Verdens mest populære storby

Hvilken by er mest pop? Det er kanskje ikke den storbyen du tror. Årets vinner har havnet på topp 10-listen i flere år, og rykket opp til andreplass i fjor. London kapret førsteplassen med sine 18,58 millioner besøkende i 2015, men årets vinner er på ingen måte lik den britiske hovedstaden. Verdens mest populære storby er full av kontraster, og en av verdens mest fascinerende byer med sine kanaler og glitrende skyskrapere. Den årlige «Globale destinasjoner-indeksen»  utarbeidet av Mastercard, presenterer 132 byer i verden som vil få flest turister på besøk i 2016. Det er ingen norske byer på listen, men Stockholm og København kommer med henholdsvis 56. og 65. plass. Så, hvilken by er poppis? Se listen her:  

Nummer tre på listen er Paris

Paris, France

Du oppdager alltid noe nytt i Paris, uansett hvor ofte du har vært her. Paris er som et land i seg selv. Sjarmerende historiske smågater kombinert med det moderne og nye i en romantisk atmosfære. Du kan gjøre alt fra å spise deg stappmett på makroner til å sitte på en sidekafé og beundre menneskene foran Notre Dame-katedralen. Verdens mest romantiske storby kommer på 3.plass med sine 17,66 millioner besøkende i 2015. I 2016 forventes det hele 18,03 millioner besøkende, som er en økning på 2,1%. Les mer om Paris skjulte skatter her. Eller vår miniguide her.Dette hotellet er et av de beste i Paris – for deg som vil oppleve det beste av byen.

Her er verdens beste hoteller i Paris.

[metaslider id=55384]

Nummer 2: London

Panorama of the British House of Parliament, Big Ben Clock Tower, Westminster Bridge.

Selv om været ikke kan sammenlignes med solfylte feriesteder, så er det noe med denne byen som varmer vårt hjerte. London hadde ca 19 millioner besøkende i 2015 og det er vel kanskje ikke så rart. Det er tydelig at London bare vokser som en turistby. Indeksen Mastercard forventer en økning på 7 % besøkende i 2016 kontra 2015. Vi nordmenn elsker weekendferier til London. Den travle storbyen byr på bra shopping, koselige kafeer, puber og ikke minst et pulserende uteliv vi aldri blir lei av. Usikker på hvor i London du bør dra? Da kan du lese vår guide til London her. For tips til hvor du bør overnatte, kan du sjekke ut de 10 beste hotellene her. Beste hotellet for shopping? W London Leicester Square.

Sjekk Londons aller beste hoteller på Laurel Nights.

[metaslider id=55389]

Verdens mest populære by er Bangkok

Panoramic view of urban landscape in Bangkok Thailand

Gylne bygninger, markeder på flytende båt(!) og kontrasten med de moderne skyskraperne – dette gjør Bangkok et populært sted. Enten om du vil oppleve festing i Khao San Road, utforske templer og Buddha-skulpturer, fråtse i thaimat på nattmarkedet eller prute deg gul og blå på gode og dårlige varer, Bangkok har noe for alle og enhver. Bangkok går fra å være på andreplass i fjor, til å bli årets mest populære by i 2016. Hele 19 millioner besøkende tok ferien i Bangkok i 2015 – og Mastercard-indeksen forventer en oppgang på 9,6% i 2016. I Bangkok kan du finne hoteller som dette med legendarisk utsikt. Hvis du vil få følelsen av en thailandsk grønn oase midt i storbyen er dette hotellet perfekt for deg. Ellers elsker vi dette gjestehuset som ligger ved Chao Praya-elven. Tenkt deg til Bangkok til nyttår? Du opplever nemlig noen av verdens mest spektakulære feiringer her. Få med deg fargerike fyrverkeri fra takterrassen til Lebua at State Tower. Det er verdt alle pengene med utsikt over den glitrende bysilhuetten!

Du må bare sjekke disse hotellene i Bangkok!

Les også: De 12 stedene du bør bo på i Thailand

[metaslider id=55393]

Her er topp 20:

 1. Bangkok

 2. London

 3. Paris

 4. Dubai

 5. New York

 6. Singapore

 7. Kuala Lumpur

 8. Istanbul

 9. Tokyo

 10. Seoul

 11. Hong Kong

 12. Barcelona

 13. Amsterdam

 14. Milan

 15. Taipei

 16. Roma

 17. Osaka

 18. Wien

 19. Shanghai

 20. Praha

Leie bil? Sjekk her.

Her finner du rimelige flybilletter.