Reiseguide til Vietnam: Det nye Thailand

Stadig flere nordmenn velger en reise til Vietnam fordi man er på utkikk etter opplevelsesreiser og det eksotiske. Tidligere undersøkelser fra SIFO viser at nordmenn prioriterer opplevelser når de reiser utenlands på ferie, og i kombinasjon med rimelige billettpriser, så har Vietnam seilet opp som et populært reisemål.

Med fly til Ho Chi Minh City må du regne med minst én mellomlanding. Den raskeste flyreisen blir eventuelt fra Bangkok med Thai Airways eller Doha med Qatar Airways. Bestill flybilletter til Ho Chi Minh City hos Momondo.

Ho Chi Minh City er ikke stedet man reiser på en lengre ferie til. De fleste turister bruker storbyen kun som mellomstasjon til eller fra en annen destinasjon i Vietnam. Vi anbefaler at du først flyr og eventuelt overnatter én natt i byen før du utforsker resten av Vietnam. Siden landet er langt og smalt så går reiseruten nesten av seg selv. Enten reiser man fra sør til nord eller fra nord til sør.

Hvor skal du bo i Vietnam?

Skal du overnatte i Ho Chi Minh City, anbefaler vi at du bor på Caravelle Saigon. Dette er et luksushotell du får midt i sentrum til en billig penge. Operahuset og handlegaten Dong Khoi, er rett utenfor hotelldøren. Dette er også et familievennlig hotell med to restauranter, eget kasino og gratis wi-fi. Ellers bør du ta en titt på Grand Hotel Saigon som er et femstjerners hotell i hjertet av byen.

Se flere hotell i Ho Chi Minh her!

Ho Chi Minh City

Dette er Vietnams største by og byen som aldri står stille. Her kryr det av mennesker på enten mopeder, motorsykler eller i gatene, samt mange fargerike og spennende markeder. Du får det beste av to verdener; fra skyskrapere til de mange gatemarkedene til paradisstrendene. Ikke minst har Vietnam ofte toppet listen over de billigste storbyene i verden. Du får mye for pengene. Gjennomsnittsprisen på øl koster 7 kroner, mens et hotell med god standard koster omtrent 600 kroner natten.

Restauranter: Er du ute etter byens beste pho kan du sjekke ut Pho 2000 som er den mest kjente. Stedet ble berømt etter at Bill Clinton prøvde sin første pho-suppe da han var i storbyen. Hos Pho 2000 koster det omtrent 10 kroner for en bolle med suppe, og opptil 60 kroner for middag for to personer! Gjennomsnittprisen er ellers 40-50 kroner for en hovedrett.

Uteliv: Ho Chi Minh har noen av byens beste takterrasser med noen av de beste og billigste drinkene. En cocktail kan koste fra 10 til 40 kroner, Ta turen til for eksempel Saigon Saigon som er en del av det luksuriøse hotellet Caravelle Saigon Hotel. Lush Nightclub er et populært utested med noen av byens mest hippe folk henger. Fordelt på to etasjer med musikk fra alt fra hip hop til pop.

Dette må du oppleve: Markedene på Ben Thanh Market er et av de mest kjente markedene med over 3000 boder og er ansett som byens mest livlige gater. Her er det om å prute seg til grønnsaker, frukt, smykker, klær, sko og mye mye mer (selv om noen av bodene har satt opp «faste priser»). Sjekk hoteller her i Ho Chi Minh her.

Opplev Vietnam med tog

Fra Ho Chi Minh City er det enkelt å ta toget videre for en rundreise i landet. Togstrekningen fra Ho Chi Minh City til hovedstaden Hanoi med Reunification Express er populær og stopper på mange av Vietnams flotteste byer. Hold deg ombord og du kan fullføre reisen på 36 timer, men de fleste turister bruker rundt én uke, med tid til å hoppe av og på underveis. Det er senger ombord for de som ønsker å bestille seg det, og på enden av toget finner du egen restaurant og kafé. Her er noen av de beste byene du bør oppleve på veien.

Hoi An: Kanskje landets mest turistifiserte småby, men en fantastisk velbevart gavepakke av arkitektur og kultur. Mer spennende er de gamle husene, bygget av velstående kinesiske handelsmenn. Utenfor kysten ligger dessuten Cham-øyene hvor det er gode muligheter for blant annet snorkling. Sett av en dag i gamlebyen, eller to for å oppleve øyene.

Her finner du hoteller i Hoi An.

Dong Hoi: En av rutens mindre kjente stasjoner, men tar du taxi bare tre kvarter vestover, blir du helt forelsket i UNESCO-listede Phong Nha nasjonalpark. Oppdag hundrevis av huler i de mektige kalksteinsfjellene, inkludert verdens største.

Her finner du hoteller i Dong Hoi.

Hue: Dette er ofte et popuært stoppested for reisende som reiser fra nord til sør eller sør til nord. Mange turister gjør et stopp for en dag eller to for å se på den gamle byen. Det største trekkplasteret her er Citadel, som er en kinesisk stilby og bosetning som dateres tilbake til 1800-tallet. Ett av de beste ølmerkene i Vietnam finner du her – Hue Beer. Byen var tidligere Vietnams hovedstad i hele 150 år. Parfymeelven er også verdt et besøk Elven har sitt navn etter den parfymelignende lukten når blomster flyter nedover elveløpet og gjennom Hue om høsten.

Her finner du hoteller i Hue.

Halong Bay: Ett av de mest besøkte buktene i Vietnam. I bukten finnes det nesten to tusen steile kalksteinsøyer som stuper ned i havet og skaper et landskap ulikt noe annet sted i verden. Du ankommer bukten gjennom en liten skyssbåt fra Hanoi, som frakter deg over til den store båten du skal tilbringe resten av dagen(e) på. Strekningen er på rundt 180 km fra Hanoi. Vi anbefaler at du overnatter to netter på båten for å få mest ut av turen. Du kan for eksmepel overnatte på Halong Fantasea, som er en tradisjonell, vietnamesisk båt på tre etasjer. Her cruiser dere gjennom ulike bukter og nyten ferien i fred og ro.

Visumfritt

Norske turister trenger ikke visum til Vietnam, såfremt besøket ikke overstiger femten dager. Da må du søke visum på forhånd. Passet må være gyldig i minimum tre måneder fra den dagen du reiser inn i landet.

Valutaen i Vietnam

I Vietnam heter valutaen Dong.

Les også:

Topp 10 hoteller i Miami