Foto: MIR and Snøhetta

Verdens største undervannsrestaurant kommer til Norge

Dubai, Maldivene, Florida, og nå Norge. Her kan du spise under vann ved Norges sydspiss.

Snøhetta har tegnet en restaurant som skal ligge under vann utenfor Lindesnes. Åpningen av restauranten «Under» blir i første kvartal i 2019, med rom for opptil 100 restaurantgjester. Prislapp? Svimlende 45 millioner kroner.

Beliggenheten kommer til å bli ytterst i havgapet ved Båly, kun ti minutter fra Lindesnes Fyr. Restauranten er ikke bare verdens største, men også Europas aller første. Denne skal være en hyllest til den norske naturen og til Lindesnes, skriver Snøhetta i en pressemelding. Det som skiller denne undervannsrestauranten med de andre i verden, er at «Under» heller ser ut som en vannkikkert som hviler på havbunnen, fem meter under vann. De andre undervannrestaurantene i verden fungerer mer som et akvarium

Dette restaurantprosjektet skal bygges i samarbeid med eierne av Lindesnes Havhotell.

Restauranten er formet som en betongrør i røff betong og skal være ganske miljøvennlig. Over tid vil blåskjellbestanden på restauranten kunne bygge seg opp til å danne et kunstig blåskjellrev, som både renser sjøen og som naturlig kommer til å tiltrekke seg livet under vann. «Under» kommer ikke bare til å bli kjempepopulært i Norge, men vi spår at også utenlandske turister kommer for å oppleve verdens største undervannsrestaurant. Den har nemlig fått mye omtale allerede fra flere utenlandske medier, deriblant CNN.com, Mirror.co.uk og Nypost.com.

Foto: MIR and Snøhetta

Foto: MIR and Snøhetta


4 undervannsrestauranter i verden

Om du ikke klarer å vente til 2019, kan du bo på ett av disse hotellene med egen undervannsrestaurant:

1.Sea Restaurant, Anantara Kihavah Villas, Maldivene

Anantara Kihavah Maldives Villas, Kihavah, Restaurant

Dette er et av de mest populære resortene på vakre øya Kihavah Huravalhii Baa Atoll, Maldivene. På undervannsrestauranten SEA får du nyte utsikten av eksotiske fisk, skilpadder og til med hai. De gir deg til og med en bok som beskriver alle fiskene du kommer til å se.

Les mer om hotellet her.


2.Subsix at Niyama, Per Aquum, Maldivene

Seks meter under vann finner du dette eksklusive spisestedet på Maldivene. Du ankommer hit enten med en motorbåt eller med hele 43 trappetrinn ned fra hotellet.

Les mer om hotellet her.


3.The Al Mahara, Jumeirah Burj Al Arab Hotel, Dubai

Burj Al Arab Jumeirah, Dubai, Restaurant

Et av verdens dyreste hoteller må vel ha en av verdens mest spektakulære restauranter. Det sies at du får smake på Dubais beste sjømat på denne restauranten, som ligger i første etasje.

Les mer om hotellet her.


4.Ithaa Undersea Restaurant, Conrad Hotel Rangali Island, Maldivene

Conrad Maldives Rangali Island, Rangali Island, Restaurant

Ithaa Undersea Restaurant ligger selvsagt på Maldivene, og er en del av hotellet Conrad Hotel Rangali Island. Restauranten er flere ganger kåret til en av verdens rareste restauranter av TripAdvisor, og er kanskje den mest ikoniske undervannsrestauranten i verden.

Les mer om hotellet her.


Les også:

10 uvanlige restauranter du må se