Foto: iStock

Dette er verdens beste restaurant

Enten du er en matelsker eller vil bare ha en enestående opplevelse på reise, så er dette restaurantene du velger.

Det anerkjente reisemagasinet,Condé Nast Traveller, har endelig publisert sin årlige liste på verdens beste restauranter. Restaurantene fra prestisjelisten «The Gold List 2018» er håndplukket av magasinets redaktører.

Nylig har vi skrevet at matopplevelser er en av de største reisetrendene for 2018. Vi velger gjerne neste reisemål basert på matkulturen i landet. Og hva er vel bedre enn å oppleve en av verdens beste restauranter? Her får du både en gastronomisk opplevelse og de beste matbildene på Instagram! På disse restaurantene kan du risikere å møte på en kjendis eller to, og du bør helst bestille bord langt i forveien. Ja, kanskje prisene kan være høye, men det er kanskje ikke så rart med tanke på at disse restaurantene er i verdensklasse.

Søk etter hoteller her.

Søk fly her.

Balthazar, New York

Midt i hjertet av Soho finner du denne restaurantperlen som scorer høyt på kvalitetsmat, god vin og atmosfære. Den franske brasserien serverer omkring 1500 gjester daglig, og restaurantens biff og pommes frites er en av de mest bestilte matrettene fra menyen. Ikke bli overrasket om du ser en kjendis ved sidebordet. Om det heller frister å slukke tørsten, er Balthazar et fint sted å ta seg en drink. I den populære baren bør du bestille deg en forfriskende drinkbloody mary eller cosmopolitan. Det forventes selvfølgelig at du har et pent antrekk.

Hjemmeside: http://balthazarny.com/

Adresse: Balthazar, 80 Spring St, New York, NY 10012, USA

Her bor du i New York: Yotel

Søk etter hotell i New York på Trivago!

Orana, Adelaide, Australia

Orana (som betyr velkommen) er en gourmetrestaurant som spesialiserer seg på australsk cuisine. Restauranten ble også kåret til verdens beste restaurant av Gourmet Traveller Magazine i 2017. Menyen endrer seg sesong etter sesong, og består av alt fra deilig sjømat til mør biffkjøtt og vegetariske retter. Restauranten rommer ikke mer enn 20 personer, men er likevel en opplevelse for livet.

Hjemmeside: http://restaurantorana.com/

Adresse: 1/285 Rundle St, Adelaide SA 5000, Australia

Her bor du i Adelaide: Ibis Adelaide

Claude Bosi At Bibendum, London

Med sine moderne lokaler, ikoniske glassmalerier og et fantastisk interiørvalg, er det ikke til å unngå at denne restauranten er noe helt for seg selv. Restauranten ligger i en gammel Michelin-bygning med flere inventarer av Michelin-mannen, «Bibendum», på alt fra servietter, glassmaleri og krydderkverner. Selv har restauranten fått sine to Michelin-stjerner for første gang i 2018. Restauranten spesialiserer seg på enkel fransk cuisine med vinmeny fra det sørlige Frankrike. Her kan du sitte og spise vakre måltider med musikk fra Norah Jones spillende i bakgrunnen.

Hjemmeside: http://bibendum.co.uk/

Adresse: Michelin House 81 Fulham Road, Chelsea London SW3 6RD

Her bor du i London: Club Quarters Hotel, Trafalgar Square

Finn hoteller i London hos Trivago!

Heron & Grey, Dublin

Kvalitet, kreativitet og friskhet. Dette er noen få stikkord for å beskrive denne enstjerners Michelin-restauranten i Dublin. Her spiser du på en av de minste restauranten i den irske hovedstaden. Det er ingen vinduer eller utsikt å nyte – utenom den flotte maten. Maten er også som en forestilling! Hver eneste matrett er helt unik, laget med sesongens beste råvarer.

Hjemmeside: http://www.heronandgrey.com/

Adresse: 9A Main St, Blackrock, Co. Dublin, Irland

Her bor du i Dublin: The Morgan

The Gannet, Glasgow

Du finner The Gannet i en av Glasgows hippeste strøk, Finnieston. Det serveres klassiske retter fra det sørlige Skottland, som er presentert i moderne stil. Interiørstilen er minimalistisk, med sine typiske skotske murvegg og få innslag av kunstverk på veggene. Fokuset er kun på maten og servicen. Dessuten har restauranten byens eneste kvinnelige vinekspert og vinkelner, med bakgrunn fra topprestauranter i Paris og London.

Hjemmeside: https://www.thegannetgla.com/menu.php

Adresse: 1155 Argyle St, Glasgow G3 8TB, Storbritannia

Her bor du i Glasgow: CitizenM Glasgow

Ramón Freixa, Madrid

Denne tostjerners Michelin-restauranten er en del av  luksushotellet, Hotel Único, og ligger i distriketet Salamanca, kun noen få meter fra Madrids shoppinggate. Å spise her er ganske så intimt, da restauranten har bare syv spisebord for gjestene. Restaurantkokken Ramon Frexia besøker restauranten nesten daglig, slik at du mest sannsynlig får hilse på ham om du vil.

Hjemmeside: https://www.ramonfreixamadrid.com/en/

Adresse: Calle de Claudio Coello, 67, 28001 Madrid, Spania

Her bor du i Madrid: Gran Via Capital

Søk etter hotell i Madrid her!

Il Santo Bevitore, Firenze

Hos Il Santo Bevitore får du ikke bare tradisjonell italiensk mat, men en moderne tvist av den. Navnet betyr «den hellige drikkeren»; og dette gjenspeiler også i interiørvalget. Du kan beundre de hundre år gamle rødvinsflaskene, som er brukt som pynt i lokalet. Om du liker god vin, oster og delikatesser, da er dette lokale stedet for deg.

Hjemmeside: http://ilsantobevitore.com/

Adresse: Via di Santo Spirito, 64/66

Her bor du i Firenze: Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

La Chassagnette, Arles, Frankrike

Det er absolutt verdt å reise helt til Arles for maten. Faktisk er restauranten 15 minutters kjøretur fra sentrum, men likevel er dette en av de mest anbefalte restaurantene i byen – i landet og nå i verden.

La Chassagnette baserer seg på orangiske råvarer som blir dyrket i restaurantens grønnsakshage. Den unge sjefskokken Armand Arnal får sin inspirasjon fra råvarene og mikser sammen en meny som tilbyr noe for alle. Dessuten er La Chassagnette verdens eneste organiske Michelin-restaurant. Om sommeren og våren kan du nyte maten ute i den nydelige terrassen omringet av en vakker, grønn hage. Fra Paris er det ca én timers flytur til Arles.

Hjemmeside: http://www.chassagnette.fr/fr/

Adresse: Chemin du Sambuc, 13200 Arles, Frankrike

Her bor du i Arles: Hotel du Mas de la Chapelle

Kyubey, Tokyo

Hos Kyuney kan du sitte og smake på en av Japans, og verdens, beste sushi restaurant. Tokyo er tross alt verdens beste land for å spise sushi. Det er selvfølgelig utallige sushi-restauranter i ulike prisklasser i Japan, og 22 av dem er Michelin-restauranter.

Kyubey har helt siden 1935 ligget i det populære shoppingstrøket Ginza og er kjent som sushis «mekka». Det er alltid lange køer utenfor restauranten, ettersom de ikke tar imot forhåndsbestilling av bord. Dermed er det alltid en regel på å dukke opp i restauranten før 11:30 for bestilling.

Hjemmeside: Kyubey Main Rrestaurant

Adresse: 8 Chome-7-6 Ginza, Chūō, Tokyo 104-0061, Japan

Her bor du i Tokyo: Cerulan Tower Tokyu Hotel

Les også:

Det finnes kun ett Tokyo

20 grunner til å reise til Frankrike