Verdens beste sykkeltur er i Norge

remote norwegian shore on hardangerfjordDet å sykle på ferie gir en enorm frihet og kan være en strålende opplevelse. En pause når man ønsker det med nyttig fysisk aktivitet og total frihet er en virkelig opplevelse for mange av våre sanser.

At det finnes mange gode sykkelturer du kan ta i verden er det ingen tvil om, men i juni-nummeret av Sunday Mirror Travel er det ett sted som rangerer øverst på deres rankingliste.

Sjekk de beste hotellene i verden på Laurel Nights her

I en beskrivelse som toppes med «the rosy-cheeked one» er det Hardangerfjorden som får sin virkelige riktige plass som en helt utrolig sykkeltur. Eller som man sier i omtalen: Roll with the trolls.

Man mener man bør begynne i Bergen før man tar toget til Voss før man sykler forbi Eidfjord og Kinsarvik. Det anbefales også å stoppe i Lofthus, hvor Edvard Grieg fant så mye av hans inspirasjon.

Les vår guide til Bergen her

Ikke overraskende anbefales det også et hotell.

ullensvang

Hotell Ullensvang, Lofthus 

Dette hotellet kom på en andreplass på Nettavisens kåring over de 25 beste hotellene i Norge i 2015 – se hele kåringen her. Sjekk inn. Pust ut – sier hotellet selv, og det stemmer nok godt med både hvordan hotellet framstår og hvor det er plassert i Hardanger. Med alt fra gode spisemuligheter til store naturopplevelser. gode bademuligheter og veldig fine rom er dette en sikker norsk historisk vinner. Hotellet fyller 170 år i 2016, og har vært familieeid helt siden det ble åpnet.

Se nærmere på hotellet her

Finn billige flyreiser ved å søke i 800 reisesider samtidig