Henrik Trygg/www.visitstockholm.com

Verdens vakreste skjærgård

... finner du i den pulserende storbyen Stockholm!

Stockholm har for lengst blitt en storbyfavoritt for nordmenn, og ikke uten grunn; med sin sjarmerende bykjerne, omkringliggende øyer med unike særpreg, samt idylliske skjær og holmer, er dette byen som smelter de fleste hjerter! Uansett hva slags ferie du drømmer om er Stockholm byen som tilfredsstiller de fleste ønsker og behov.

Skjærgårdsidyll som bare må oppleves

Sveriges hovedstad består av mer enn 30.000 øyer, holmer og skjær som er spredt 80 kilometer øst fra byen helt ut til Østersjøen. Med det, kan Stockholm stolt skryte av å ha Sveriges største, og i mange øyne vakreste, skjærgård. Landskapet strekker seg fra forblåste skjærgårdøyer, til frodige bukter hvor ro og idyll preger terrenget.

Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Flere av de store og bebodde øyene er på sommerstid godt kjent for å være et ferieparadis, fylt med mye liv og røre. Legg turen for eksempel til Sandhamn, Blidö og Utö som har både hotell, feriehus, restauranter, båthavner og som tilbyr massevis av aktiviteter; båtkjøring, gåturer, fisking, padling, sykling, svømming, rib-tur, camping, restaurantbesøk – ja, listen for hvordan du kan fylle feriedagene er lang.

Andre nydelige øyer som er verdt opplevelsen er Grinda, Vaxholm og Fjäderholmarna – der er bademulighetene nemlig i verdensklasse og idyllen helt ubeskrivelig.

Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Ola Ericson/Stockholmsfoto

Ola Ericson/Stockholmsfoto

Skjærgården i Stockholm er nærmest utømmelig for herlige opplevelser, og perfekt for alt fra familie- til venneturer – uansett lengde på ferien.

Den beste måten å oppleve hovedstadens skjærgård er imidlertid å benytte deg av de mange skjærgårdsferjene som går fra Stockholm sentrum. Mer informasjon om utflukter til Stockholms skjærgård, finner du enkelt her.

Når det gjelder overnatting, finnes det både hoteller og en rekke campingplasser, herberger og mulighet for å leie hytter. Du kan også ta inn for natten i koselige privathus som et alternativ til litt dyrere hoteller. For den perfekte familieidyll, anbefaler vi deg for eksempel å sjekke ut Kastellet Bed & Breakfast på Vaxholm, eller det unike Sands hotell på Sandhamn.

Pulserende storbyliv

Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Ved siden av den idylliske skjærgården, er byen Stockholm i seg selv et «must» for alle reiselystne. Som fortalt innledningsvis, er byen spredt over flere ulike øyer og ved knutepunktet kan du nyte sjarmerende områder som City, Östermalm, Gamla stan, Söderhalm og Skeppsholmen.

Ola Ericson/imagebank.sweden.s

Ola Ericson/imagebank.sweden.s

City og Östermalm er den pulserende bykjernen, hvor du blant annet finner kjente shoppinggater, smakfulle restauranter, ikonisk arkitektur og selvfølgelig Stureplan – sentrum for de som kjenner lysten på en skikkelig fest.

Gamla Stan er kjent for sin spesielle atmosfære med de trange brosteinslagte gater, trange smug, hyggelige cafeer og småbutikker.

Skeppsholmen derimot, huser blant annet Nasjonal Museumet, Det Moderne Museet, Den Kongelige Kunsthøyskolen og Det Østasiatiske Museet, og er perfekt for kulturelt påfyll i nydelige omgivelser.

For den kreative og nysgjerrige, er Söderhalm den urbane bydelen som byr på en uformell stemning i et fargerikt miljø.

Enten du et ute etter gastronomiske restaurantopplevelser, spennende shopping, påfyll av kulturell kapital, fest og moro, eller innholdrike dager med familien – Stockholm er byen som aldri skuffer. Når det gjelder overnatting, passer Hotell Birger Jarl for deg som vil bo sentrumsnært, men på budsjett. Lydmar Hotell vil derimot gi deg både sjarm og atmosfære med hotellets beliggenhet ved vannkanten og med utsikt over det kongelige slott.

For mer informasjon og hjelp til å planlegge reisen til Stockholms pulserende by og idylliske skjærgård kan du klikke her.