Verdens beste høstferier

Her er topp 10 byer å reise til i høst.

Høstferien nærmer seg og det er snart på tide å bestille reisen nå mens tilbudet er fortsatt stort. Er du sikker på hvor du skal legge ut din neste reise?  Her er vår kåring på verdens beste høstferier:

1.New York, USA

newyork

New York, The Big Apple, The City that never sleeps. Kjært barn har mange navn og NYC holder en spesiell plass i nordmenns hjerter. Til tross for en lengre reise, er dette en soleklar favoritt og flyene fylles opp med spente passasjerer som er klare til å oppdage alt New York har å by på.

The Big Apple er like vakker på alle årstider, men det er noe spesielt med byen om høsten. Det sies at høsten i storbyen er lik som våren i Paris.

Sjekk vår guide til New York her.

Her bor du :

Det kuleste hotellet: CitizenM

Dette er et fargerikt mesterverk av et hotell med en super plassering rett ved Times Square. Folkene som jobber på hotellet kalles ambassadører, og er virkelig det også. Lobbybaren er et møtested, og alt i alt er dette et hotell hvor du virkelig føler at du lever.

Loungen på taket er en fin detalj, mens rommene virkelig har sjel og er annerledes enn det du er vant til.

Hvis du vil oppleve noe litt annerledes, litt kulere og litt tøffere på hotellfronten så er CitizenM et veldig godt valg. Ikke forvent deg en standard hotellpakke, men spis frokost med dine medgjester på en lang bardisk eller bare heng rundt datamaskinene i lobbyen.

Her trenger du ikke Tinder. Lobbyområdet er mer enn nok.

Les mer om hotellet her og se flere bilder

 

Det beste hotellet: The St. Regis

Det er litt vanskelig å velge det absolutt beste hotellet i New York. Alle hotellene på listen over kunne vært der. Hoteller med sjel, luksus og design. Vi velger likevel The St.Regis New York som vår absolutte favoritt.

Hotellet er et dyrt hotell hvor du skal slite med å finne en natt til under 5 000 kr, men du får faktisk det du betaler for. Kanskje spesielt etter at hotellet har pusset opp alle rom, fellesarealer og sin King Cole Bar som nå er King Cole Bar & Salon. Stedet hvor Bloody Mary ble født

Hotellet sier selv at de har den beste adressen på Manhattan, og det er litt vanskelig å krangle med det. Rett ved 5th Avenue, Central Park og med veldig fine restauranter og barer rundt.

Å bo på St. Regis er en opplevelse for livet.

Les mer om hotellet her og se flere bilder

Ute etter luksushotell? Sjekk de aller beste i New York her

 

2.Dubai

iStock_000023935684_Full

Dubai om sommeren kan være veldig varmt og temperaturene kan stige opptil 45-50 grader. Det er best å besøke Dubai mellom oktober og april når temperaturen er akkurat passe, men likevel herlig nok. Dubai er den største av de syv arabiske emiratene og er kjent for sin storslåtte arkitektur, kunstige øyer og det fabelaktige utvalget når det gjelder shopping. Emiratet er ultramoderne, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen. For oss nordmenn er Dubai kanskje den mest populære feriedestinasjonen i Midtøsten. Oppfyll drømmereisen til Dubai her.

 

Her bor du:

Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa

5914122_208_z

Sjekk hotellet nærmere her

 

3.Brügge, Belgia

Den belgiske storbyen er omtalt som Nordens Venezia og  er superkoselig om høsten med sine kanaler, middelalderarkitektur og brostensgater.Sjokolade og øl er et must når du besøker byen. Kanskje ikke akkurat to ting man nyter sammen, men ikke desto mindre to ting, som skal nytes i Brugge.

Her bor du:

Relais & Chateaux

 

Hotell, med 4 stjerner, og med en restaurant, nær Grote Markt.

 

4.Berlin, Tyskland

iStock_000026486275_Full

Med en gang studentene er tilbake i høst,  er det liv over alt i storbyen.

Utelivet i Berlin har ikke sidestykke i Europa.  Alt fra Club der Visionaere til Cookies, fra puber til restauranter som blir innendørs-røykeklubber hele natta.

Skal du shoppe så tenker du kanskje Fifth Avenue eller Oxford Street. Det bør du ikke, du bør tenke Friedrichstrasse, Weinmester strasse, KaDeWe og alle de andre stedene i Berlin. Nye dukker opp hele tiden, og også her kan det med den utviklingstaken som byen har være smart å snakke med noen lokale. Det er også slik at hvilke områder som har de beste designbutikkene forandrer seg, og samtidig: Mange butikker og designere har såkalte pop-upstores.

Her bør du:

Nhow, Berlin

hotell4

Dette er Europas første musikkhotell – det eneste hotellet i Europa som tilbyr to musikkstudioer. Nesten alt er i rosa og har et lekkert design – både inne og utenfor hotellet. Hotellet ligger i Berlin sentrum, i nærheten av barer, utesteder og trendy restauranter. Les om hvorfor Berlin er verdens beste storby her.

 

5.Miami, USA

iStock_000049735474_Full

En høstferie i Miami er billigere hvis dere reiser til høsten, med direktefly fra Oslo til Miami fra kr 1499 én vei med Norwegian,-! Været er også fantastisk, med temperaturer som ligger da på rundt 30 til 33 grader fra juni til oktober. Strendene i Miami Beach er legendariske. De strekker seg langs hele kysten, og er med sine fargerike livvakthus og yrende liv blant byens mest særegne kjennetegn. Enten du vil slappe av, drikke, høre på musikk eller se og bli sett, kan du være sikker på at du finner deg en flekk på stranda som passer helt perfekt til deg.

Les vår store Miami-guide her.

Her bor du:

I Miami Beach er det ikke akkurat mangel på fine hoteller som vil få deg til å føle deg kongelig. Uansett om du har stor lommebok, litt mer begrenset budsjett, er ute etter fest og moro eller bare vil slappe av og nyte (strand)livet – Miami Beach har garantert et hotell som passer for deg.

Historisk sus

1190549_124_z

Skal du til Miami Beach én gang, og har et relativt høyt budsjett, er spesielt ett hotell du bør se nærmere på. Vi snakker selvfølgelig om legendariske Fontainebleau, hotellet som har vegger fulle av historie og stadig er stedet å befinne seg hvis du vil være der det skjer.

6.Praha, Tsjekkia

iStock_000016564857_Large

Hovedstaden i Tsjekkia er uten tvil en av Europas aller vakreste byer og har du allerede opplevd Praha er du nok enig i at flere burde besøke «Den gylne byen».

Ikke bare har Praha en rekker severdigheter, museer, kulturliv ,shoppingmuligheter og et pulserende uteliv. Det er også godt kjent at ingenting slår en kald tsjekkisk øl på en varm sommerdag.

Her bør du bo:

I Praha kan du finne rimelige hoteller og litt dyrere hoteller – alt etter ditt ønske. Vi anbefaler at du bor i nærheten av Wenzelsplassen:

Jalta Boutique Hotel

Les om hotellet her.

 

K&K Hotel Fenix

Les om hotellet her.

7.Oslo

iStock_000055518176_Large

Hva med en høstferie i Tigerstaden? Oslo er utrolig koselig i høst og det er alltid ting å gjøre i hovedstaden hvis været skulle bli dårlig.

Har du oppdaget Oslos skjulte perler? Ikke? Da bør du lese den store Oslo-guiden. 

Her bør du bo:

Luksus: The Thief

Dette er kanskje det aller fremste luksushotellet i Norge, i hvert fall av den moderne typen. Nydelig plassert på Tjuvholmen, med et strålende spa og en god restaurant. The Thief er hotellet du tar med deg den spesielle i ditt liv på for å oppleve en spesiell kveld eller natt i Oslo.

Se nærmere på hotellet her

Cl_Royal_Christiania_SR_1

For deg som vil ha fasiliteter: Royal Christiania

Det store hotellet midt i Oslo som har alle fasiliteter du kan ønske deg med svømmebasseng, møterom, stor frokostsal og alt annet.

Se nærmere på hotellet her

 

8.Dublin, Irland

iStock_000053864562_Large

Det er ikke bare på grunn av St.Patricks Day du bør ta turen innom Dublin. Dette populære reisemålet har mye annet å by på; spennende kultur, historie, hyggelige puber, deilig øl, kombinert med irenes vennlige væremåte. Det anbefales å besøke storbyen mellom mai og september – da været er mest behagelig på disse månedene. Besøk de lokale pubene for å få innblikk i ekte irsk pubkultur, eller lær om den verdenskjente øltypen, Guinness, på Guinness Storehouse. Ellers har byen kjempegode shoppingmuligheter på Grafton Street og Henry Street.

Her bør du bo:

 

The Marker Hotel

Les om hotellet her.

 

9.Dubrovnik, Kroatia

iStock_000048252646_Large

Dubrovik er blant nordmenns favorittdestinasjoner, og ikke uten grunn. Denne byen tilbyr på noe for alle og enhver – spennende kultur og historie, nydelige strender, nydelige fiskerestauranter, god shopping, kule beach-cluber og ikke minst den velkjente gamlebyen og bymurene. Har du ikke vært i Kroatia før, er Dubrovnik et must! Været her også varmt i høst . Fra mai til oktober er det stort sett strålende vær, selv om høysesongen juli og august kanskje kan bli i varmeste laget.

Dette er to av byens beste hoteller:

Valamar Argosy Hotel

2

Les om hotellet her.

 

Hotel Lero

1

Les om hotellet her.

 

10.Barcelona, Spania

iStock_000014234301_Large

Været er fortsatt varmt i Barcelona om høsten med opptil 20 grader fra september til oktober.

Med sine 1,6 millioner innbyggere er Barcelona Spanias nest største by. Byen har vært et populært turistmål i flere år nå, og dette kommer blant annet av at den er rik på kulturarv, har flere flotte arkitekturer og ikke minst hjembyen for et av verdens mest anerkjente fotballag, nemlig FC Barcelona.

Barcelona er også et shoppingmekka for de som ønsker det. Hovedgaten La Rambla inneholder en mengde nisjebutikker hvor du kan finne utrolige kupp, men om du skulle ønske å kikke i de store kjedebutikkene, så bør du bevege deg til Placa Catalunya. De ekslusive merkene som Chanel og Mulberry finner du på Pg. Gracia.

Her bor du:

 

Budsjett – under tusen lappen:

1. Hotel Villa Emilia

Dette hotellet ligger midt i Barcelona sentrum, i nærheten av Golferichs samfunnssenter og Catalonia nasjonale kunstmuseum. På kvelden kan du nyte en deilig middag på hotellets restaurant etterfulgt av en cocktail i salongen.

Alle rommene har allergitestet sengetøy og gratis aviser, så om været ikke skulle leve opp til forventningene kan du nyte late dager i sengen.  I tillegg så tilbyr hotellet massasje på rommet om dette skulle være ønskelig.

Les mer om hotellet her

 

Luksus – over tusenlappen:

1. ALMA Barcelona

ALMA ligger i hjertet av Barcelona med gåavstand til Barcelona Egyptian Museum og Casa Mila. På dette 5 stjerners hotellet kan du ta deg en treningsøkt etterfulgt av deilig badstue. Hele bygget er gjennomført i en luksuriøs stil med en flott restaurant. Bryllup og andre arrangementer tilbys ved forespørsel.  Mot en avgift kan du få egen transport til og fra flyplassen, og det tilbys buss til cruiseskipterminalen.

De 72 gjesterommene er alle topp utstyrt med både internett LCD TV, gratis aviser og telefon. Badet inneholder gratis designtoalettartikler.

Les mer om dette hotellet her