Foto: OneLoveHotels.com

Vi har besøkt Sir Richard Bransons private safari lodge

Den engelske forretningsmannen Richard Branson er kjent for musikkfirmaet Virgin, som består av over 400 firmaer.

65-åringen har to private safarilodger i Sør-Afrika, og OneLoveHotels har besøkt begge:

1.Ulusaba Rock Lodge, Kruger Park, Sør-Afrika

Safari er i utgangpunktet en spektakulær opplevelse, safari på Sir Richard Bransons private game reserve Ulusaba er vanvittig opplevelse! Suitene på Rock Lodge klamrer seg til den høyeste fjelltoppen i Sabi Sand parken og har den beste utsikten det er mulig å oppdrive, maten holder høyt nivå, servicen er hjemmekoselig og husets rangere og trackere kommer til å sørge for naturopplevelser som garantert vil følge deg livet ut.

Ulusaba har også en annen lodge like i nærheten og vi anbefaler at man prøver noen netter på hvert sted hvis man skal hit.

Les mer om hotellet her.

Rommene

Rock lodge har bare åtte rom og vi bodde på lodgens master suite som levde opp til sitt navn. 100 kvadratmeter over tre plan med plunge pool på den ene terrassen og magisk utsikt fra den andre. Baderom med stort badekar som egnet seg perfekt til avslapping etter noen timer i bushen og romslig stue med minibar hvor alt er inkludert. Hotellet har tre ulike typer suiter i tillegg til Rock Cliff rooms som er stedets entry level kategori. De fleste vil klare seg lenge med sistnevnte ettersom de har store baderom og privat terrasse med spektakulær utsikt. Alle rom er utstyrt med velfylt minibar som er inkludert i prisen og baderomstilbehør fra Africology

Hvis du reiser med en venner eller har stor familie har lodgen en privat villa som huset inntil 10 personer og kommer komplett med egen butler.

Les mer om hotellet her.

Mat og drikke

Med tanke på at lodgen ligger midt i bushen et par timer i bil fra nærmeste by er kvaliteten på maten fantastisk. I tillegg er det mye av den så du kommer ikke til å gå sulten. Hver morgen før man drar ut på game drive serveres frukt, musli, kaffe, te og nybakte muffins. Når man kommer tilbake setter man seg ned å spiser en lang og god frokost bestående av egg a la carte, frisk frukt, smoothies og ferske bakevarer. Orker du, så kjører du en tre-retters lunsj før man igjen drar ut på ny game drive på ettermiddagen. Middagen serveres ofte til gjestene samlet før man utslitt snubler i seng etter en drink i baren kl 22!

Lodgen fokuserer naturlig nok på Sør-Afrikansk vin og kokkene plukker hver dag ut passende varianter til lunsj og middag, men hvis man har noen spesielle ønsker er det bare å spørre. Vår røde favoritt fra Sør-Afrika er Rubicon fra Meerlust og vi kan vel avsløre at de fortsatt har noen flasker igjen av den.

Les mer om hotellet her.

Trening

Det finnes faktisk et lite treningssenter her ute i bushen også og vi tror vi har våre ord i behold når vi lover deg den mest spektakulære utsikten fra et løpebånd som det er mulig å oppdrive! Her kan du observere elefanter og bøfler som slukker tørsten ved vannhullet som ligger 300 meter under deg, mens du prøver å kvitte deg med noen av kaloriene fra dagens seks måltider på Rock Lodge.

Hotellet har også et spa, beskjedent i størrelse, men med fantastisk dyktige terapeuter og som gjør underverker med kroppen etter noen dager i en humpete safari jeep.

Les mer om hotellet her.

Service

Det er alltid en glede å besøke hoteller hvor de ansatte både er stolte av arbeidsplassen sin og hvor de helt åpenbart trives i jobben. Slik er det på Ulusaba og det tar ikke lang tid før du føler deg som en naturlig del av gruppen og det er fascinerende hvordan de ansatte faktisk er like betatt av naturen og dyrenes som omringer de, som du garantert kommer til å være.

Les mer om hotellet her.

2. Ulusaba Safari Lodge, Kruger Park, Sør-Afrika

Ulusaba Safari Lodge ligger ved et uttørket elveleie i den sørlige delen av Sabi Sand parken og er en del av Sir Richard Branson sitt private game reserve. Lodgen har noen av de mest spektakulære suitene du kan tenke deg og du kommer svært nær det yrende dyrelivet. Her er det ikke uvanlig med elefanter som slukker tørsten i bassenget ditt på terrassen eller en smule ivrige sjiraffer som lener seg over lunsjbordet for å få tak på litt salat! Servicen er magisk, maten holder verdensklasse og det finnes alltid en nedkjølt flaske deilig Chenin Blanc i nærheten når du skal fordøye de siste inntrykkene som naturen har skjenket deg.
Ulusaba har også en annen lodge som ligger like i nærheten, så hvis du skal hit anbefaler vi at man prøver noen netter på hvert sted.

Les mer om hotellet her.

Rommene

Hotellet har 11 rom og du kommer til å like absolutt alle, men skal du hit er du nesten nødt til å betale litt ekstra slik at du kan bo i rommet som kalles trehuset. Trehuset ligger ca 10 minutters gange fra lodgens hovedbygning og ettersom det ikke er spesielt lurt å løpe rundt på bakken ute i bushen er rommet bundet sammen med resten av hotellet gjennom hengebruer og luftige trebrygger høyt oppe under trærne.

Turen er spesielt spennende i mørket etter en lang og god middag og det er reelle muligheter for å spotte vakre kattedyr med lommelykten, hvis du tør å se i det hele tatt! Rommet har utsikt over et stort vannhull hvor man fra sin egen terrasse kan observere lekne elefanter som slukker tørsten eller flodhester som krangler om hvem som egentlig bestemmer under vann. Det hele er så fascinerende at det kan være vanskelig å rive seg løs.

Les mer om hotellet her.

Mat og drikke

Det er umulig å gå sulten på Safari Lodge! Det blir servert en enkel frokost før morgenens game drive, en større frokost når den er avsluttet, tre retters lunsj midt på dagen og tre retters middag etter dagens andre økt i bushen. Maten holder særdeles høy standard, spesielt med tanke på at lodgen ligger flere timer fra nærmeste by. Menyen er stor og variert og har alt fra sunne alternativer som gaspacho av avokado til ikke fullt så sunne alternativer som huset viltburger med karamellisert løk og vellagret cheddar.

Safari Lodge har egen vinkjeller som er stappfull av Sør-Afrikanske kvalitetsviner som huset kokker tilpasser til dagens meny. Har du noen lokale favoritter du gjerne vil prøve er det bare å spørre, du får det garantert som du vil.

Les mer om hotellet her.

Spa

På aroma spa får du behandlinger som kommer til å gjøre underverket med din kropp som garantert kommer til å være mørbanket etter litt for mange timer på en range rover i bushen. Hvis du kommer frem da, vi ble hindret av en elefant som sperret veien den ene dagen vi skulle dit! Safari Lodge har også et lite treningssenter med løpebånd og frivekter hvis du ønsker å kjempe en (forgjeves) kamp mot kaloriene som blir servert deg her.

Les mer om hotellet her.

 

OneLoveHotels

I samarbeid med Nettavisen har OneLoveHotels laget Norges eneste hotellklubb hvor du kan bestille alle dine hoteller til garantert beste pris og samtidig hjelpe noen som trenger det! Blir du gratis medlemOneLoveHotels får du tilgang til nettets beste hotell- søkemotor.

Her finner du over 5 millioner hoteller og de garanterer deg billigste pris på alle sammen, men det er ikke det beste! Når du bestiller dine hoteller hos OneLoveHotels går 50% av  inntekten direkte til UNICEF. Du velger selv hvilke prosjekter du ønsker å støtte når du blir medlem og når ditt prosjekt er fullfinansiert, så velger du et nytt.

 

Les også:

Redd verden mens du sover

Dette er verdens dyreste hotell

Her er hotellene «alle» kjendisene må bo på