til Dubrovnik på Expedia.

3.Malaga: Picassos hjemby

Looking over the city of Malaga at sunset, Spain.

I byen der Picasso ble født og en av verdens eldste byer, er det blant annet en rekke kulturtilbud, koselige tapasbarer og 300 soldager i året. Det går direktefly til Malaga hver uke, så hvorfor ikke bestille deg en tur hit? På få timer kommer du til herlig klima og flotte strender. Ta en tur til Malaga by, som tydelig har fått inspirasjon fra arabisk arkitektur. Besøk huset selveste Picasso vokste opp i, ta en tapasrunde i et av Spanias mest spennende matparadis, eller bare tilbring tiden på stranda. Malaga er like levende på kveldstid med svært godt utvalg av utesteder spredt over hele byen.

Les også: 15 grunner til å forelske seg i Picassos hjemby.

Flytid: 4 t og 5 min

Her bor du i Malaga: Vincci Seleccion

Vincci Seleccion er et byhotell sentralt plassert i Malaga med nydelig basseng på taket, champagnerestaurant Le Diner og vakre, moderne rom. Et fint og sikkert valg om du vil bo i Malaga by i nærheten av byens historiske sentrum.

Se flere bilder av hotellet her.

4.Palma: Heftig nattliv

Platja de Palma Beach, Mallorca, Balearic Islands, Spain

Mallorca er en hott destinasjon for nordmenn, og et ganske godt valg dersom du vil ha sol, shopping, strand, natur, historie og god mat. Palma er byen der det skjer. Her finner du en god blanding av det autentiske spanske sammenblandet med det moderne. Mallorcas hovedstad kan minne veldig om Barcelona, bare en mindre versjon.

Ta en shoppingrunde på de elegante gatene Avinguda Jaume III og Passeig des Born. Oppdag en av Palmas beste restaurantgater, Carrer de la Fàbrica, eller Passeig de Mallorca. Den sistnevnte starter fra hotellet Hotel Hm Jaime III og nordover med mange fine restauranter. Om natten må utelivet i Palma oppleves. Sjekk for eksempel ”utelivssonen», Can Barbara.

Flytid: 3 t og 30 min

Søk flybilletter her.

Her bor du i Palma: Pure Salt Garonda

Pure Salt Garonda er det første hotellet på Mallorca som har fått fem stjerner. Voksenhotellet ligger ved sjøen i Playa de Palma, med nydelig utsikt over havet. Her kan du koble helt av på hotellet spa, med innendørsbasseng, badstue og hamam.

Les mer om hotellet her.

5.Barcelona: Gotisk, fargerik og moderne

Red cabin of cableway stands out on Barcelona's port, indicated by the statue of Christopher Columbus

Barcelona er strand, nattliv, shopping og tapas. Du får by og strand på samme sted, som er en ferie de fleste av oss lengter etter. Få et innslag av palmer og strender, sjarmerende smågater i gamlebyen og elegante boulevarder. Byen er krydret med hyggelig atmosfære som gjør at du gjerne kommer tilbake. Det er utrolig mye å se, men vi hadde ikke startet i turistinfiserte gaten, Las Ramblas. Ta heller turen til autentiske gater som El Gothico og El Born for å komme tett innpå de lokale.

Flytid: 3 t og 20 min

Søk flybilletter her.

Les også: 10 kule ting du må gjøre i Barcelona

Her bor du i Barcelona: Casa Fuster Hotel

Du føler deg som VIP når du sjekker inn på dette hotellet.På Casa Fuster Hotel tilbys det badstue, treningsstudio og en takterrasse med basseng og flott utsikt.

Denne ikoniske, modernistiske bygningen ligger på Barcelonas elegante aveny, Passeig de Gracia.

Bestill hotellet her.

6.Roma: Storbyfavoritten

Rome, Italy - April 23, 2016: Tourists walking towards the Coliseum of Rome from Parco del Colle Oppio, with the famous building in the background, on April 23, 2016.

Verdens beste iskrem, sights, shopping. Det er flere grunner til hvorfor Roma er en het destinasjon i høst.

Den italienske hovedstaden er alltid populær – uansett årstid. Vi lokkes av det historiske suset som ligger over byen, og ikke minst hvor romantisk det er. Det sies at byen ikke ble bygget på en dag, men du kan riktignok oppleve mye på én dag. En langhelg i Roma er akkurat passe nok for å oppleve det beste av romantikkens hovedstad. Se severdigheter som Colosseum, spis Romas beste is på Giolitti, shop italienske kvalitetsvarer på Via dei Condotti eller ta en spasertur i parken, Villa Borghese.

Flytid: 3 t og 5 min

Søk flybilletter her.

Her bor du i Roma: Boscolo Exedra Hotel

Roma er byen hvor du i timevis kan vandre rundt og nye flott arkitektur, verdenskjente turistattraksjoner, smale gater med sjarmerende butikker eller shoppe deg blakk i designerbutikker. Samtidig er dette byen for deilig mat og forfriskende drikke, gjerne i lag med hyggelige og gjestfrie innfødte. På varme dager er Boscolo Exedra Hotel med sitt flotte svømmebasseng det perfekte alternativet for avkjøling.

Les mer og bestill hotellet her.

7.Kypros: En av de vakreste øyene

Zakynthos2009

Det er for en grunn at nordmenn år etter år velger å pakke kofferten og vende nesen mot Kypros. Afrodites øy, som Kypros ofte kalles, er en av de vakreste i Middelhavet.

Dette er den perfekte destinasjonen for barnefamilier som er ønsker en avslappet ferie og garantert sol. Turkist hav og kritthvite strender er assosiasjonene til Kypros. Ifølge EUs årlige rapport har Kypros Europas beste badevann og det gleder både store og små. Det er få aktiviteter nordmenn liker bedre enn å plaske i vannet (etter ski, så klart). På Kypros finner du i tillegg både sand- og steinstrender.

Flytid: 4 t og 30 min

Her må du bo i Kypros: Lokàl Hotel

Her kan du søke etter hotellrom hos Hotels.com

Her kan du sjekke flybilletter


Sjekk restplasser og raske charterreiser

Nettavisen har et søk som lar deg søke i flere charterleverandører på en gang for å finne mulige reiser basert på hvilken flyplass du ønsker å reise fra, og når du ønsker å reise. Raskt kan du finne restplasser og spesialsydde charteropplevelser.

Sjekk søket her

Pakk din egen reise

Du kan spare mye penger og booke turer enkelt og raskt med leverandørene som lar deg lage egne pakketurer.

Sjekk Expedia her

Sjekk restplasser direkte hos leverandørene

Having fun on beach resort, back side of sexy woman enjoying seascape from the pool, luxury summer vacation, travel and tourism concept

Du kan besøke en leverandør som Apollo for å booke deres chartertilbud. Det er alltid en del reiser som blir avbestilt og er du heldig kan du gjøre noen virkelige kupp.

Sjekk reiser her

Finn flybilletter

Qatar Airways

Lufthansa

Finn hotell

Hotels.com

Booking.com

Choice Hotels

Hotelscombined

PS! Sjekk også vårt temareisesøk

Her finner du billigst og best leiebil.

Les også:

Årets hotteste reisemål

7 kule ting du kan gjøre i Aarhus

De beste familiehotellene i København