Verdens 25 beste restauranter

Sulten ? Da bør du ikke lese denne saken.

Hvis du virkelig vil gi dine smakssanser noe stort er dette listen for deg, for nå har nemlig Tripadvisors lesere kåret frem de beste restaurantene i verden.

Det er ikke bare smaken på maten og god service det skrytes av. Å presentere maten er også en kunstform, og dette kommer disse 25 restaurantene lett unna med.

Vil du nyte maten i timesvis og oppleve en gastronomisk opplevelse utenom det vanlige? Ja, da bør du sjekke ut denne listen med lesernes ekte kommentarer (oversatt av Tripadvisor):

 

El Celler de Can Roca, Girona, Spania

«Forventningene var skyhøye, og derfor ekstra flott at det ble ennå bedre enn forventet. Alt var helt topp: lokalet, servicen, maten, vinen og kanskje aller best måten maten ble presentert på. Usedvanlig vakkert. Dette er kunst!»

Finn de beste hotellene i Girona her.

 

Midsummer House, Cambridge, Storbritannia

«Det mest minneverdige måltidet jeg har spist. Maten var førsteklasses men hva løftet dette til et annet nivå var øye for detaljer og en fantastisk stab. En allsidig spesielt sted.»

Finn de beste hotellene i Cambridge her.

 

3.Maison Lameloise, Chagny, Frankrike

«Vi besøkte Maison Lameloise sammen med vår datter på 10 år. Betjeningen var svært høflig og tilpasset for den unge frøken og kom med forslag som passet for henne. Det var en svært hyggelig stemning, utsøkt mat, og flotte lokaler.»

Finn de beste hotellene i Chagny her.

 

4.The French Cafe, Auckland, New Zealand

«Utmerket service, hver tallerken var vakkert presentert og kvaliteten var utmerket. Restauranten ble nylig renovert, og 4 av oss alle nyte middagen. Vi ble tilbudt en runde bord i en komfortabel atmosfære. Prisene var verdt pengene.»

 

Finn de beste hotellene i Auckland her.

 

5.Alinea, Chicago, Illinois

«Én av de mest utrolige opplevelsen jeg hadde besøkt restauranter rundt om i verden. Dette er ikke bare en middag, dette er aomething unik! Ikke en eneste gang jeg fikk muligheten til å tenke «Jeg har allerede prøvd denne» virkelig foreslo»

Finn de beste hotellene i Chicago her.

 

6.El Club Allard, Madrid, Spania

 «Dette er vårt favorittsted i Madrid! Alltid fantastisk, alltid nyskapende, alltid arty … og alle i vakre omgivelser og atmosfære. Personalet er utrolig, hver tallerken presentert utrolig, liker litt fred av kunstverk. Vi vil komme tilbake snart!»

Les også: Dette må du oppleve i Madrid

 

ApartoSuites Jardines de Sabatini

Designsuiter hvor du kan nyte utsikten av det kongelige slottet fra hotellets takterrasse.

Leilighetene har moderne innredning, og egen kjøkkenkrok med kjøleskap og kokefasiliteter.

Se flere Madrid-hoteller her.

 

7.Epicure, Paris, Frankrike

«Dersom du besøker Paris er du nødt til å gå hit en dag å spise. Det er utrolig elegant i tillegg til veldig god service. Paris i mitt hjerte.»

 

Les også: Det perfekte hotellet for Paris-turen

Sjekk dette nydelige hotellet i Paris!

 

8.Le Manoir Aux Quat’ Saisons, Great Milton, Storbritannia

«Nydelig mat uten pretensiøse overtoner. Elegant og avslappet. Hjelpsomt og vennlig, men likevel diskret service hele veien. Praktfulle omgivelser. Absolutt verdt hva vi betalte. Min partner og jeg nøt opplevelsen.»

Sjekk hoteller i Great Milton her.

 

9.Le Gavroche, London, Storbritannia

«Nydelig tradisjonell fransk bistro som var svært imøtekommende til «ikke franske» turister!! Flott service, god mat og opplevelse. Takk for en fantastisk fransk mat opplevelse!»

Finn de beste hotellene i London her.

 

Sjekk dette fantastiske hotellet i London!

 

10.Martin Berasategui, San Sebastian, Donostia, Spania

 «Hver rett er som et kunstverk! Fantastiske, rene smaker! Uovertruffen service. Flotte omgivelser. En opplevelse å få med seg!»

11.Europea, Montreal, Canada

«Middag på Europea er ikke bare et måltid, er det en opplevelse. Min mann og jeg spiste middag her den andre natten og bestemte oss for å slå stort på og smake meny. Det var intet mindre enn fantastisk! Servicen, presentasjon og deilig kurs var helt topp. En uforglemmelig kveld fra start til slutt.»

Finn hoteller i Montreal her.

 

12.I Latina, Buenos Aires, Argentina

«Enestående blanding av Andesfjellene og karibisk mat. Definitivt en unik opplevelse som er verdt å prøve. Kelnerne var utrolig bra også, og forklarte nøye hva vi har hatt. Ikke gå glipp av dette stedet når i BA»

Finn de beste hotellene i Buenos Aires her.

 

13.Voila Bistrot, Paraty, Brazil

«Fantastisk atmosfære og uslåelig mat. Det er en liten skjult sted rett utenfor Paraty og, ingen tvil om det, den beste middagen sted rundt om i byen. Restauranten er sjarmerende og koselige og begrenset meny består av velsmakende alternativer for alle matelskere. Hvis du liker vin, det franske – enten hvit eller rød – er glimrende. Jeg vil definitivt anbefale det og vil komme tilbake snart.»

14.Geranium, København, Danmark

«Jeg dro hit med familien min for en luksuriøs middag, og det var fabelaktig! Kelnerne kunne det ikke vært bedre, og maten var ekstraordinær! Det er min første gang går på en restaurant dette bra, og jeg elsket det! Det er den beste maten og den beste opplevelsen jeg har hatt i mine foodworld!»

Her er de beste hotellene i København.

 

Har du sett dette luksushotellet i København?

 

15.DiverXO, Madrid, Spania

«Flott opplevelse med fantastisk mat og veldig teatralsk stemning. Men jeg synes ikke kvaliteten på maten til å være verdt 3 Michelin-stjerne. Personalet var veldig groovy og service var morsomt og bra.«

16.Kokkeriet, København, Danmark

«Fantastisk aften. Dette er den beste resturant jeg til nå har besøkt. Alt var bra, en utrolig spennende sammenblanding av smaker. Vi hadde 12 retter og variasjonen på smakene var imponerende. Kunnskapsrike og dyktige servitører Tusen takk til Alle på Kokkeriet.»

Her er de beste hotellene i København.

 

17.Restaurant Guy Savoy, Paris, Frankrike

«Flott nytt sted i Le Monnaie på Quai Conti er utrolig. Maten som alltid var intet mindre enn fantastisk. Oppmerksom og omsorgsfull service. En flott opplevelse!»

Paris-hotellet alle vil bo på!

18.Eleven Madison Park, New York

«Restauranten har den beste service og mat i byen, er det veldig dyrt, men er verdt opplevelsen. Planlegg minst 3 timer av din tid og stedet er rolig og med gamle publikum. Tenk på det til en romantisk middag.»

Les også: 69 grunner til at New York er verdens beste by

Sjekk et av New Yorks mest populære hoteller.

 

 

19.Funky Gourmet, Athen, Hellas

«Utmerket, kreative, velsmakende retter … helt perfekt. En spesiell restaurant for spesielle netter sammen med venner eller kjæreste.»

Les også: Hellas aller beste øyer – en guide

 

20.The Test Kitchen, Cape Town Central, Sør-Afrika

 «Jeg har vært på mange Michelin-restauranter, men dette stedet fikk min smaksløkene safttoppen til liv! Den fantastiske kombinasjoner av smaker og vin paring var topp! Ingen tur til Cape Town i komplett uten en middag her! Bestill tidlig fordi de er utsolgt måneder på forhånd! «

21.TRB, Bejing, Kina

 «Hvis du bare har tid til å besøke en restaurant i Beijing da tempelet er stedet. 600 år gammelt tempel, kunstverk, mat og service uslåelig. «

22.Aramburu, Buenos Aires, Argentina

«Elsket Aramburu – veldig annerledes opplevelse, dyrt men verdt det. Vi hadde blekksprutfiske, reker, laks, svinekjøtt, renskåret og mye mer, servert med ekte eleganse og stil med noen fantastiske viner. Minneverdig og unikt.»

23.Restaurant Gary Danko, San Fransisco

«Maten var fantastisk! Det interessante prissetting sørget for at du bestilte hva du ville uten prislappen ved siden av den. Servitørene var utrolig, kunnskapsrike og hjelpsomme. Vi reserverte omtrent en måned i forveien og våre forventninger var overskredet. Sørg for at du prøver den hummer og spar plass til dessert! «

24.Vue De Monde, Melbourne, Australia

«Min datter hadde hennes bryllup på Vue de Monde.Restauranten har den beste utsikten i Melbourne. All mat og vin var flott. Alle venner hadde en fantastisk dag. Spesiell takk til alle ansatte.»

25.Costes, Budapest, Ungarn

«Vi nøt en helg i Budapest, og som alltid et besøk til Costes restaurant var virkelig høydepunktet! 7 retters meny med tilhørende viner var nydelige. Dette er sterkt anbefalt hvis du er på utkikk etter en elegant restaurant med veldig, veldig god mat»

Les også: Buda eller pest? Budapest uansett.

 

 

Liker du å unne deg det lille ekstra på ferie, og er glad i hoteller i verdensklassen? Ta en titt innom Laurel Nights. Her finner du verdens beste hoteller. Enten du velger å booke din neste ferie eller om du bare vil drømme deg litt bort- kan vi garantere at reiselysten vil stige!

Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider her