København: Byen du må besøke i 2019

Foto: Getty Images

Hvert år kårer Lonely Planet det de mener er verdens beste land, byer, budsjettvennlige reisemål og region å besøke. I 2019 havner København på topp 10-listen over verdens beste byer.«Effortlessly cool Copenhagen is known for its striking spires, cutting-edge design and cycle-friendly streets.» Slik svarer Lonely Planet på hvorfor akkurat København er byen du skal besøke i 2019. Her er fem kule ting du må gjøre i København. Les også: De 10 beste hotellene i København

1. Se kunst på Statens Museum for Kunst

Er du en ordentlig kunstelsker, er det en must å besøke Københavns nasjonalmuseum, som også er landets største museum. Kunsten spenner over ulike sjangre og 700 år. Her kan du se utstillinger og film, delta i kreative verksteder og nyte storslagne klassiske mesterverker og utfordrende samtidskunst. Ved museet finner du Rosenborg slott i Kongens Have, som i dag er et kulturhistorisk museum.

Dette er de beste hotellene i København.

2. Shoppe på Strøget

København er kjent for sin shopping i verdensklasse. Strøget er den klassiske shoppinggaten med både nisjebutikker av kjente, danske designere og kjedebutikker som H&M og Zara. I tillegg finner du små sidegater med vintage, second-hand og små, trendy butikker med spesialvarer. Vil du ha alt på ett sted, er det eksklusive kjøpesenteret ILLUM noe for deg, som byr på stort utvalg av sminke, mote, interiør og bøker.

Her bor du i nærheten av Strøget.

3. Besøke Tivoli

Et besøk til verdens eldste nasjonalpark er ikke til unngå når du er i København. Tivoli har imponert både barn og voksne med sin sjarmerende atmosfære og morsomme aktiviteter helt siden 1843. Her vandrer du gjennom et eventyr i eksotiske omgivelser med fantastiske karuseller.

Sjekk åpningstider her.

Her finner du hoteller i nærheten av Tivoli.

4. Sitte på en kafé på Nyhavn

En av de vakreste havnene i Skandinavia og kanskje et av de mest berømte bildene vi har av København. Her kan du sitte på en fortauskafé og nyte synet av vannet og syklistene. Langs havnen finner du en rekke eldre og flotte båter som tilbyr båtekskursjoner.

Her bor du i nærheten av Nyhavn.

5. Oppdage byen med sykkel

Det er ikke rart at København ble kåret til verdens beste sykkelby i 2018. Ved å leie en sykkel har du enkel tilgang til transport, uten at det koster skjorta. I tillegg får du en gylden mulighet til å oppleve byen på lik linje med de lokale. København er nok den største konkurrenten til Amsterdam når det kommer til befolkningens bruk av sykkel. Menn i dress, kvinner i kjoler, høye hæler, barn og ungdom – ja så og si alle sykler uansett hva de skal. Den danske hovedstaden er berømt for sine mange sykkelveier, og over halvparten av innbyggerne sykler til jobb daglig.

Dette kule hotellet tilbyr sykkelutleie.

Her er listen over de beste byene:

  1. København 2. Shenzén 3. Novi Sad 4. Miami 5. Kathmandu 6. Mexico City 7.Dakar 8.Seattle 9. Zadar 10. Meknès