Foto: Martin Losvik

Foto: Martin Losvik/SALT

Verdens største badstue ligger sør for Bodø

Det er ikke bare på grunn av nordlyset at Nord Norge får turistene til å strømme til. Verdens største badstue, Agora,  har nå åpnet på Sandhornøya sør for Bodø, i Glideskål kommune, og internasjonale nyhetsmedier som Daily Mail har fått øynene enda mer opp for Nordland. De fleste av oss er vel vant til små badstuer som man deler med 3-4 personer, mens denne ligger på idylliske omgivelser på en strand, med store glassvinduer, samt med plass til  ca. 120(!) personer.

 

Martin-Losvik2
Foto: Martin Losvik/SALT

Badstuen er inspirert av norsk kulturliv og er en del av et kunstprosjekt fra det kunstneriske programmet SALT. Med arkitektur som er inspirert av norsk fiskehjeller, kan du sitte i den enorme saunaen og slappe av mens du ser utover det spektakulære Nordishavet. Bli varm i kroppen, og ta en tur ut og dyppe deg i vannet. En herlig opplevelse.

Når de ikke fyrer opp de 4 vedovnene, kan det arrangeres konserter, seminarer, teater eller opplesninger i rommet. Agora har også et stort barområde som rommer 100 personer.

På samme område har SALT også andre kulturtilbud. Gildehallen har kapasitet til 1000 personer og er brukt som et sted for festivaler, konserter, utested og et sted for å nyte en god måltid. Utenfor ligger nydelig arkitektur av tre, hvitt sand, og det beste av alt: åpent hav med frisk bris.

 

MartinLosvik62

Foto: Martin Losvik/SALT

Marte_Antonsen_Arkitektur32

Foto: Marte Antonsen/SALT

programme

Foto: Gunnar Holmstad/SALT

Slik kommer du deg til SALT:

Ta båt fra Bodø kl. 11.30. Det er retur 15.30. Booking nødvendig:
Arctic Cruise: terje@arcticcruise.no Tlf 91826813/90809071
Arctic Rib: johnny@arcticrib.no Tlf95724517
Båten går fra kaia ved SAS-hotellet og redningsskøyta.
Pris: 500 kr tur/retur.

Sjekk her for åpningstider og priser

 

Har du tenkt deg til Sandhornøya? Da er det her du bør bo:

 

Scandic Havet

Hotell med 4 stjerner i Bodø og med en bar/lounge og et konferansesenter.

Sjekk også Hotell Grand Bodø, som ligger sentralt og rett ved shoppingen på Glasshuset. Sjekk ut deluxe dobbeltrom for en super opplevelse. Her bør du også vurdere Oppsahl Gjestegård, et sjarmerende lite hotell(gjestegård) med 11 rom.

Sjekk flere hoteller i Bodø her.

 

 

 

Instagram-bilder fra Agora og Sandhornøya: