Velkommen til Dismaland

Dette er trolig den skumleste fornøyelsesparken du noensinne har sett, men med en tvist.

Disneyland som er kjent som «The happiest place on earth», har blitt omgjort til det helt motsatte av britiske kunstneren og aktivisten, Banksy. Fornøyelsesparken er omtalt som en skummel vri på Disneyland, med blant annet et utbrent Disney-slott og en «død» Mikke Mus som ønsker deg velkommen.

Søk flybilletter her.

Det er åpenbart ikke Disney som er i søkelyset. Bemusement Park er full av kunstnerens undergravende uttalelser og epigrammer om vestlig kultur, media, kapitalisme og fattigdom. Banksy er nemlig verdenskjent for sine satiriske kunstverk, og nå kan du se dem live i Dismaland hver dag frem til 27.september. Utstillingen finner du i et nedlagt utendørsbasseng i den britiske byen Weston-Super-Mare i Somerset, som ligger sørvest for Bristol.

 

Ikke egnet for barn

Du kan også forvente andre kunstverker fra Damien Hirst, Jenny Holzer og Jimmy Cauty. På fredager kan du oppleve mange live events med musikk fra blant annet Pussy Riot og Massive Attack.

Kjøp billett her.

Dette blir virkelig en fornøyelsespark som du aldri har sett maken til, men vær obs på at dette kanskje ikke passer for de minste. Dette er nemlig en «familiepark som ikke egner seg for barn», ifølge selveste Banksy.

Les også: London-hotellene som skriker luksus.

 

Hvem er egentlig Banksy?

Det er ingen som vet hvem Banksy er, men det sies at han bor i den engelske byen Bristol. Hans karriere tok fart først på begynnelsen av 90-tallet, da bedre kjent som en graffitikunstner. Kunsten som ofte har anti-militært, anti-kapitalistisk, og/eller kritikk mot samfunnsstrukturen, har dukket opp i mange byer – alt fra London til Gaza.

Les også: Dette er Londons hotteste områder.

I tillegg til grafittikunst, har Banksy har vært med på en rekke kunststunts. Blant annet i august og september 2006 byttet han ut opptil 500 eksemplarer i 48 ulike platebutikker, av Paris Hiltons debutalbum Paris med sin egen cover art og remikser av Danger Mouse. Sporene på platen ble gitt navn som «Why am I Famous?» , «What Have I Done?», og «What Am I For?».

I mars 2005 plasserte han endrede kunstverk i Museum of Modern Art, Metropolitan Museum of Art, Brooklyn Museum og American Museum of Natural History i New York.

Les også: Slik får du drømmeturen til New York.

Her er noe av det du kan forvente å se i Dismaland – Bemusement Park:

Vil du besøke Dismaland?

Er du i London kan du ta dagstur til Weston-Super-Mare med tog fra Paddington. Togturen tar omtrent 2 timer og 30 minutter.

Søk flybilletter til London her.

Les også: Billige og bra hoteller i London

Ellers anbefaler vi at du bor i Bristol, som krysser til byen Weston-Super-Mare og tar omtrent 30 minutter å kjøre med tog. Disse hotellene passer perfekt:

Marriott Bristol

Marriott Bristol ligger sentralt i nærheten av shoppingområdet i byen. Cabot Circus kjøpesenter er kun noen få minutter unna. Her får du gratis wi-fi og frokost mot tillegg. Innendørsbasseng, helsestudio og restaurant/bar er noe av det du kan kose deg med på dette hotellet.

Se flere hoteller i Bristol her.

 

Novotel Bristol Centre

4-stjernershotellet ligger i nærheten av Redcliffe, i nærheten av de fleste severdigheter i Bristol. Badstue, svømmebasseng, treningssenter og restaurant/bar er tilgjengelig.

Se flere hoteller i Bristol her.

Finn hoteller i London her.

Her finner du hoteller med inkludert frokost i London.

 

Kilder: Wikipedia, Bristol Post