Verdens beste flyplassrestauranter

Alle har en opplevelse eller et minne fra et måltid på flyplassen.

Enten det var en snack i full fart på Tegel hvor du sølte sennep på skjorta eller et laangt måltid på Orly i påvente av at gaten skulle åpne, og hvor du endte opp med å dele bord med «the love of your life».

Uansett – det skader jo ikke å vite hva som er de aller beste spisestedene på flyplasser, så kan man enten notere de ned og spise der ved anledning, eller rett og slett booke seg en tur til nærmeste by, vel vitende om at et måltid i hvert fall kommer til å bli suksess.

De to første på listen er nominert av sjefen for British Airways i Nord Europa – Peter Rasmussen.

 

Gordon Ramsays Plane Food, Hethrow Terminal 5

Ramsey-Heathrow

 

Den kjente sinnakokken Gordon Ramsays har åpnet restauranen Plane Food Heathrow Terminal 5. Og det skal etter sigende være et fantastisk sted å spise.

Restauranten har alt en flyplassrestaurant skal ha, fra store vinduer med utsikt over flyplassen til en meny som er tilpasset både dem som vil ha en kjapp matbit eller et lengre, mer avslappende måltid.

En variert meny av fisk, pasta, kjøtt og salater gir massevis av valgmuligheter. Dersom du har dårlig tid kan du velge fra «picnic»-menyen som inneholder smakebiter fra fire forretter, hovedretter eller desserter.

Book tur til London her

Bo f.eks på deilige Park Plaza Westminister Bridge

 

Park-Plaza-Westminister-Bri

 

Få tips til flere hotellkupp i London her

 

The Perfectionist`s Café, Heathrow Termminal 2

tpc1

Photography by Simone Canetty-Clarke – www.simphotography.com

Heston Blumenthal, kjendiskokk som står bak den fasjonable restauranten «The Fat Duck» er også med på listen med sin flyplassrestaurant «The Perfectionist`s Café»Heathrow Terminal 2.

Med løfter om å servere mat som både er morsom og velkjent, får du blant annet en fantastisk frokostmeny som inneholder engelsk frokost, toast og syltetøy, og tradisjonelle britiske favoritter som pølse-smørbrød.

Grillmenyen inneholder burgere, kylling og ulike steker. Det er også et godt utvalg av fish & chips, pizza, salater og smørbrød, i tillegg til en nitrogen-isbar.

Book tur til London her

Det beste hotellet for en billig tur til London:

 

ibishotel
ibis London Blackfriars

 

Les den store Londonguiden m/fl. tips til hoteller her

 

Tortas Frontera, Chicago O`Hare flyplass, USA

Chicago-Frontera

Utenfor Storbritannia har det internasjonale reiselivsmagasinet Conde Nast Traveler kåret Tortas Frontera (Rick Bayless) på Chicago O`Hare flyplass til den beste flyplassrestauranten i verden.

Og Chicago  – det går jo for å være en av USAa topp fem byer samt et alternativ til New York med bra shopping, gode restauranter og et rikt utvalg av jazz- & blues-klubber.

Men på flyplassen Chicago O`Hare må du altså stikke innom restauranten Tortas Frontera. Menyen her inneholder blant annet håndlagde smørbrød (tortas), nylagde tortillachips og en salsa og guacamolebar.

 

Tre flotte hoteller nær The Magnificent Mile:

 

MM


Les også: Er denne byen det nye New York

 

 

Bubbles Seafood & Wine Bar, Skiphol flyplass, Amsterdam

Bubbles
Kanskje har du tenkt til å få med deg tulipanblomstringen i Amsterdam i år? Blomsterparken Keukenhof som er en av Nederlands mest besøkte turistattraksjoner kan by på ikke mindre enn 7 millioner blomster og er virkelig et syn for øyet.

På vei hjem anbefales du å sette av tid til å nyte sjømat og champagne på det som går for å være verdens beste restaurantbar, Bubbles Seafood & Wine Bar på flyplassen Skiphol.

Her kan du meske deg med blant annet  saftige østers eller tradisjonell rå hollandsk sild, eller finne deg noe annet spennende på den store menyen av større retter.

Her er et anbefalt hotell i kule Amsterdam:

6325959_66_z

Room Mate Aitana

 

 

Airbräu Brauhaus, Munchen, Tyskland

Bieregarten
Visste du at verdens beste flyplass er flyplassen i München (kåring 2013)? Visste du at her finner du også Europas eneste flyplassbryggeri, nemlig Airbräu Brauhaus.

Sving innom og smak på godsakene neste gang du er i München for restauranten er også tilknyttet en innendørs «utendørsservering» hvor du får servert deilig bayernske delikatesser som svin, pølser, potetballer og hamburgere.

München er ellers Tysklands 3. største by og kan friste med alt fra arkitektoniske perler og en rik historie til shopping, fotballkamper og selvfølgelig en storslått oktoberfestival (som faktisk finner sted i september de fleste steder i Tyskland).

 

Her kan du gjøre scoop på hoteller i helgene, da alle businessfolk har reist hjem:

Munchen


Sofitel Munich Bayerpost

 

Ink.sack, Los Angeles International Airport, California, USA

 

LA-Airport

 

 

Som nordmann er det vel ikke denne flyplassen man besøker oftest om man ikke har bosatt seg i byen i håp å gjøre karriere som filmstjerne, men når du først skal hit, for det må man jo nesten før eller senere, så er det altså restauranten Ink.sack på Los Angeles International Airport som skal besøkes.

De har havnet på listen over de 6 beste flyplassrestaurantene i verden på grunn av restaurantens evne til å forvandle et simpelt smørbrød til en skikkelig Hollywoodstjerne. Verdens beste baguetter får du også her med fyll fra all verdens hjørner.

Los Angeles har jo ellers alt å by på – så sett av god tid slik at du ikke føler du må tilbake med det første. Kanskje frister det med en lang biltur, og da må du lese denne flotte guiden først.

Ellers kan vi anbefale dette hotellet:

Ace Hotel Downtown Los Angeles

 

Ace-LA
Ace Hotel Downtown Los Angeles

 

Les også:

Her en Gwyneth Paltrows favoritter i Los Angeles

San Francisco: 28 reisetips til USAa beste by