Kroatia innfører euro som valuta og blir med i Schengen

Kroatia innførte 1. januar euro som valuta og ble samtidig med i Europas passfrie Schengen-sone. Vi benytter anledningen til å gi deg litt reiseinspirasjon til nettopp dette landet.

Kroatia – en middelhavsperle som nordmenn elsker

De lokales gjestfrihet, det krystallklare vannet og det deilige klimaet lokker flere og flere turister til dette vakre landet. Den nydelige og varierte naturen i landet er blant de mest velbevarte i hele Europa og kysten som grenser ut mot Adriaterhavet trollbinder besøkende.

I motsetning til mange andre feriedestinasjoner, så byr ikke Kroatia på bare sol og bad, men også en helt utrolig vakker natur. Du finner mektige fjell, et utrolig kupert landskap, et hav av vakre skjærgårder og masse liv gjennom et stort antall planter og dyrearter.

Sol, strand, natur og kultur

Dubrovnik, Kroatia

Kroatia har et stort tilbud av opplevelser som passer for de aller fleste. Her finner du masse kultur, og flere nasjonalparker som er under UNESCOs beskyttelse. Du vil oppleve et spennende gastronomisk kjøkken, og er godt utvalgt av sjarmerende vingårder.

Dessuten er det å feriere i Kroatia er mye billigere en de fleste andre landene i Europa, så hit kan du ta med hele familien uten å bruke opp hele feriebudsjettet. Med hele 2600 soltimer, så kan du trygt reise hit fra april til oktober og være garantert et flott opphold.

Det offisielle språket i landet er kroatisk, men da engelsk er andrespråket er det ikke noe problem å kommunisere med den lokale befolkningen. Vi har sett nærmere på noen av de fantastiske byene i Kroatia, ta en titt og finn ut hva som passer for deg og din familie.

Dubrovnik

Dubrovnik ligger helt sør i Kroatia og er oppført på UNESCOs verdenarveliste. Den berømte bymuren fra 1300-tallet strekker seg 2000 meter og utgjør en fin spasertur for deg som liker å være litt aktiv på ferie. Ellers kan vi anbefale lange dager på strendene.

3 strender i Dubrovnik

Banje Beach

Banje Beach er en av de mest populære strendene i Dubrovnik, og dette skyldes nok den unike beliggenheten og utsikten. Dersom du blir lei av å ligge på solsengen finnes det aktiviteter som jetski, vannski og bananbåt å ta seg til. Blir du sulten anbefaler vi å ta deg en tur på den flotte strandrestauranten hvor du vil få servert deilig lokal og internasjonal mat.

Copacabana Beach

Copacabana Beach troner også høyt på listen over besøkte strender i byen. Stranden deler navnet sitt med den legendariske stranden i Rio de Janeiro, og det er ikke uten grunn. Med sin spektakulære utsikt over det vakre Adriaterhavet, og et stort utvalg av barer og diskotek finnes det ingen grunn til å kjede seg her. Her vil du få et større utvalg av vannsportaktiviteter og stranden er lagt godt tilrette for ungdommer.

Sveti Jakov Beach

Sveti Jakov Beach er den mest familievennlige stranden i Dubrovnik. Stranden består både av rullestener og sand, noe som gjør at barna lett kan bygge sandslott på stranden. Stranden ligger ca 1,5 kilometer utenfor sentrum, og kan enkelt nås både til fots og med bil. Her har du til forskjell fra de to andre en flott utsikt over byen, og kan nyte denne hele dagen og til solen går ned om kvelden. Blir det for mange timer i solen ligger det et godt utvalg av rolige og koselige strandrestauranter og barer øverst på stranden. Her kan du få mat som passer både for de store og de små.

Her kan du bo i Dubrovnik

Dubrovnik Palace

Split

Split, Kroatia

Dette er den nest største byen i Kroatia og om du velger å legge ferien din hit kan du kombinere storby, strender og vakker historie. Split er 1700 år gammel, men anser seg selv som evig ung. Sentrum av Split er faktisk helt bilfri, og man kan derfor vandre rundt til fots i stillhet uten bilstøy.

Byens store stolthet er palasset Dioclatian som er oppkalt etter den romerske keiseren som grunnla byen, og du vil se at byen kan minne mye om Roma med sine gamle bygninger, pizzaer og tørkesnorer mellom husene.

Ønsker du å oppsøke strender i Split, kan du velge mellom Kasjuni og Bene Beach. Sistnevnte ligger en liten busstur unna, og er veldig populær for familier som ønsker å trekke seg litt ut av sentrum. Stranden tilbyr både lekeplass, snackbar og veldig gode piknik muligheter. Split er som resten av landet kjent for sin ekstravagante sjømat. Både reker, hummer, blåskjell, kamskjell og mange typer fisk serveres på de fleste restaurantene.

Her kan du bo

Jupiter Luxury Hotel

Pula

Pula, Kroatia

Pula ligger nord i Kroatia og er den største byen på halvøya Istria. Med sine 64.000 innbyggere er dette den femte største byen i landet. Denne byen er kjent for sin vinproduksjon, så om du har interessen er det hit du burde dra. Det er amfiteateret som er den mest berømte severdigheten i denne byen, og det ligger plassert midt i sentrum av Pula.

Teateret ble bygd på samme tid som Colosseum i Roma, og har ble det arrangert gladiatorkamper i mange år. Kampene var som regel mellom fanger som var dømt til døden, eller ville dyr. Det holdt på frem til år 681 da dette ble forbudt.

Pula sine strender preges av klipper og steiner akkurat som alle andre steder i Kroatia. 2 kilometer sør for byen, på Verdula, finner du nok de fineste strendene med krystallklart vann, samt en rekke av restauranter og strandbarer. Siden Pula ligger så nærme Italia og ligger langs Kroatias imponerende kystlinje, så har byen et godt utvalg av sjømat, Italienske retter og ikke minst lokale spesialiteter av veldig høy kvalitet.

Se etter aktiviteter her

Her kan du bo

Villa Stefanija