Ditt nye reisemål i østen

Bystaten Singapore har hatt en utrolig utvikling de siste årene, og stiger nå frem som et mer og mer populært reisemål. Det skyter opp nye kontorbygninger og andre skyskrapere overalt, og Singapore har idag jobbet seg opp til å bli den nest-rikeste nasjonen i Sydøst Asia (kun slått av Japan). Men Singapore er mer enn bare et enormt handelssentrum, og landet kan by på spennende museer, flotte nasjonalparker og eksotiske forlystelseområder. Den stemningsfulle bydelen Chinatown i Singapore City har overlevd moderniseringsbølgen, og har uten tvil bevart sin sjarm på tross av at arealet har blitt vesentlig mindre enn hva det var.

Fly til Singapore

Det er ingen fly som flyr direkte fra Norge til Tokyo, du må mellomlande minst ett sted uansett og du burde regne en total reisetid på 14-16 timer. En enkel og grei løsning er å fly SAS til Amsterdam og direkte videre til Singapore med KLM – som veldig ofte har gode priser. Et annet alternativ er å fly via Frankfurt med Lufthansa, eller via Berlin med Air Berlin. Sjekk ut SAS sine ruter her. For mellomlanding i Europa kan du sjekke KLM, Lufthansa og Air Berlin. Om det kun er pris som er viktig, så prøv vår flysøkemotor for å finne flyturen som passer for deg.

Litt Fakta om Singapore

Areal – 647.5 km2 Hovedspråk – Kinesisk, Malaysisk, Tamil og mandarin er de offisielle språkene. Malaysisk er nasjonalspråket. Religion – Buddhisme, Islam og Taoisme er de tre største religionene. Innbyggertall – 4.151.264 Styreform – Republikk Geografi – Hele Singapore består av 50 små øyer, og hovedøya er faktisk ikke mer enn 42 kilometer lang og 23 kilometer bred. Singapore er forbundet med Malaysia i nord men en kilometer lang demning.

Reiseforberedelser

Før du setter nesen mot den fascinerende byen burde du gjøre et par forberedelser, både for sikkerhet og for at du skal få mest mulig ut av turen. Vaksinering er noe vi nordmenn ikke er så flinke til, og mye av grunnen er noe «det skjer ikke meg» holdningen vår. Når du skal reise til Singapore er det flere tyder vaksiner som er anbefalt, og disse burde du som regel ta i god tidd før avreise. De anbefalte vaksinene er: Hapatitt A og B,Difteri, stivkrampe, kikhoste og polioGulffeber Ellers er det å lese seg litt opp på byen og hva du bør prioritere under oppholdet.

Beste tid å reise

Det er ingen tid som er bedre enn andre når det gjelder Singapore. Hit kan du alltid reise uten å ta hensyn til været, for i Singapore er det sol og varmt året rundt. Det finnes utallige festivaler i landet, og   det kan være verdt å sjekke om det er noen du vil få med deg før du setter reisedatoene. Her finner du en oversikt over festivaler  og andre eventer.

Lokale forhold

Valutaen i Singapore er Singapore dollar og 1 SGD tilsvarer ca. 4.5 NOK. Det er ikke normalt eller forventet at du gir drikkepenger her, og flere steder blir dette sett på som en fornærmelse. På hoteller og restauranter blir det som regel lagt på et automatisk servicegebyr på 10% av regningen, så da er det heller ikke nødvendig. De du kan gi litt til er taxisjåfører, men du skal vite at de forventer seg ikke noe i det hele tatt. Du bør også være klar over at det er strengt forbudt å gi drikkepenger på flyplasser, og at det blir sett veldig alvorlig på om du skulle gjøre det. Det som er annerledes her i forhold til andre land vi ferierer i, særlig i Asia, er at vi fint kan drikke springvannet. Alt går gjennom renseanlegg som her i Norge, og du slipper derfor å bruke masse penger på flaskevann hele dagen. Singapore troner høyt på listen over verdens reneste byer, og det er ikke uten grunn. Her kan du nesten speile deg i gangfeltet (som regel i vakre fliser), og spise av bakken. Grunnen er at det er veldig mange adferd og oppførsel regler som du må holde deg innenfor. Du behøver ikke å være redd for å havne i fengsel om du bryter noen av de, men det straffes med bøter helt opp til 1000 SGD (ca. 4500 NOK), og det er advarselskilt overalt. Noen av reglene er:

  • Det er forbudt å tygge tyggegummi, og derfor også forbudt å ta det inn i landet.
  • Det er forbudt å spytte og kaste avfall på gaten.
  • Det er forbudt å røyke på offentlige steder, altså ikke bare restauranter.
  • Det er forbudt å ikke trekke ned i snoren på toalettet.
  • Det er forbudt å gå over gaten utenom fotgjengerfelt

Her bør du bo

I Singapore finner du det meste av overnattingsalternativer. Her kan du sove på luksushoteller, gammeldagse kinesiske hoteller og primitive sovesaler. Landet har til tross for sin lille størrelse mange hundre forskjellige hoteller i alle prisklasser å velge mellom. Vi har plukket ut noen for hver en smak.

Luksus

Four Seasons Hotel Singapore

Marina Bay Sands

Shangri-La Hotel Singapore

Raffles Hotel

The Ritz-Carlton, Millenia Singapore

Budsjett

Perak Hotel

5 Footway Inn Project Bugis

Robertson Quay Hotel

The Porcelain Hotel

Harbour Ville Hotel

Finn flere flotte hoteller her. 

Transport

Det offentlige transport systemet i Singapore er utrolig godt utbygd og effektivt. Metroens rutenett dekker nesten hele hovedøya, og er hele tiden i utvikling. De områdene som metroen ikke går til erstattes av busser, og forklaringen på rutene er veldig lett å forstå. dersom du ikke er noen stor tilhenger av offentlig transport, så kan du alltid ta en av de 10.000 taxiene med aircondition.